کتاب دیپلماسی اقتصادی
معرفی کتاب دیپلماسی اقتصادی
کتاب الکترونیکی دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم انداز منطقه ای و جهانی نوشته سیدجلال دهقانی فیروزآبادی و رضا توکلی و امیرحسین عربپور است و انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) برای دانشجویان اقتصاد و روابط بینالملل منتشر کرده است.
درباره کتاب دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم انداز منطقه ای و جهانی
فهم چندسطحی از سیاستخارجی کشورها، و واقعیات عقبه جهانبینی آن، دو مقوله مهم و اساسی است که در فضای تعاملات بینالمللی نقطه اتکای مهم و اساسی برای درک موضوع دیپلماسی و بویژه دیپلماسی اقتصادی است.
پرواضح است، جهان کنونی مؤلفههایی یافته است که مخصوص به این دوره تاریخی است. این مؤلفهها یا همان واقعیات مقیّد به زمان، بخشی از لایه جهانبینانه سیاست خارجی و بهدنبال آن بسترهای شکلگیری دیپلماسی در عصر حاضر است.
تصور حضور در میان باشگاه قدرتهای نوظهور، متوقف به طراحی و پیادهسازی گونهای کارآمد، پویا و مؤثر از دیپلماسی اقتصادی است. از سوی دیگر، شناخت تجربه قدرتهای نوظهور در حوزه دیپلماسی اقتصادی بهمثابه فهم صحیح از کیفیت روابط دوجانبه هر کشور با قدرتهای پیشروی نظم جهانی است.
بروز و ظهور قدرتهای نوظهور و رفتارهای برخی کشورهای جهان نظیر چین، ترکیه، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و ... حاکی از داعیه پیریزی نظم جایگزین جهانی است. جمع میان تجربههای این کشورها، پس از فهم سازگار با اقتضائات تاریخی دیپلماسی اقتصادی، مهمترین گام از دانش سیاستگذاری این امر است که بایستی در اختیار متصدیان امر و اندیشهورزان قرار گیرد.
امروزه با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران با شرایط بینالمللی دشواری روبهرو شده است، استفاده از این تجارب و سیاستها و راهبردها، و رسیدن به الگوی بومی در پیادهسازی دیپلماسی اقتصادی، حائز اهمیت است. این تجربهها، نمونههای عینی از تشکیل دولتهای تجاری و اجرای دیپلماسی اقتصادی در ضمن فهم صحیح از مؤلفههای کنونی نظم جهانی مانند وابستگی متقابل، تجارت آزاد، انقلابهای فناورانه، منطقهگرایی و رژیمهای بینالمللی بهشمار میآید که با منطق نوشتار حاضر مطابقت قابلتوجهی دارد.
کتاب دیپلماسی اقتصادی که به همت آقایان دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، رضا توکلی و امیرحسین عربپور نگاشته شده است، در ۳۳۴ صفحه و نسخه چاپی آن به بهای ۱۱۰ هزار تومان تنظیم و منتشر شده، و از طریق مجموعه فروشگاه های انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام (مجازی و حقیقی) و شبکه نمایندگیها، در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
خواندن کتاب دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم انداز منطقه ای و جهانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به اقتصاد و دانشجویان این رشته پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دیپلماسی اقتصادی؛ روندها و چشم انداز منطقه ای و جهانی
بهطور مشخص نیمی از نهاد اقتصاد (چنانچه اقتصاد را جمع اقتصاد ملی و بینالمللی تلقی نماییم) در ورای پهنه حکمرانی ملی است و در نظریات و تجارب موجود در نهاد روابط خارجی کشورها نیز ابزارها و منافع اقتصادی جایگاه بیمنازعهای داشته و دارند. حال یک سؤال اساسی اینجاست که چرا در طول سالها به فصل مشترک میان اقتصاد و روابط خارجی توجه قابل اعتنایی در سطوح نظری، کارشناسی، سیاستگذاری، اجرایی و مدیریتی به چشم نمیآید؟ رفت و برگشت مسائل و پاسخها میان ارکان نهاد اجتماعی و دانشگاه چطور در تنظیم روابط اقتصادی خارجی نوعی سکوت نابهجا را میگذراند که شاکله جریان تولید علم و به تبع آن اصلاح رویههای موجود در حکمرانی را دستخوش رکودی معنادار ساخته است؟ شگفت آنکه علیرغم تجربه موفق کشورهای پیشرفته و اصول و فروض ابتدایی در دانش اقتصاد، علوم سیاسی و مدیریت هنوز برخی قائل به آن هستند که دیپلماسی اقتصادی یک مفهوم، تحلیل، راهبرد، ابزار و مأموریت غلط است. روی دیگر پرسش یادشده آن است که چطور نهاد اجتماعی و سرمایههای علمی کشور میتواند خود را بیتفاوت به قرنها صادرات مواد خام حداقلی، استمرار تاریخی ناترازی تجاری و ارزی، شکنندگی روابط دوجانبه خارجی، بیبهرگی از مناسبات و ابتکارات منطقهای و بینالمللی اقتصادی، واگرایی تثبیتشده در میان کشورهای اسلامی، تورم بیوقفه در سطح عمومی قیمتها و عقبماندگیهای صنعتی نشان دهد؟
عبور از تکرار مباحثی که دههها در کلاسهای اقتصاد، روابط بینالملل و مدیریت نتوانست گام مؤثری در اصلاح روابط و ضوابط معیشت جامعه، مدیریت منابع و توازن عزتمندانه روابط خارجی نظام اسلامی با جهان پیرامون ایجاد کند، جسارت و عواقبی را بهدنبال دارد اما منشأ اثر مدامی در مقام پیشران حرکت جامعه است. در چنین حرکتی، مسائل جامعه پرسش تحقیقات دانشگاهی است که دانشآموختگان هر رشته تحصیلی از زاویه و منطق حاکم بر نظم علمی خود به آن سؤال واحد پاسخ داده و بر مبنای تضارب آرای آزاد به پاسخ نهایی با حداکثر جامعیت دست مییابند.
تجربه چنین مسیری بهانه مبارک آشنایی اولیه نویسندگان اثر حاضر و اتفاقنظر در پرداختن به موضوعی واحد از رهگذر سه دیدگاه علمی بوده است....
حجم
۱۰٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۸ صفحه
حجم
۱۰٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۳۸ صفحه
نظرات کاربران
کتاب های انتشارات دانشگاه امام صادق تو سطح دیگه ای از نظر علمی هستند