کتاب کافئین و ناباروری
معرفی کتاب کافئین و ناباروری
کتاب الکترونیکی «کافئین و ناباروری؛ یک مطالعه تجربی بر روی موش صحرایی» نوشتهٔ محبوبه بلالی در انتشارات دومینو چاپ شده است.
درباره کتاب کافئین و ناباروری؛ یک مطالعه تجربی بر روی موش صحرایی
باتوجه به نقش اساسی تولیدمثل در بقای نسل بشر، در سالهای اخیر پژوهشهای متعددی در ارتباط با شیوع ناباروری در جوامع مختلف صورت گرفته است. در آماری که توسط سازمان جهانی بهداشت منتشرشدهاست میزان ناباروری در هر جامعه ۱۰ تا۱۵ درصد است که از اين میان۳۰ درصد موارد ناباروری را مردان و ۲۰ درصد موارد را هم مرد و هم زن به خود اختصاص دادند؛ يعنی مردان در ۵۰ درصد موارد، عامل ناباروری هستند
عوامل متعددی میتوانند در ايجاد ناباروری درمردان تأثیرگذار باشند. از جمله موادی که امروزه بهصورت وسیع مصرف میشود و به نظر میرسد دارای اثرات متعدد بر دستگاه تولیدمثل مردان است، کافئین است. کافئین يک آلکالوئیدپورينی با فرمولشیمیايی C8H10N402 ازگروه متیل زانتینها ۷،۳،۱ تری متیل زانتین است که در مواد غذايی متعدد ازجمله چای، قهوه، کاکائو، شکلات، کولا، ضددردها و برخی داروها وجود دارد.
کتاب کافئین و ناباروری؛ یک مطالعه تجربی بر روی موش صحرایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مطالعه و پژوهش دربارهٔ علل مختلف ناباروری، سودمند خواهد بود.
بخشی از کتاب کافئین و ناباروری؛ یک مطالعه تجربی بر روی موش صحرایی
درسالهای اخیر توجهات زيادی به اثرات کافئین بر دستگاه تولیدمثلی شده و مصرف روزافزون اين ماده باعث نگرانی شده است. در اين خصوص Friedman و همکاران )۱۹۷۹ )اثرات تغذيهای متیل گزانتین ها از جمله کافئین به موشهای صحرايی نر۴ تا۶ هفتهای را مورد بررسی قرار دادند. اين حیوانات کافئین را به مقدار ۵/۰ درصد از سطوح تغذيهای روزانه به مدت ۱۴ هفته دريافت کردند. اثرات قابل توجه ازجمله آتروفی شديد بیضهای دو طرفه و الیگواسپرمی در۸۵ تا۱۰۰ درصد موشهای تغذيهشده باکافئین مشاهده شد. همین آزمايش بار ديگر در گروه ديگری از موشهای هولتزمن به مدت ۱۹ هفته تکرارشد و همان اثرات اما شديدتر و مشخصتر در اين گروه مشاهده شد. درواقع تغییرات آتروفیک دراپیديدم،پروستات و کیسههای منی در نهايت منجر به تغییرات بیضهای شامل هیپرپلازی سلولهای بینابینی، شکست اپیتلیوم زايا و افزايش کلسترول پلاسما شد.
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۸ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۸ صفحه