کتاب کاربرد WebGIS در مدیریت مخاطرات زیرساخت های شهری
معرفی کتاب کاربرد WebGIS در مدیریت مخاطرات زیرساخت های شهری
کتاب کاربرد WebGIS در مدیریت مخاطرات زیرساختهای شهری نوشته مصطفی حسنوند است که در انتشارات ماهواره به چاپ رسیده است.
درباره کتاب کاربرد WebGIS در مدیریت مخاطرات زیرساختهای شهری
سیستم اطلاعات جغرافیایی بهعنوان تکنولوزی که در دهههای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ آغاز شده است در بسیاری از زمینهها نظیر برنامهریزی شهری، حمل و نقل و ترافیک، مدیریت تجهیزات شبکه گاز، برق، آب و غیره کاربرد دارد. توسعه سیستم اطلاعات جغرافیایی در سالهای اخیر به صورت webGIS و سپس MobileGIS نمو کرده است. پیش از آن، جهت پردازش دادههای مکانی، نیاز به نصب نرمافزار GIS بر روی سیستم کامپیوتر امری لازم و ضروری بود. ولی امروزه با توسعه فناوری webGIS به تدریج به سمت سیستم اطلاعات جغرافیایی توسعه یافتهای پیش میرویم که در آن هیچگونه نیازی به خرید و نصب نرمافزار سیستم اطلاعات جغرافیایی و ابزارهای پردازش اطلاعات مکانی وجود ندارد و دستیابی به کلیه دادهها و توابع تنها از طریق یک سیستم توزیع یافته میسر خواهد بود.
پیشرفت فناوری اطلاعات به طور گستردهای بر توسعه GIS تاثیر گذار بوده است. در حقیقت توسعه فناوری GIS منعکس کننده توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات است. سیستم اطلاعات جغرافیایی به عنوان سیستم اطلاعاتی تعریف میشود که جهت بازیابی، ویرایش، ذخیره سازی و آنالیز دادههای مکانی در جهت تصمیم گیری مکانی به کار میرود. اینترنت بهعنوان شبکه ارتباطی جهانی تعریف میشود. تقاضا جهت دسترسی و انتقال دادههای مکانی، تلفیق تکنولوژی اینترنت و GIS را ایجاب کرده است که تحت عنوان WebGIS شناخته میشود. طبق تعریف WebGIS چارچوب سیستم اطلاعات مکانی بر مبنای شبکه است که جهت دستیابی به دادههای مکانی و ابزار پردازش مکانی از اینترنت استفاده میکند.
نمایش دادههای GIS بر روی اینترنت یک روش مؤثر برای کار با دادههای GIS است. در این پژوهش بعد از بررسی تحقیقهای گذشته با همین مبحث و با بررسی مخاطرات طبیعی سطح شهر خرمآباد و مطالعه موردی شهر که با موقعیت هندسی به طول ۴۸ درجه و عرض ۳۳ درجه و ۲۹ دقیقه در ارتفاع ۱۱۷۱ متری قرار دارد و بررسی ستادها و ارگانهای مورد نظر با استفاده از معماری پیشنهادی علاوه بر داشتن مزایای سیستمهای مشابه بررسی شده، بومیسازی شده و با توجه به امکانات و شرایط موجود قابلیت عملیاتی شدن در ارگانها و سازمانهای مختلف را دارد و میتوان با استفاده از این سیستم خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی را به حداقل رساند. بهکارگیری این معماری اولین قدم در راهاندازی سیستمهای مدیریت بحرانهای طبیعی میباشد. با راهاندازی این سیستمها و یکپارچگی اطلاعات منابع مختلف موجود در سازمانها و ارگانهای مختلف در هنگام رخداد حوادث طبیعی با گستردگی زیاد میتوان مدیریت منابع را بهصورت بهینه انجام داد تا از میزان خسارتها کاسته شود.
خواندن کتاب کاربرد WebGIS در مدیریت مخاطرات زیرساختهای شهری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
متخصصان برنامهریزی شهری، حملونقل و ترافیک و... مخاطبان این کتاباند.
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۰۵ صفحه
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۰۵ صفحه