کتاب موسیقی درمانی در بیماران خاص
معرفی کتاب موسیقی درمانی در بیماران خاص
موسیقی درمانی در بیماران خاص اثر مسعود نویدی مقدم و دیگران است که در انتشارات راز نهان به چاپ رسیده است.
درباره کتاب موسیقی درمانی در بیماران خاص
صداها برای انسان در ادامه شنیدن معنا پیدا میکنند، موسیقیدانها نیز از آوا با کاربرد موسیقایی برای بیان ایده و ساخت قطعات موسیقی استفاده میکنند. در واقع اغلب به گونهای کاربردی با صداها سروکار دارند. مقوله تأثیر و تأثر موسیقی بر ذهن و روان همواره ذهن بشر را مشغول کرده است. این مقوله نه تنها در حوزههای تخصصی بررسی شده است بلکه مردم عادی نیز همواره از تأثیر آن سخن میگویند.
چنانچه بخواهیم از دریچه نگاه متخصصان به این مقوله نزدیک شویم، بایستی به حوزههای مختلفی توجه کنیم؛ روانشناسی موسیقی، موسیقی شناسی، اتنوموزیکولوژی، فیزیک صوت، سایکوآکوستیک، جامعه شناسی موسیقی، موسیقی و درمان، فلسفه و عرفان شرق و... هر کدام مبتنی بر اصلها و قوانین حوزه خود، به موضوع تأثیر و تأثر موسیقی میپردازند. جز مقوله فیزیک صوت که به شاخصهای عینی صدا میپردازد، سایر حوزهها نسبت صدا و موسیقی را با انسان مد نظر قرار میدهند.
کتاب حاضر جستاری در حوزه اثربخشی موسیقی بر ذهن و روان انسان است، اما این مهم را از نه از طریق نگاهی تخصصی بر حوزههای ذکرشده بالا بلکه از طریق نگاهی گذار بر مفاهیم کلی ممکن شده و هر از گاهی به مفاهیم جزئیتر نیز پرداخته میشود.
آنچه در این کتاب مطرح میشود وامدار حوزههایی چون موسیقی، جامعه شناسی، روانشناسی، سایکوآکوستیک است و به هر کدام بنا به نسبت مفهومی آن با هدف نهایی کتاب اشاره شده است.
کتاب حاضر از سه فصل اصلی با هدف شناسایی و تفکیک موارد زیر میباشد فصل اول به صوت و فصل دوم نیز به موسیقی پرداخته است و فصل سوم تاثیر موسیقی بر بیماران خاص هر یک از مفاهیم به ضرورت و یکی پس از دیگری مطرح شده است. هر یک از این سه بخش به بررسی تاثیر بر ذهن و بدن نیز پرداختهاند.
الف) شناخت ویژگیهای اصوات شامل:
۱. خواص فیزیکی صوت
۲. مکانیسم شنیدن
۳. صوت در موسیقی
۴. خواص غیرفیزیکی صوت
۵. صوت و تاثیرات صوت بر انسان
ب) شناسایی موسیقی و روان شناسی و کاربرد آن شامل:
۱. تعریف موسیقی
۲. معنای موسیقی
۳. خاستگاه پیدایش موسیقی
۴. کارکردهای موسیقی
۵. موسیقی، ذهن، بدن
۶. روانشناسی موسیقی
۷. کاربرد موسیقی در درمان
به عبارت دیگر کتاب حاضر سعی دارد پس از شرح خواص فیزیکی و غیرفیزیکی صوت، نسبتها و فرایند تبدیل این دو مرحله را مورد ارزیابی قرار دهد.
همچنین در جایگاه تبدیل صوت به موسیقی، به چگونگی اثربخشی موسیقی بر ذهن و روان انسان، پرداخته میشود.
بخشی از کتاب موسیقی درمانی در بیماران خاص
در سال ۱۹۸۷ استادان دانشگاه پرینستون، اعلام کردند که پس از یک دهه کار آزمایشگاهی به شواهدی دست یافتند مبنی بر این که ذهن آدمی قادر است از لحاظ روانی بر واقعیتهای فیزیکی اثر بگذارد. آنها دریافته بودند که تنها از راه تمرکز ذهنی است که انسانها میتوانند بر پارهای از دستگاههای اثر بگذارند.
با توجه به نتایجی از این قبیل، آیا تاثیرات موسیقی بر انسان نتیجه سوابق ذهنی و تمرکز ذهنی است؟
به نظر میرسد کمتر در مورد خواص فیزیکی و غیرفیزیکی صوت اندیشه شده باشد.
منظور از خواص فیزیکی، ادراک حضور فیزیکی صوت در هستی است. به دیگر سخن، چگونه بودن و به ظهورآمدن صوت مراد است.
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۰۱ صفحه
نظرات کاربران
مطالبش پیش پا افتاده و نویسنده ی اصلی بی سواده