کتاب بینهایت (جلد اول)
معرفی کتاب بینهایت (جلد اول)
کتاب بینهایت (جلد اول) نوشته محمدحسن وکیلی و به همت انتشارات برترین آرزو وابسته به موسسه خدمات مشاورهای و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی منتشر شده است. این کتاب با هدف ارائه معارف کاربردی اسلام برای جوانان تدوین شده و تلاش دارد مفاهیم بنیادین اعتقادی و تربیتی را به زبان آموزشی و قابل فهم برای نسل نوجوان و جوان بیان کند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هم برای تدریس در کلاسهای آموزشی و هم برای مطالعه فردی مناسب باشد. مطالب کتاب در چند سطح تنظیم شده تا پاسخگوی نیازهای مختلف مخاطبان باشد و علاوهبر متن اصلی، بخشهایی برای مطالعه بیشتر و مباحث تکمیلی نیز در نظر گرفته شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بینهایت (جلد اول)
کتاب بینهایت نوشته محمدحسن وکیلی با تمرکز بر معارف اسلامی و تربیت نسل جوان، به بررسی مباحث بنیادین اعتقادی و معرفتشناسی میپردازد. این کتاب بخشی از یک مجموعه آموزشی است که با هدف پاسخگویی به نیازهای فکری و اعتقادی نوجوانان و جوانان تدوین شده است. ساختار کتاب بر اساس نظام فکری توحیدی اسلام و با توجه به چالشهای فکری و فرهنگی معاصر شکل گرفته و تلاش دارد با زبانی آموزشی و منطقی، مفاهیم کلیدی دین را به مخاطبان منتقل کند. بخش اول کتاب به معرفتشناسی اختصاص یافته و موضوعاتی مانند راههای شناخت واقعیت، نقش عقل و حس، جایگاه شهود و منابع معتبر شناخت را بررسی میکند. در کنار مباحث نظری، مثالها و داستانهایی از زندگی روزمره و تجربههای معنوی آورده شده تا ارتباط میان عقاید و رفتار برای خواننده ملموستر شود. کتاب بینهایت با بهرهگیری از آثار اندیشمندان معاصر و سنتی، سعی دارد تصویری جامع و عمیق از معارف اسلامی ارائه دهد و به دغدغههای فکری نسل جدید پاسخ دهد.
خلاصه کتاب بینهایت (جلد اول)
کتاب بینهایت (جلد اول) با مقدمهای درباره جایگاه انسان در شبکه هستی آغاز میشود و انسان را موجودی دارای عقل، اراده و تمایلات معرفی میکند که همواره در تلاش برای رهایی از محدودیتها و رسیدن به لذت بینهایت است. نویسنده تربیت را فرایندی میداند که با جهتدهی به قوای انسان، او را برای رشد و خروج از محدودیتهای جهل، عجز و مرگ آماده میسازد. در ادامه، تفاوت رویکرد تربیتی اسلام با نگرشهای معاصر بررسی شده و تأکید میشود که در مکتب اسلام هدف زندگی، اصلاح جان و حقیقت انسان است و رفتارها ابزاری برای تزکیه قلب به شمار میآیند. کتاب در بخش معرفتشناسی، راههای شناخت واقعیت را به تفصیل شرح داده و به نقش حس ظاهر، حس باطن، عقل، تفکر و شهود در فرآیند شناخت میپردازد. تفاوت علم حضوری و حصولی، اهمیت بدیهیات و نقش تجربه و حساب احتمالات در کشف واقعیت از دیگر مباحث این بخش است. نویسنده با مثالهایی از زندگی روزمره، نشان میدهد که چگونه افکار و اطلاعات پایه، رفتار انسان را شکل میدهد و چرا اصلاح افکار و روحیات برای رسیدن به سعادت حقیقی ضروری است. در ادامه، ضرورت یادگیری اصول عقاید و نقش آن در اصلاح اشتباهات، شناخت مسائل جدید و استحکام بخشیدن به باورهای صحیح توضیح داده شده است. کتاب با ارائه ساختاری آموزشی، تلاش میکند مفاهیم پیچیده را سادهسازی کند و با استفاده از مثالها و داستانهای ملموس، ارتباط میان عقاید و عمل را برای مخاطب روشن سازد. در بخشهای پایانی، به اهمیت منابع معتبر شناخت، نقش رسانهها و خطرات تقلید کورکورانه اشاره شده و راهکارهایی برای انتخاب منابع قابل اعتماد ارائه میشود. همچنین، جایگاه شهود و حس ششم در شناخت واقعیت و نقش تهذیب نفس در تقویت ادراکات شهودی مورد توجه قرار گرفته است.
چرا باید کتاب بینهایت (جلد اول) را بخوانیم؟
کتاب بینهایت با رویکردی آموزشی و نیازمحور، تلاش کرده است مفاهیم بنیادین اعتقادی را به زبان قابل فهم و با مثالهای ملموس برای نسل جوان بیان کند. ساختار چندسطحی کتاب این امکان را فراهم میکند که هم دانشآموزان و دانشجویان و هم علاقهمندان به مباحث اعتقادی بتوانند از آن بهرهمند شوند. از ویژگیهای شاخص این اثر میتوان به توجه به نیازهای روز، پاسخ به شبهات رایج، پیوند میان عقاید و رفتار و استفاده از منابع معتبر اشاره کرد. همچنین، کتاب با ارائه راهکارهایی برای انتخاب منابع شناخت و مواجهه با رسانهها، مهارت تفکر انتقادی را در مخاطب تقویت میکند. مطالعه این کتاب میتواند به استحکام باورهای دینی، افزایش قدرت استدلال و ارتقای بینش معنوی کمک کند.
خواندن این کتاب به نوجوانان و جوانانی که دغدغه شناخت معارف اسلامی و پاسخ به سؤالات اعتقادی دارند پیشنهاد میشود. همچنین، به معلمان، مربیان و والدینی که به دنبال منابع آموزشی برای تربیت دینی نسل جدید هستند و افرادی که با شبهات فکری و فرهنگی معاصر روبهرو هستند، توصیه میشود.
بخشی از کتاب بینهایت (جلد اول)
«همه انسانها در همه جای دنیا و در همه شرایط دنبال سعادت و خوشبختی و لذّت و خوشی هستند؛ چه انسانهای دیندار و چه انسانهایی که به خداوند و آخرت اعتقادی ندارند؛ چه انسانهای خوب و درستکار و چه انسانهای بد و بدکار. همه انسانها همیشه به دنبال سعادت و خوشی خود هستند و تنها تفاوت انسانها در این است که گاهی سعادت واقعی خود را اشتباه تشخیص میدهند یا در هنگام عمل از سعادت واقعی خود که میشناسند، غافل شده و آن را با چیز دیگری اشتباه میکنند. انسانهای غیرالهی میپندارند که سعادتشان در دنیا (پول، مقام، همسر، فرزند و...) است و تمام همّت خود را صرف تحصیل همین امور میکنند. انسانهای الهی هم فهمیدهاند که سعادتشان در ارتباط با خداوند و پیروی از انبیاء و اولیاء است. فهمیدهاند که برترین لذّتها و عالیترین خوشیها در انس با خداوند و در ماورای عالم دنیاست و البته اگر در مسیر رضای خداوند عمل کنند خداوند آرامش و آسایش دنیا را نیز روزی ایشان میکند. حضرت امام سجاد (ع) در مناجاة المحبّین به درگاه الهی عرضه میدارند: «إِلَهِی مَنْ ذَا الَّذِی ذَاقَ حَلَاوَةَ مَحَبَّتِکَ فَرَامَ مِنْکَ بَدَلًا وَ مَنْ ذَا الَّذِی أَنِسَ بِقُرْبِکَ فَابْتَغَی عَنْکَ حِوَلاً». خداوندا! کیست که شیرینی محبّت تو را چشیده باشد و به دنبال کسی به جای تو بگردد و کیست که با قرب و همنشینی با تو انس گرفته باشد و بخواهد از نزد تو به جای دیگری رود؟!»
این کتاب فوق العاده و زیباست هم میتونی بخونی و اگر سوالی داشتی میتونی بپرسی و هم میتونی به صورت کلیپ ببینی و میتونی به صورت ویس بشنوی . وقتی که این کتاب رو بخونی دیدت نسبت به جهان اطراف تغییر
این کتاب عقائد انسان رو اصلاح میکنه از نظر کاملا علمی و عقلی محشره
اگه یه کتاب عقایدی خوب داشته باشیم همینه! شیرین و کاملا منطقی
این کتاب خیلی خیلی خوبه ب هتون توصیه میکنم که این کتاب رو بخونید
کتاب فوق العاده ایه و من با استفاده از این کتاب بود که تونستم اعتقادات خودم رو به صورت کامل سر و سامان بدم.
عالی و عمیق انسان نو می سازه این منظومه طلایی فکری
کتابی اعتقادی مخصوص دهه هشتادی ها که سوالاتی خیلی وقته داره اذیتشون میکنه. بیاین اینجا خلاص شین!
من هر سه جلدو خریدم ولی اشتباه کردم نمیدونستم پی دی افها فهرست الکترونیک ندارن. لطفا برای پی دی اف ها هم فهرست الکترونیکی قرار دهید یا اگر مثل سایر کتابهاتون کتابخوانش کردید برای کسانی که پی دی اف خریدن
اگر یک کتابی رو برای ذهن های پر پرسش که به هر جوابی قانع نمیشن بخوام معرفی کنم این مجموعه سه جلدی معرفی میکنم چون بی اندازه عالیه و در یک چهارچوب که در عین حال به همه سوالات می
فقط میتونم بگم کافیه بری سراغش تا چیزهایی که هیچ کس و هیچ جا بهت نگفتنو بهت بگه👀🌼✨