کتاب کشت بافت گیاهی
معرفی کتاب کشت بافت گیاهی
کتاب کشت بافت گیاهی نوشته عباس سعیدی و ندا ایروانی و امیر زارع کاربردی است، این کتاب به تکنیکها و آزمایشهای کشت بافت گیاهی میپردازد و این کتاب را انتشارات شهید بهشتی منتشر کرده است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است که از سال ۱۳۳۸ به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه ۱۹ دانشکده، ۳ پردیس و ۱۶ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی دارد.
انتشارات دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) با نام اداره انتشارات در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه از سال ۱۳۵۳ مرکز فروش کتاب خود را هم در دانشگاه تاسیس کرد.
دکتر علی آموزش اولین مدیر این انشارات بود. این انتشارات سال ۱۳۵۴ با نام «دفتر انتشارات و تامین منابع درسی» فعالیت خود را بهطور مستقل از اداره روابط عمومی دانشگاه گسترش داد.
فعالیت رسمی و سازمان یافته انتشارات و چاپخانه از سال ۱۳۵۹ با مدیریت دکتر رضا شعبانی شروع شد و بعد از چندین مرحله تغییر در سیستم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر در زمینه چاپ و نشر آثار دانشگاهی و پژوهشی و مجلات بسیار توانمند است و آثار ارزشمندی در اختیار دانشجویان، اساتید و پژوهشگران قرار میدهد.
کتابهای انتشارات دانشگاه شهید بهشتی زیر نظر اساتید و متخصصین هر رشته منتشر میشوند و بهترین و جامعترین اطلاعات را در اختیار خوانندگان قرار میدهند تا هم دانشجویان این دانشگاه و هم دانشجویان دانشگاههای دیگر و علاقهمندان بتوانند به راحتی به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند.
درباره کتاب کشت بافت گیاهی
تکنیک کشت بافت، که ابزاری کارآمد در ریز ازدیادی، تکثیر، اصلاح و تولید گیاهان در شرایط کنترلشدۀ درونشیشهای است، از چند دهۀ گذشته در مراکز پژوهشی و واحدهای تجاری سراسر جهان به کار گرفته میشود. کشت بافت گیاهی را نمیتوان شاخهای مجزا از علومی مانند ژنتیک، فیزیولوژی، باغبانی و … بهشمار آورد، در واقع کشت بافت یکی از تکنیکهای بیوتکنولوژی و ابزار مناسبی در خدمت علوم دیگر است و آنها را در دستیابی به اهداف موردنظر یاری میکند.
امروزه موارد پرشماری از کاربرد کشت بافت و سلول گیاهی مطرح میشوند که در زمینههای گوناگونی کاربرد دارند. ریزازدیادی، انتفال ژن، سالمسازی و حفظ ژرمپلاسم بیشترین کاربردهای کشت بافتاند. در زمینۀ گیاهان دارویی و جنگلی، این تکنیک علاوهبر کاربرد در ریزازدیادی، تکثیر، تولید و حفاظت گیاهان دارویی باارزش و درخطرانقراض، طی دهههای اخیر، بهمنزلۀ ابزاری مؤثر برای تولید متابولیتهای ثانویه در شرایط کنترلشده نیز مطرح است. همچنین، در کشت بافت، در زمینۀ تولید گیاهان زینتی و باغی نیز از روش ریزازدیادی بهره گرفته میشود. کشت بافت در بخش اصلاح نباتات نیز تکنیکی تکمیلکننده است که برای فراهمکردن جمعیتهای مناسب، کوتاهکردن برنامههای اصلاحی و برای بسیاری از فعالیتهای کشاورزی، که در شرایط مزرعه تقریباً ناممکناند، روشی پیشگام بهشمار میآید.
آشنایی دانشجویان با مبانی کشت بافت گیاهی، به ویژه جنبههای کاربردی این تکنیک، راهنمای آنان برای موفقیت در تولیدات کشاورزی خواهد بود. پژوهشگران و کارشناسان بیوتکنولوژی این تکنیک را در سطح پژوهشهای آزمایشگاهی و واحدهای تجاری معمولاً بهکار میبرند. نویسندگان این کتاب در نظر دارند تکنیکها و اطلاعات پایهای کشت بافت را در اختیار پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان قرار دهند. در این کتاب، اصول پایه و مبانی اولیهای که در آزمایشگاه کشت بافت به آنها نیاز است در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. در بخشهای آغازین کتاب، تجهیزات و اصول ایمنی مورد نیاز در آزمایشگاه تشریح شدهاند، در بخشهای میانی کتاب، مواردی همچون تهیۀ محلولهای مورد نیاز برای کشت بافت و تکنیک ضدعفونیکردن محیط کشت بیان شدهاند و در فصلهای پایانی کتاب، کشت سلول، کشت پروتوپلاست، کشت سوسپانسیون، کشت جنین، باززایی و ریزازدیادی در شرایط درون شیشهای تشریح شدهاند.
خواندن کتاب کشت بافت گیاهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام دانشجویان زیست شناسی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۲۶ صفحه
حجم
۵٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۲۶ صفحه
نظرات کاربران
خیلی دنبال یه همچین کتابی بودم