کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها)
معرفی کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها)
ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها) اثری از بهزاد شوقی و ستار نظری در زمینه فرهنگ سازمانی و ساختار سازمانی و نقش آن در رشد سازمان است.
درباره کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها)
دنیای امروز پر از پیچیدگیهایی است که سازمانها را در زمینه رشد و تعالی با مشکلات متعددی روبرو ساخته و مدیران را بعنوان برنامهریزان، سازماندهندگان و رهبران قافله بشریت با چالشهای فراوان روبرو کرده است. در جامعه ما بدلیل مشکلات و محدودیتهای خاص، این مشکل نمایانتر است. صنعت کنونی ما نشاندهنده بضاعت کم سازمانها در مقابله با مسائل و مشکلات سازمانی است. در این بین نقش کارآفرینی سازمانی، خلاقیت و ساختار سازمان مناسب، بعنوان سه عامل مهم تأثیرگذار بر بهرهوری و اثر بخشی حائز اهمیت بوده و بر بالندگی سازمان، افزایش کیفیت تولیدات و خدمات، موفقیت در رقابت، افزایش انگیزش کارکنان، رضایت شغلی، کاهش هزینهها، ضایعات و اتلاف منابع، تنوع تولیدات، کاهش بوروکراسی اداری و پشت میز نشینی است و نیازمند بررسی و مطالعه بیشتری است.
ساختار سازمانی و نیروی انسانی دو پایه اصلی یک سازمان را تشکیل میدهند و برای بوجود آمدن یک سازمان هر دو باید وجود داشته باشند. هر سازمانی میتواند با اصلاح ساختار خود و افزایش خلاقیت نیروی انسانی و سازمانی خود باعث بالا رفتن عملکرد و بهرهوری شود و در جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خویش گام بردارد. در عصر ما برای بقا و پیشرفت و حتی حفظ وضع موجود، میبایست جریان نوجویی و نوآوری را در سازمان تداوم بخشید تا از رکود و نابودی آن جلوگیری شود. همچنین برای رشد فزاینده محیط، نیاز است که سازمانها با تحولات تطبیق داده شوند، چرا که این امر لازمه ادامه حیات سازمان است و اگر سیستمی راکد بماند و خلاقیت و نوآوری درآن وارد نشود، این سیستم بعد از مدت زمانی رو به تحلیل و نزول گرایش پیدا کرده و به یک سیستم انگلی تبدیل خواهد شد.
این کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی و رابطهاش با بقا و شکوفایی سازمان را با جزئيات کامل برریس کرده است و نظریههای مرتبط با آن را برشمرده است.
خواندن کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مدیران و کارفرمایان و صاحبان شرکتها مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی (مفاهیم، تعاریف و نظریه ها)
علاوه بر نوآوری تکنولوژیکی در شرکتهای دولتی، در خلاقیت و نوآوری سازمانهای دولتی نیز وضعیت مشابهی وجود دارد و نشانه آشکار آن عدم انگیزه کاری، عدم بهرهوری، عدم کارایی و بوروکراسی و در نهایت نارضایتی در سطح جامعه است. یکی از روشهای متبلور کردن خلاقیت بوجود آوردن ساختار باز و خلاق است. بدان گونه که مسئولان سازمان بطور مستمرآمادگی شنیدن اندیشههای بدیع و نوین را داشته باشند. نظرات جدید و ارائه راههای تازه را تقویت کنند و فرایند مستمر تغییر را که لازمه خلاقیت است تحمل کنند. با وجود اهمیت والای خلاقیت و نوآوری سازمانی، پیدایش آن به ساختار سازمان بستگی دارد. سازمان های خلاق می توانند مشکلات خود را بهتر و سریعتر حل کرده و از فرصتهای بدست آمده بهترین استفاده را کنند. چنانچه سازمانی، سازمان خلاق باشد کمیت و کیفیت تصمیمات و فعالیتها افزایش یافته و منجر به رشد و شکوفایی میشود(شفیع زاده و شوقی ،۲۰۱۲). بطورکلی هدف از ساختار سازمانی هماهنگی نیروی انسانی و منابع موجود در جهت افزایش کارایی و اثربخشی سازمان است. در واقع ساختار فرایندی است که نقش مهمی در کسب هدفهای سازمان ایفا میکند. ساختار سازمان، کالبدی است که در آن حوزه¬های اساسی، مأموریت کلی، نظام ارتباطی و مرکز تصمیم¬گیری تعیین میشود(آنیک و مارک ،۲۰۰۹).
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۷۷ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۷۷ صفحه