کتاب مادرانه هایی برای یاسمین
معرفی کتاب مادرانه هایی برای یاسمین
کتاب مادرانه هایی برای یاسمین اثری از رعنا نورائی است که در انتشارات مانیان به چاپ رسیده است. این کتاب مجموعه نامههایی است که مادری برای فرزندش نوشته است و عشقش را با او درمیان گذاشته است.
درباره کتاب مادرانه هایی برای یاسمین
مادرانه هایی برای یاسمین، کتابی است که از آن بوی عشق مادر بلند میشود. یادداشتهایی که با عشق نوشته شدهاند و حرف دل بسیاری از پدر و مادرها هستند. نوشتههایی که سعی میکنند راهگشایی برای تمام فرزندان این سرزمین باشند و دل نگرانیهای مادرانه و احساسات خالصانه را بازنمایی کنند. به این امید که خواندن این نامهها، بتواند تاثیری مثبت در رابطه میان فرزندان و والدین بگذارد.
کتاب مادرانه هایی برای یاسمین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مادرانه هایی برای یاسمین کتابی است برای تمام مادران و تمام کسانی که مهر مادری را در دل دارند.
بخشی از کتاب مادرانه هایی برای یاسمین
همهٔ خستگیها، بیخوابیها و کلافگیهای این ۲ ماه و نیم از تنم رخت میبندد.
تن خسته و روح پرمشغلهام، نوازش میشود وقتی جانمین تکهای از کیک تولدم را در دهانم میگذارد و میگوید:
«میدانم این فسقلی، همهٔ وقتت را پر کرده و هنوز هم با شرایط جدید به خوبی کنار نیامدهای؛
شاهدم که در عین خستگی و بیخوابیهای روزانه، در مادری سنگ تمام گذاشتهای؛
خیلی خوشحالم که یاسمین مادر دلسوزی مثل تو دارد؛ اما مراقب خودت، استراحتت وسلامتیات هم باش.
من هم کنارت هستم
هر چند نمی دانستم که آمدن یاسمین، تو را از من میگیرد.
گاهی نگران میشوم از اینکه به خاطر مشغلههای زیاد، از من دور شدهای؛
اما چه دور و چه نزدیک، تو اولویت اول زندگی منی.
اول تو، بعد همهٔ دنیا، حتی یاسمین.
تولدت مبارک مامانِ دانه انار.»
سرشار میشوم از حسّ خوب درک شدن و حمایت شدن.
تسکین مییابم از ملکه بودن و اولویت اول بودن، در قلب مرد زندگیام؛
دلم میخواهد زمان کِش بیاید و حرفهای جانمین تمام نشود.
بابایی ات همیشه میداند که چه بگوید و چگونه بگوید که تا عمق جان بنشیند.
این بار نیز حمایت همسرانه و پدرانهاش را نثار هردویمان میکند و در لفافه، آرام و ظریف، تلنگری به من میزند که مرا به فکر میبَرد.
راستی که چگونه حرف زدن و چگونه رفتار کردن، همان فوت کوزهگری زندگی است.
تذکّرش به ذهنم قلاب شده؛
هر چند من به خاطر رسیدگی به امورات ناتمام تو، از خودم هم غافل شدهام، چه برسد به جانمین؛ اما حق با اوست.
باید در خودم تجدیدنظر کنم.
کوچولوی دوست داشتنی!
نگران نشو.
قرار نیست از عشق من به تو کم شود، همانطور که ذره ای از احساس من به جانمین کم نشده است.
در قلب من، دوست داشتن یاسمین، ادامهٔ دوست داشتن جانمین است، یک تسلسل زیبا!
اما رفتارم این احساس را در او تداعی کرده که: 'نو که بیاد به بازار...'
در حالی که دوام عشق، به ابراز آن است،
و این خطای برداشتی او ناشی از کم توجّهی من به اوست.
باز صدای گریهات فضای شاعرانهٔ ما را میشکند.
همانطور که درحال آرام کردنت هستم، به چهرهٔ معصومت نگاه میکنم.
تو میوهٔ پیچک شدنهای ما هستی.
آمدهای تا عشق با تو تکثیر شود و صمیمیت خانهیمان بیش از پیش رونق بگیرد؛ نه آنکه فاصلهای باشی میان ما،
که اگر هم باعث فاصله شدی، خطا از عملکرد ماست؛
مثل من که ناخواسته همهٔ عشق و احساس و وقتم را فقط نثار تو کردهام و از خودم و جانمین غافل شدهام.
این روزها رفتار و گفتارم فقط متوجّه تو است که متأثر از مهر مادری است.
گاهی این عشق سرشار مادر، به فرزند محتاج و نورسیدهاش که همهٔ اوقات شبانهروز مادر را درگیر می کند، منجر به احساس دیده نشدن در سایرین میشود.
و این دقیقا اشتباهی است که اغلب مادرهای کم تجربه، ناخواسته مرتکب میشوند. اشتباه کوچکی که اگر به موقع حل نشود، آرام و خزنده در زندگی جان میگیرد و شکاف باریک فاصله، به درّهای عمیق تبدیل میشود.