دانلود و خرید کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان ناهید حسن‌نژاد مرزونی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان

کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان

معرفی کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان

روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان اثری از ناهید حسن نژاد مرزونی است که در انتشارات نسل روشن به چاپ رسیده است.

 درباره کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان

بهداشت روانی به معنای سلامت فکر است و منظور نشان دادن وضع مثبت و سلامت روانی است که خود میتواند نسبت به ایجاد سیستم باارزشی در مورد ایجاد تحرک و پیشرفت و تکامل در حد فردی، کلی و بین‌المللی کمک نماید؛ زیرا وقتی سلامت روانی شناخته شد. نسبت به دستیابی به آن اقدام می‌شود و به‌منظور حفظ آن برنامه‌ریزی و تلاش می‌شود.

پس می‌توان چنین عنوان نمود که بهداشت روانی عبارت است از این‌که انسان ازنظر روحی و جسمی در صحت و سلامت بوده و بتواند روابط اجتماعی خوبی ‌ با اطرافیان خود برقرار نماید و هم‌چنین شامل اقداماتی است که فرد برای حفظ، تأمین و ارتقاء سلامت روانی انجام می‌دهد. بهداشت روانی در حاملگی در طول عمر مراحل حیاتی خاص وجود دارد که تأثیرات عمیقی بر زندگی فرد می‌گذارد ازجمله حاملگی یکی از این دوران بااهمیت زندگی است؛ زیرا بارداری برای زن کامل نوعی تحقق تمامیت و کمال است و تولیدمثل ابدی بودن را ارضاء می‌کند و در شرایط معمولی بااینکه موقعیتی استثنایی است ولی از طرف زن با شادی و شعف و ارضاء خاطر استقبال می‌شود ولیکن با تغییرات جسمی و رفتاری زیادی مانند دردناکی و احساس سنگینی و بزرگ شدن پستان‌ها تهوع و استفراغ صبحگاهی، خستگی، سستی، بی‌میلی و طلب غذاهای غیرعادی روبرو می‌شود.

بهداشت روان در دوران حاملگی عبارت است از مجموعه اقداماتی که زن باردار به همراهی و کمک همسر و اطرافیان انجام می‌دهد تا بتواند به‌راحتی تغییرات این دوران را پذیرفته و با شرایط ساز گاری پیدا نموده و درنهایت حاملگی پر از آرامش را طی نماید. بهداشت روانی در سه‌ماهه اول باردار s در آغاز حاملگی فرد نگرانی‌هایی در ارتباط با پذیرش باروری، سلامت جسمی، از دست دادن تناسب‌اندام و تغییر در نقش‌های خانوادگی و اجتماعی و اختلالات ارتباطی و رفتار دارد که باعث بروز اضطراب می‌گردد.

هر مادری به دنبال حاملگی باید بتواند خود را با موقعیت جدید تطبیق دهد و توانایی پنداشت صحیح در چهار زمینه مادر بودن، پنداشت صحیح از خود در موقعیت جدید و در ک خود، پنداشت در مورد شوهر با توجه به حاملگی، شغل و فعالیت‌هایی که فرد عهده‌دار است را به دست آورد. تغییرات جسمی و رفتاری زیادی مانند دردناکی و احساس سنگینی، بزرگ شدن پستان‌ها، تهوع و استفراغ صبحگاهی، خستگی، سستی و بی‌میلی و طلب غذاهای غیرعادی مشاهده می‌گردد که علت این تغییرات در بعضی مواقع اشکال در تطابق با حاملگی است. به هر صورت سه‌ماهه اول بارداری زمان قبول حاملگی است و در این دوره، انکار حاملگی، اشکالات هیجانی و تمایل به سقط‌جنین وجود دارد و بیشتر مواقع فکر فرد متمرکز بر عوارض حاملگی و تهدید سلامت خود و جنین (که در افراد دارای سوابق وسواس و افسردگی و عدم پذیرش و ناخواسته بودن حاملگی بیشتر) است. مادر نیاز به حمایت و تقویت اعتمادبه‌نفس دارد و زنانی که برای بار اول حامله شده‌اند، تحت‌فشار هیجانی بیشتری هستند. پس این افراد چون در اثر بارداری عزت و اعتمادبه‌نفس خود را به علت عدم تطابق با وضعیت حاملگی از دست می‌دهند دچار افت شدید عملکرد و حتی بروز علائم بیماری‌های عصبی روانی می‌شوند که در صورت عدم شناخت این علائم و بهره نبردن از خدمات مشاوره‌ای احتمال ۱۵ درصد شدت یافتن آن نیز هست.

 کتاب‌ حاضر به تشریح بارداری و خصوصیات جسمی و روحی مربوط به این دوره پرداخته است و در ۵ فصل اهمیت مراقبت‌های پیش از بارداری، بهداشت روانی دوران بارداری، مراقبت‌های سلامت و بهداشت این دوره اعم از بهداشت فردی و پزشکی را تشریح کرده است.

 خواندن کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

 همسران، زنان جوانی که قصد بارداری دارند و روان‌شناسان مخاطبان این کتاب‌اند.

 بخشی از کتاب روان شناسی و سلامت بارداری و زایمان

عوارض شایع دوران بارداری

تهوع و استفراغ

علت ایجاد تهوع و استفراغ در حاملگی مشخص نمی باشد احتمالا تغییرات هورمونی مسئول میباشند. در زمانی که این حالت اتفاق می افتد معمولا غلظت گنادوتروپین هورمونی نسبتا بالاست علاوه بر این در زنانی که مبتلا به مول هیداتیفرم (غلظت گنادوتروپین بالا) می باشند حالت تهوع و استفراغ بیشتر مشاهده میگردد. به ندرت استفراغ آن قدر شدید است که دهیدراتاسیون و اختلالات الکترولیت (اسید و باز) و حالت گرسنگی و مشکلات جدی را به بار آورد.

تکرر ادرار

در سه ماهه اول و سه ماهه سوم این حالت در مادران بسیار شایع است علت این حالت به علت تغییرات هورمونی در سه ماهه اول و فشار رحم در حال بزرگ شدن روی مثانه در سه ماهه سوم بارداری است در هفته های آخر بارداری معمولا وارد لگن شده و ظرفیت مثانه کمتر از حد معمول گشته و تکرر ادرار عارض میگردد.

سوزش معده و سوزش سر دل

این حالت نیز از شایع ترین شکایات زن حامله است این احساس سوزش در ناحیه مدیاستینال می‌باشد معمولا در سه ماهه سوم بارداری با بزرگ شدن جنین، معده خانم حامله به طرف بالا رانده شده و تخلیه طبیعی غذا مختل میگردد در اثر برگشت محتویات معده به قسمت تحتانی مری سوزش سردل ایجاد شده و علت آن افزایش بازگشت محتویات معده در جریان حاملگی، جابجایی معده به سمت بالا و فشار رحم روی آن به همراه کاهش حرکات دودی دستگاه گوارش به دلیل اثر پروژسترون می باشد.

نفخ شکم

اتساع روده ها و معده را نفخ مینامند و دلیل آن فعالیت باکتریهای غیرمفید و اثر هورمونهای مترشحه از جفت به روی عضلات صاف جدار روده هاست که در ماههای آخر بارداری با فشار رحم بر روی روده ها و ممانعت از حرکت گاز و مواد غذایی تشدید می‌شود.

یبوست

بسیاری از خانمهایی که قبل از بارداری اجابت مزاجشان کاملا مرتب بوده است در دوران بارداری به علت فشار رحم بزرگ بر روی روده ها و شل شدن عضلات جدار روده ها به علت اثر هورمونهای مترشحه از جفت دچار یبوست میشوند.

هموروئیدیا بواسیر

گاهی واریس وریدهای رکتوم، در طول حاملگی رخ می‌دهد. پیشرفت یا تشدید هموروئید در طول بارداری بدون شک با افزایش فشار وریدهای هموروئید در ارتباط است که در اثر انسداد مسیر برگشت وریدی به علت فشار رحم حامله اتفاق می افتد.

کمر درد

کمردرد در زنان باردار به درجات مختلف روی می‌دهد. کمردرد خفیف به دنبال کشش شدید یا خستگی و خم شدن زیاد بلند کردن اشیا یا قدم زدن ظاهر می‌شود. در برخی موارد نیز حرکت و جابجائی سمفیز پوبیس، مفاصل لومبوساکروم و شل شدن کلی لیگامانهای لگن علت کمردرد شدید است. به ندرت نیز نقایص آناتومیک مادر به صورت مادرزادی موجب بروز شکایت بیمار می‌شود.

واریس پا

واریسی شدن وریدهای ساق پا و فرج در طی حاملگی شایع است. وریدها در طی سه ماهه اول حاملگی شروع به اتساع می‌کنند و با پیشرفت حاملگی به طور پیشرونده ای بزرگتر میشوند. مملو بودن وریدهای لگنی از خون و تاخیر گردش خون در وریدهای نیمه تحتانی بدن سبب افزایش فشار روی جدار وریدها می‌شود. این جدارها کشیده و وریدهای پیچ در پیچ بزرگ و تیپیک حاملگی را ایجاد می‌کنند.

ترشحات واژینال

پوشش مخاطی واژن و فرج برای زایمان و خروج جنین آماده می‌شود. برای این کار مخاط واژن ضخیم تر شده و قابلیت ارتجاعی آن افزایش میابد. همزمان با این تغییرات در واژن ترشح غدد دهانه رحم نیز برای لغزنده کردن پوشش مخاطی واژن افزایش می یابد. به این ترتیب ترشح سفید و چسبنده ای از واژن خارج می‌شود که در حالت طبیعی مزاحمتی ایجاد نمی کند مگر در مواردی که مقدار ترشح زیاد شود و بوی بد و متعفن داشته باشد، رنگ زرد چرکی داشته و پوست اطراف فرج و ران را تحریک نماید.

 

بارداری سالم
میریام استوپارد
مراقبت‌های دوره‌ی بارداری
میریام استوپارد
قواعد تربیت کودک نوپا
آبری هارگیس
فرزند ربوده شده
ر. لوئیس استیونسن
بارداری هفته‌ به هفته
بهزاد رحمتی
راهنمایی بارداری سالم
کارشناسان میو کلینیک
چهل نکته‌ی کلیدی برای شیردادن به نوزاد
ویلیام سیزر
آمادگی برای زایمان و مراقبت از نوزاد
ویلیام سی‌یرز
کلیدهای تربیت کودکان
الیزابت پنتلی
کودک هوشیار بپروریم
بئاتریس میلتر
کلیدهای پرورش فرزند شاد از ۲ تا ۴ سالگی
لیزا مکورت
بازی با نوزاد
جکی سیلبرگ
کلیدهای‌ موفقیت‌ مادر‌ ناتنی
فیلیپا گرین مالفورد
رهایی از استرس؛ راهنمایی برای کاهش استرس در کودکان (مهارت‌های زندگی جلد بیستم)
مایکلین ماندی
تغذیه دوره‌ی بارداری: راهنمای کامل تغذیه سالم
آماندا گرانت
کودک، آرامش و راحتی: ۱۰۰ روش ساده و کاربردی برای والدین
ایزابل گامب دراگو
کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان
شریل ابرلی
مـامـان بیا به سیاره من
آتنا احسان‌نیا رمی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
اگر علاوه بر ساق پا بر روی ران نیز مشاهده شود و پوست را هم براق نماید می گوئیم ادم ۳ مثبت دارد (۳+) اگر ادم علاوه بر اندام تحتانی دراندام فوقانی و شکم وجود داشته باشد می گوئیم ادم ۴ مثبت دارد (۴+) لازم به توضیح است در هر مراجعه مادر به خصوص از ۲۰ هفتگی به بعد ادم اندازه گیری و در فرمهای مربوطه ثبت میگردد. از ویژگی‌های ادم ساده دوران بارداری آن است که در اندام تحتانی دیده شده و همراه با استراحت کاهش می یابد. نحوه بررسی آنمی کم خونی در بدن اثرات زیان بار زیادی داشته به طوری که کلیه فعالیت‌های مادر تحت تاثیر این بیماری قرار میگیرد در صورت آنمی علاوه بر کاهش فعالیتهای مادر و خستگی هر زمان که مادر دچار خونریزی شود احتمال مرگ در وی افزایش می‌یابد مهمترین روش بالینی برای بررسی کم خونی معاینه چشم است
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
نحوه بررسی ادم ادم یا ورم که به دلیل تجمع مایع میان بافتی اتفاق می افتد طی مراحل زیر اندازه گیری و تقسیم بندی می گردد: فرد معاینه کننده بر روی ناحیه جلوی استخوان پای مادر با انگشت شست یا انگشت اشاره به اندازه کافی فشار آورد (اندازه فشار باید به حدی باشد که قسمت فوقانی بستر ناخن انگشت فشار دهنده به سفیدی نزدیک شود) فرد معاینه کننده به مدت یک دقیقه بر روی ساق پا فشار آورد. فرد معاینه کننده میزان فرورفتگی را بررسی نماید. فرد معاینه کننده میتواند به مقدار ادم، میزان آن را برآورد کند شامل: اگر بعد از برداشتن انگشت جای آن روی ساق پا باقی نماند می‌گوئیم ادم وجود ندارد (-) اگر بعد از برداشتن انگشت جای آن روی ساق پا باقی بماند می‌گوئیم ادم یک مثبت دارد (۱+) اگر بعد از برداشتن انگشت جای آن روی قسمتهای بالائی ساق پا باقی بماند می گوئیم ادم ۲ مثبت دارد (۲+)
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
انجام معاینات عمومی این معاینات شامل مشاهده و پرسش در مورد وضعیت موها از لحاظ شکنندگی، رنگ، ریزش، مشاهده رنگ پوست چشمها و رنگ پلک زیر آن و زبان از لحاظ کم خونی، مشاهده و معاینه گلوی مادر از لحاظ بررسی تیروئید، مشاهده وضعیت دندان ها و بررسی هرگونه پوسیدگی دندان و بیماری در دهان، مشاهده پوست روی شکم از لحاظ بررسی هرگونه آنورمالیتی، معاینه پستان ها، رگ های پا و پشت پا و مشاهده ناخن ها می باشد. نحوه اندازه گیری فشارخون ابتدا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه وضعیت مادر نشسته باشد و سپس فشارخون اندازه گیری شود:
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
۱- تاریخچه پزشکی: سابقه یا ابتلا فعلی به بیماریها اعم از بیماریهای زمینه ای (دیابت، فشارخون بالا، صرع، کلیوی، ریوی، قلبی، گواتر و ...........) اختلالات انعقادی، بیماریهای روانی، ژنتیکی، عفونی، اتوایمیون آمیزشی، ایدز، اسکلتی، سوء تغذیه، مصرف دارو و حساسیت داروئئ ۲- تاریخچه بارداری: شامل تعداد بارداری، زایمان (نحوه زایمان)، سقط، فرزندان (زنده، مرده)، سوابق بارداری، زایمان قبلی، وضعیت بارداری فعلی، روش پیشگیری از بارداری ۳- تاریخچه اجتماعی: سن زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال، داشتن فرزند کمتر از ۳ سال، بارداری پنجم و بالاتر، اعتیاد به مواد مخدر، کشیدن سیگار یا سایر دخانیات، شغل سخت و سنگین، رفتارهای پرخطر، وضعیت اشتغال، میزان تحصیلات ۴- تاریخچه فامیلی: در خصوص سابقه فامیلی تمامی بیماریها از خانم باردار پرسیده می‌شود. ۵- تاریخچه جراحی: در مورد سابقه عمل جراحی بر روی شکم یا لگن از مادر سوال می‌شود.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
آزمایشات معمول در طی دوران بارداری این آزمایشها شامل Hb، CBC، Hct، گروه خون و ارهاش، آزمایش کشت و کامل ادرار، اوره و کراتینین HBSAg آنتی ژن HIV در صورت وجود یا سابقه رفتارهای پرخطر، کومبس غیرمستقیم در فرد ارهاش منفی می باشد. هم چنین برای مادران در معرض خطر دیابت، آزمایش GCT ضروری است. این آزمایشات را به محض تشخیص بارداری می بایست برای مادران درخواست داد. (بین هفته های ۶ تا ۱۰ بارداری) و لازم است از هفته ۲۶ تا ۳۰ بارداری مجددا آزمایشات Hb، GCT برای همه زنان، کامل ادرار، کومبس غیرمستقیم در ارهاش منفی برای مادران درخواست شود. گرفتن شرح حال و انجام معاینات عمومی در یک شرح حال دقیق و کامل باید به کلیه نکاتی که میتواند بر سلامتی مادر باردار تاثیر گذار باشد توجه نمود شرح حال میبایست شامل موارد ذیل باشد:
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
زن و شوهر ساعاتی از روز در مورد نامگذاری، شیوه‌های تربیتی و تصمیماتی که برای آینده فرزند خود دارند با یکدیگر صحبت‌کنند. چند ماه قبل از زمان وضع حمل، زن و شوهر به همراه یکدیگر برای تهیه وسایل مورد نیاز نوزاد آینده، اقدام نمایند. وضعیت روانی مادر در دوران بارداری تأثیر بسیار زیادی در سلامت جسمی و روانی نوزاد دارد. جنین مادرانی که سطح بالایی از تنش، اضطراب و آشفتگی را در بارداری تجربه کرده اند به احتمال بالاتری دچار کم وزنی هنگام تولد، نارسی و در سال های بعد اختلال بیش فعالی خواهند شد. بهتر است زنان در معرض خطر قبل از حامله شدن با پزشک مشورت کنند و در طول بارداری از نظر مشکلات روحی روانی تحت مراقبت قرار گیرند تا برای بارداری و زایمان آمادگی روانی لازم را داشته باشد و نقش مادری خود را با آرامش خاطر انجام دهد.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
وظایف زوج برخی از وظایف شوهران جهت تامین بهداشت روانی همسر در دوران بارداری به شرح زیر است با ناراحتی های دوران بارداری زن، مانند تهوع، کمردرد و غیره همدردی نماید. با همسر در رفتن به مطب پزشک، طبق برنامه ای که پزشک تعیین می کند همراهی کند. در صورت خسته بودن زن، اصرار به پذیرایی از فامیل و دوستان نکند و به استراحت و آرامش زن توجه کافی نماید. با خوشرویی در مورد پیشرفت حاملگی و نوزادی که به دنیا خواهد آمد صحبت کند و سعی نماید نگرانی زن را برطرف کند. گاهی زن حامله ممکن است یکباره افسرده شود، حالت های روحی زن را در این گونه مواقع درک نماید. در هنگام زایمان حتما سعی کند در کنار همسرش حضور یابد. حمایت و توجه و محبت همسردر تمام دوران بارداری همراه زن باردار باشد. ایجاد احساس امنیت اقتصادی در همسر تا از بروز تنش و اضطراب در وی جلوگیری کند.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
نشانه ها و علائم افسردگی بارداری احساس ناراحتی شدید، عصبانیت و دست پاچه بودن داشت حس نا امیدی یا عدم علاقه احساس اضطراب یا تحریک پذیربودن احساس بی ارزشی، گناه یا داشتن حس شکست ضعف انرژی و عدم توانایی برای تکمیل کارها نخوابیدن یا خوابیدن بیش از اندازه خوردن بیش از اندازه یا کمتر از معمول عدم تمرکز، به خاطر سپردن چیز ها و یا نداشت قدرت تصمیم گیری اجتناب از تماس با دوستان و نزدیکان افکار خودکشی تیر کشیدن و درد بدن
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
علت افسردگی بارداری چیست؟ داشتن سابقهٔ افسردگی یا اختلال در دوران قاعدگی سن بارداری، هرچه جوان تر باشید خطر ابتلا به افسردگی بارداری بیشتر است. تنها زندگی کردن یا حمایت خانوادگی و اجتماعی محدود درگیری زناشویی
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
اگر متوجه شدید که اغلب اوقات عصبی یا مضطرب هستید، ممکن است از نوعی اختلال اضطراب رنج ببرید. در نهایت، اگر نوسانات روحی تان بیشتر و شدیدتر شد ممکن است به اختلال دو قطبی مبتلا باشید. در این اختلال شما از دوره های افسردگی به دوره‌های شیدایی تغییر حالت می دهید. اگر فکر می‌کنید که هر یک از این موارد در مورد شما صدق می کند لازم و ضروری است که در همان دوران حاملگی برای درمان آنها از کمک حرفه ای بهره بگیرید. تحقیقات نشان داده اند که مشکلات سلامت عاطفی اگر حل نشود، می تواند بر سلامت جسمانی نوزادتان تأثیر گذاشته و خطر زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان را نیز افزایش دهد.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
 نگرانی های خود را ابراز کنید نگرانی خود در مورد آینده را با دوستانی که شما را می فهمند، در میان بگذارید. تنها نگرانی های خود را در قالب کلمات بیان کردن غالباً به شما کمک می‌کند که آنها را از خود دور کنید یا به شما بینشی می‌دهد که بتوانید حلشان کنید. همچنین فراموش نکنید که با همسرتان آزادانه و آشکارا حرف بزنید. از رابطه تان یک خیابان دو طرفه بسازید. علاوه بر این که احساسات خود را بیرون می ریزید به او نیز اجازه دهید احساساتش را ابراز نماید.  استرس خود را کنترل کنید به جای این که اجازه دهید یأس و نا امیدی بر زندگی تان چیره شود، راههایی را برای کاستن فشار موجود بیابید. زیاد بخوابید، به خوبی تغذیه کنید و خود را سرگرم نگه دارید. منابع استرس‌آور در زندگی تان را شناسایی کنید و چیزهایی را که می توانید تغییر دهید (مثلاً فهرست کارهایی را که باید انجام دهید) کم کنید. اگر هنوز هم اضطراب به درونتان راه یافت، سعی کنید به کلاس یوگای مخصوص زنان حامله بروید
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
پیوند خود با همسرتان را حفظ کنید صحبت کردن با همسرتان در مورد احساسات خود و اطمینان بخشیدن به او که هنوز عاشقش هستید، به او کمک می‌کند که طغیان های عاطفی‌تان را به خود نگیرد. اطمینان حاصل کنید که زمان زیادی را در کنار هم سپری می کنید و به رابطه خود رسیدگی می کنید. اگر می توانید به مسافرت بروید. ارتباط خود با یکدیگر را هم اکنون محکم کنید تا پس از آن که نوزاد به دنیا آمد، بتوانید واقعاً تکیه گاه هم باشید. اگر تنها هستید، کاری کنید که رابطه تان با دوستان و خانواده نزدیک تر شود. این کار در حال حاضر و همچنین پس از تولد نوزاد حمایتی ضروری و حیاتی را برایتان فراهم می‌کند. کاری را انجام دهید که باعث می شود احساس خوبی به شما دست دهد چنین چیزی ممکن است به معنای کنار گذاشتن زمان مخصوصی برای خود و همسرتان باشد یا ممکن است به معنای اختصاص زمانی برای خودتان به تنهایی باشد. مثلاً شاید بخواهید استراحت کنید، قدم بزنید، ماساژ پیش از زایمان داده شوید یا با دوستی به سینما بروید.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
فصل سوم: تعریف بهداشت روان بهداشت روانی به معنای سلامت فکر می‌باشد و منظور نشان دادن وضع مثبت و سلامت روانی است که خود میتواند نسبت به ایجاد سیستم باارزشی در مورد ایجاد تحرک و پیشرفت و تکامل درحد فردی، کلی و بین المللی کمک نماید زیرا وقتی سلامت روانی شناخته شد نسبت به دستیابی به آن اقدام می‌شود و به منظور حفظ آن برنامه ریزی و تلاش می‌شود. پس میتوان چنین عنوان نمود که بهداشت روانی عبارتست از این که انسان از نظر روحی و جسمی در صحت و سلامت بوده و بتواند روابط اجتماعی خوبی با اطرافیان خود برقرار نماید و هم چنین شامل اقداماتی است که فرد برای حفظ، تامین و ارتقاء سلامت روانی انجام می‌دهد.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
وزن چاقی و اضافه وزن موضوعات مهمی هستند و در زنانی که قصد بارداری دارند ممکن است باعث اختلال در فرآیند تخمک‌گذاری و دوره‌های قاعدگی شود. در واقع، ۱۲ درصد موارد ناباروری به مشکلات ناشی از چاقی و اضافه‌وزن مرتبط است. ولی از سوی دیگر، کاهش وزن بیش از حد یا ورزش شدید نیز می‌تواند مانع از تخمک‌گذاری شده و باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
خوراکی‌های نامناسب با مصرف مواد مغذی لازم در طول روز مانند چربی‌ها، روی، ویتامین D و B۶، می‌توان مانع از اختلال تنظیم هورمون‌های مهم در باروری از قبیل پروژسترون، انسولین و تستوسترون شد. کلسترول بالا بالا بودن کلسترول خون علاوه‌بر اینکه سلامت قلب و عروق را به خطر می‌اندازد، روی باروری زنان نیز تاثیر منفی به‌جا می‌گذارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بالا بودن کلسترول خون در زنانی که قصد بارداری دارند، باعث طولانی شدن آغاز باروری می‌شود ولی در صورتی که هر دو زوج کلسترول بالا داشته باشند، شانس باروری در آنها نسبت به زوجینی که کلسترول خون متعادلی دارند، کاهش می‌یابد. استرس بررسی‌ها نشان می‌دهد که استرس زیاد با خطر بروز ناباروری ارتباط مستقیم دارد. زنانی که هورمون‌های استرس‌شان به میزان بالایی ترشح می‌شود، ۲۹ درصد کمتر شانس بارداری داشته و دو برابر بیشتر در معرض ناباروری قرار دارند.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
نورهای مصنوعی هنگام خواب محققان در سال‌های اخیر دریافتند که نگاه کردن به صفحه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها با توجه به نوری که دارند باعث بر هم خوردن چرخه خواب می‌شود. ولی گویا این امر فراتر رفته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که قرار گرفتن شب‌هنگام در معرض نورهای مصنوعی توانایی باروری را تحت تاثیر قرار داده و حتی در زنان باردار باعث اختلال در رشد جنین می‌شود. این قبیل نورها تولید هورمون ملاتونین را که به هورمون خواب معروف است، سرکوب می‌کند. علاوه بر این، ملاتونین در مجاری دستگاه تناسلی نیز تولید شده و به‌طور طبیعی مانع از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد به تخمک‌ها به‌ویژه در دوران تخمک‌گذاری می‌شود. در واقع، تولید مقدار ناکافی هورمون ملاتونین ساعت درونی بدن جنین در حال رشد را مختل می‌کند که در درازمدت باعث بروز مشکلاتی می‌شود.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
شامل اسید فولیک است که مصرف آن روزانه یک عدد، ۳ ماه قبل از بارداری توصیه می‌شود.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
معاینه دهان و دندان ج ) آزمایش یا بررسی های تکمیلی شامل: پاپ اسمیر (در صورت نیاز)، تیتر آنتی بادی ضد سرخجه (در صورت نیاز)،
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
هنگام تولد نوزاد وقت آن میرسد که تمام اعضا و سیستمهای بدن که در طی دوران بارداری و زایمان دچار تغییر و دگرگونی شده بودند به آرامی به وضعیت قبل از بارداری بازگشته و در ضمن کمترین آسیب به اندامهای بدن وارد شده و مادر بتواند توان جسمانی و روانی خود را به دست آورد. این دوران میتواند دوران نشاط آور و لذت بخشی به خصوص از لحاظ روحی و روانی برای مادران و خانواده هایشان باشد مشروط بر آنکه از لحاظ سلامت روحی و جسمی، از شرایط مطلوبی برخوردار باشند و یا در صورت مواجهه با هرگونه مشکل اقدام لازم و مناسب جهت رفع مشکل انجام شود.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶
واریس پا واریسی شدن وریدهای ساق پا و فرج در طی حاملگی شایع است. وریدها در طی سه ماهه اول حاملگی شروع به اتساع می‌کنند و با پیشرفت حاملگی به طور پیشرونده ای بزرگتر میشوند. مملو بودن وریدهای لگنی از خون و تاخیر گردش خون در وریدهای نیمه تحتانی بدن سبب افزایش فشار روی جدار وریدها می‌شود. این جدارها کشیده و وریدهای پیچ در پیچ بزرگ و تیپیک حاملگی را ایجاد می‌کنند. ترشحات واژینال پوشش مخاطی واژن و فرج برای زایمان و خروج جنین آماده می‌شود. برای این کار مخاط واژن ضخیم تر شده و قابلیت ارتجاعی آن افزایش میابد. همزمان با این تغییرات در واژن ترشح غدد دهانه رحم نیز برای لغزنده کردن پوشش مخاطی واژن افزایش می یابد. به این ترتیب ترشح سفید و چسبنده ای از واژن خارج می‌شود که در حالت طبیعی مزاحمتی ایجاد نمی کند مگر در مواردی که مقدار ترشح زیاد شود و بوی بد و متعفن داشته باشد، رنگ زرد چرکی داشته و پوست اطراف فرج و ران را تحریک نماید.
کاربر ۲۱۶۰۱۹۶

حجم

۲۳۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

حجم

۲۳۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

قیمت:
۳۳,۰۰۰
تومان