کتاب فرم بیانگر
معرفی کتاب فرم بیانگر
کتاب فرم بیانگر نوشته کستاس تریزیدیس است. کتاب فرم بیانگر با ترجمه کاوه بذرافکن و دیگران منتشر شده است و رهیافتی مفهومی به معماری رایانهای است.
درباره کتاب فرم بیانگر
فرم بیانگر چشمانداز منحصر به فردی به کاربرد رایانه در گسترهی زیباییشناسی و به ویژه فرم و طراحی معماری ارائه میکند. کستاس ترزیدیس به عنوان معمار، مدرس و دانشمند علوم رایانه، توانسته است ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فرد و ارزندهی محاسبات که در دنیای ویژهی طراحی معماری بهکار گرفته میشوند را تشخیص دهد. ارزش آموزشی این کتاب در ارائه سرچشمههای الهامبخش برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متخصصان است. کستاس ترزیدیس استادیار گروه معماری دانشگاه یو سی ال ای است. کار وی بر تجارب خلاق در گسترهی مرزی میان هنرها، معماری و علوم رایانه متمرکز است. او به مطالعهی گستردهی مضمون واقعیت مجازی برای بازنمایی فضا و ویژگی فضایی در هنر و معماری پرداخته است. او مولف بسیاری از برنامههای رایانهای در مورد ساخت فرم، ریختنگاری، پالایش و نگاشت شبکهای است. آخرین کار وی گسترش سامانهی تصویرسازی در جاوا و سامانههای ریختشناسی سهبُعدی است. او مقالات متعددی را در همایشها ارائه کرده و به صورت گسترده در مورد دو موضوع واقعیت مجازی و سامانههای طراحی الگوریتمی، اعم از روشهای طراحی تا برنامههای مهندسی، سخنرانی کرده است.
شیوه استفاده از رایانهها در معماری امروز مبهم، ضمنی و اغلب قراردادی است. طراحان مایل به مفهومسازی موجودیت نرمافزارها یا روند سادهی کاربردی آنها هستند و تنها با وارد کردن، دستکاری، ذخیره و چاپ از این سامانهها استفاده میکنند. اغلب نظریههای فرم و طراحی صرفاً برای اهمیت حضور و مشارکت در اشتیاق تبعیت از شیوهی دیجیتالی رایج به نمونههای محاسباتی ترجمه میشوند. چنین شرایطی موجب اغتشاش، سوءتفاهم و تناقض، برای دانشجویان و حرفهمندان در مورد استفادهی مناسب از رایانه در معماری و طراحی میشود. این کتاب محتوای نظری مناسبی را برای تجربهپذیری، اکتشافات و ساخت فرم مبتنی بر رایانه در چالش با پیشفرضهای متداول ارائه میکند. با بهکارگیری نظریههای فرمی و محاسباتی، نویسنده پلی نظری میان بنیانهای گذشته و بالقوگی آینده ارائه میکند.
با افزایش کاربرد رایانهها، معماری خود را در میان کثرت کاربردهای ممکن یافته است. این کتاب برخی از مسیرهای جایگزین با رویکرد سنتی تولید فرم را ارائه کرده که بررسیهای نظری را با اجرای عملی آنها کنار هم نشانده است. در این کتاب برخی پندارههای مهم در پرتو ارزش فرمی و محاسباتی؛ مانند اغراق، دورگهسازی، کینتیک، الگوریتم، تاشدگی و تابیدگی؛ بررسی شدهاند. هر پنداره از منظرهای مختلف تاریخی، محاسباتی یا فلسفی مورد بررسی قرار گرفته است.
اکتشافات فرمی محاسباتی، تخیل انسانی را از بین نمیبرند بلکه محدودههای بالقوهی آن راگسترش میدهند. محاسباتْ، جانشینی برایخلاقیت انسان نیست بنابراین نمیتواند رقابتیباشد، بلکه بیشتر، وسیله اکتشاف، آزمایش، و تحقیق در حوزهی دیگری را فراهم میکند. شاید برای اولین بار، فرم نه با خلاقیت اختیاری و دلبخواهی و نه قطعیگرایی محاسباتی بلکه با محاسبات خلاق و خلاقیت محاسباتی همراستا شدهاست.
به طور معکوس، شهود انسان با اصالت، بیانگری و تخیل مشخص شده است. در حالیکه در جهان بشری، شهودْ فرض اساسی برای بیشترِ فعالیتهای طراحی است، در جهان محاسباتْ فعالیتها بیشتر مبتنی بر مدلِ منطقیتر، محدودتر، سازمانیافتهتر و روشمندتر ارائه میشود؛ که کارایی، موثر بودن، و سودمندی را ارائه میکند و در عینحال، ممکن است در مقابل احساس، شوخطبعی، طعنه، استعاره، یا تمثیل مقاومت کند.
در حالیکه جهان طراحی از مدل دستی به مدل رایانهای جابهجا میشود، نیاز برای یکی کردن دو جهان به ظاهر مغایر بهوجود میآید.
خواندن کتاب فرم بیانگر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و متخصصان معماری پیشنهاد میکنیم.
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه