کتاب افتادگی آموز اگر طالب فیضی
معرفی کتاب افتادگی آموز اگر طالب فیضی
کتاب افتادگی آموز اگر طالب فیضی که به همت موسسه فرهنگی هنری سبلالسلام منتشر شده است یکی از کتابهای مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزشهای اخلاقی اسلام منتشر میشود.
مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.
مجموعه مباحث «پله پله تا ملاقات خدا» سالها پیش بهعنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سالها مباحث این کتاب بهصورت روزانه بر روی برگههایی عرضه میشد و اکنون انتشارات سدید آنها را در اختیار علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.
هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعفهـا و لغزشهـای شـخصی خـود فـرا بخوانـد و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.
کتاب افتادگی آموز اگر طالب فیضی درباره نگاهی اخلاقی به تواضع، عجب و تکبر است.
خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعهاند.
بخشی از کتاب افتادگی آموز اگر طالب فیضی
از مسجد به سمت خانه حرکت کردیم. در بین راه پیرزنی از او سوالی کرد. با حوصله ایستاد و پاسخ پیر زن را داد. وقتی به منزل رسیدیم، زیرانداز خود را برای من انداخت و خودش نشست روی زمین. با خود گفتم این تواضع از اخلاق انبیاء است. مسلمان شدم.
اینها را عدی بن حاتم از اولین برخوردش در مدینه با رسول خدا صلی الله علیه و آله تعریف میکند. فطرت پاک هر انسانی تواضع را میپذیرد و میپسندد. ما هم یاد بگیریم! وقتی میخواهیم دیگران را دعوت کنیم در یک انتخابات به ما رأی دهند، یا دعوت کنیم به دین خدا، فرقی نمیکند. راهش تواضع است. خدا به پیامبرش میفرماید اگر غیر از این میبودی کسی به دور تو جمع نمیشد. (آل عمران ۱۵۹)
انَس بن مالک که سالها خادم رسول خدا صلی الله علیه و آله بود میگوید آن حضرت همیشه از بیماران عیادت میکرد. در تشییع جنازه شرکت میجست. دعوت غلامان و بردگان را اجابت مینمود. و در روز جنگ با بنیقریظه بر الاغی نشسته بود که افسار آن از لیف بود و پالان آن هم از لیف.
همان رسولی که بر براق مینشست و به آسمان میرفت.
***
شخص متواضع از رشد و یادگیری از هر که باشد و هر وقت و هر کجا که باشد، ابا و امتناع نمیکند.
از این رو امام صادق علیه السلام فرمود: التَّواضُعُ اَصلُ کُلّ خَیرٍ نَفیس مَرتَبَةٍ رَفیعَة. (بحار الانوار، ج ۷۲، ص ۱۲۱)
***
تواضع یک صفت درونی است که شخص، خود را برتر و بالاتر از دیگران نبیند. لازمهٔ تواضع، کردار و گفتارهایی است در بزرگداشت دیگران.
کوتاه و خوب.... خدا کمکمون کنه به دیو های درونمون غلبه کنیم
بسیار زیبا و روان و راحت فهم کتاب درباره خودسازی و دوری از اموری مثل عجب و تکبر و تاکید بر بزرگی گناه تکبر است و واقعا جذاب نوشته شده و واقعا تاثیر گذار به نظر بنده ان شاءالله که عامل