دانلود و خرید کتاب دیوان حافظ شیرازی بهروز ایمانی
تصویر جلد کتاب دیوان حافظ شیرازی

کتاب دیوان حافظ شیرازی

معرفی کتاب دیوان حافظ شیرازی

کتاب دیوان حافظ شیرازی را نشر میراث مکتوب با تصحیح بهروز ایمانی منتشر کرده است. این کتاب براساس نسخه محمد گل‌اندام است و کهن‌ترین نسخه شناخته شده کامل، کتابت ۸۰۱ هجری است. 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ ش به قصد حمایت از کوشش‌های محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» و با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ ش با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز رو آورد.

فعالیت‌های موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخه‌های خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخه‌شناسی و فهرست‌نویسی، میراث‌های مشترک ایران و حوزة ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمرکز است.

میراث مکتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می کند. در حوزه متون کهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متن‌شناسی، فهرست نسخه‌های خطی، نسخه‌برگردان، رسائل، ارج نامه‌ها، همایش ها و نکوداشت ها و ....

بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون که در سلسله­ ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن کهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.

جدای از این آثار ، میراث مکتوب مجموعه‌ای با عنوان «کارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ می‌رساند. در این مجموعه متون کهن به قصد استفادۀ جوانان یا کسانی که دانش استفاده از اصل متون کهن را ندارند، تلخیص، ساده‌نویسی و بازنویسی می شود

میراث مکتوب همچنین سه نشریه منتشر می‌کند:

«آینه میراث» که دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» که فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد

افزون بر این، موسسه میراث مکتوب تا کنون نشست‌های نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون کهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار کرده است. همچنین همایش‌هایی را در حوزه ‌های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت کرده است.

درباره کتاب دیوان حافظ شیرازی

این دست‌نویس کهن‌ترین نسخه شناخته شده و کامل از دیوان حافظ است و به شماره ۵۱۴۹ در کتابخانه نورعثمانیه (استانبول) نگهداری می شود و شامل ۴۳۵ غزل، ۱ ترجیع بند (بندی از آن)، ۲۶ قطعه، ۴ مثنوی و ۱۱ رباعی است.

بنا به گزارش ترقیمه کتابت اشعار حافظ را محمد بن عبدالله بن محمد ابوبکر بن کریمشاه ملقب به غیاث ابرقوهی در روز چهارشنبه بیستم جمادی الاول سال ۸۰۱  ق به اتمام رسانده است. خط ابرقوهی از مشقهای نخستین نستعلیق نویسی پس از سده ۸ ق است و جریانی را می آزماید که در آن تعلیق به نستعلیق جای می پردازد و در مسیر همین تجربه است که هنوز نستعلیق غیاث ابرقوهی از کرشمه ها و غمزه های تعلیق نیز برخوردار است.

مهم ترین امتیاز این دستنویس، وجود دیباجه محمد گلندام (جامع دیوان حافظ) در آن است و تاکنون قدیم ترین نسخه از این دیباجه است که شناخته شده. غزلیات در نسخه نورعثمانیه به ترتیب الفبای قوافی تنظیم یافته و از این نکته معلوم می شود که از همان ازمنه قریب به دوره حافظ غزلیات او بر اساس قوافی سامان یافته بوده است. مقایسه و مقابله نسخه نورعثمانیه با دیگر نسخه های کهن حافظ، تفاوت‌هایی را در ضبط و قرائت برخی از کلمات نشان می دهد و تشابهاتی را نیز مشخص می نماید.

خواندن کتاب دیوان حافظ شیرازی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به متون کهن شعر پیشنهاد می‌کنیم.

عاشق کتاب
۱۴۰۱/۱۲/۰۴

سلام چرا از کتاب قسمتی نیست ؟

Setiq
۱۴۰۲/۰۹/۰۵

چه قدر دوست دارم این نسخه‌ی خطی ِ ۸۰۱ را گویا قدیمی‌ترین نسخه‌یِ خطی است که خیلی وقت هم نیست که پیدا شده خیلی در بند ِ تصحیح‌ها و نسخه‌هایِ خطی نبودم. اما چند مورد بود که درست نمی‌پنداشتم. یکی: «که به پیمان‌شکنی شهره

- بیشتر
کاربر 7571271
۱۴۰۲/۰۸/۲۹

من توقع داشتن یک کتاب قابل خوانش داشتم ولی صفحات کتاب قدیمی اصلا به کارم نمیاد .حتی قابل مطالعه عادی نیست .افتضاح بود .

طبیب جان ها
حمیدرضا کلاهی رستمی
مبانی ترجمه
حسین داوری
انار فسقلی
طیبه شامانی
کرامت انسان از منظر آیات و روایات
احلام حمیدزویری
مباحثی در زبان‌شناسی و ترجمه
ژینوس شیروان
مجموعه سوالات قلب و عروق برانوالد ۲۰۱۹؛ جلد ۴
تیمور اعتماد
راز: ترجمه منظوم زیارتنامه ناحیه مقدسه حضرت صاحب‌الامر، حجه ابن الحسن العسکری
صهبا لطفی
فرهنگ نام‌آوا
سروش سپهری
فرهنگ واژه شناسی فارسی
محمدرضا شیروانی
در پیچ و تاب زمان
زینت کزازی
دق الباب دانه های اسیر
سپیده نظری
تغییرات، چالش ها و آینده خانواده ایرانی
تقی آزاد ارمکی
کیفیت زندگی در قربانیان پس از سوانح
رضا خبری
امثال و حکم مثنوی (جلد اول)
ناهید عبقری
فرهنگ نام‌ها
پیمان یاریان
نفوذ بانکداری تلفن همراه
سان کار کریشنان
رزهای مخملی
سپیده حسینی
سیاه خون
کورنلیا فونکه
مدیریت ایمنی فرایند (PSM) در صنایع فولاد براساس راهنمای سازمان جهانی فولاد (WSA)
مهرداد جهانی
عرفات العاشقین و عرصات العارفین (جلد ۱)
تقی‌الدّین محمد اوحدی حسینی دقّاقـی بلیانی اصفهانی

حجم

۲۷٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

حجم

۲۷٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

قیمت:
۵۳,۳۰۰
۲۶,۶۵۰
۵۰%
تومان