کتاب مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه ناب
خواندن نظراتمعرفی کتاب مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه ناب
محمد ابراهیم ضرابیها( -۱۳۳۷) پژوهشگر ادبی است.
«نگاه ناب» مجموعه هشت کتاب در تفسیر عرفانی و نمادین «هشت کتاب» سهراب سپهری است.
نخستین جلد از این مجموعه، «مرگ رنگ» نام دارد. در بخشی از کتاب میخوانیم:
«"دیوار" به معنای گذر از محیط تاریک و وحشتناک بیرون، به فضای آرام و آسودۀ درون. حصار مقدسی که هم حفاظ است و هم محدودیت، هم مظهر محصور کنندگی است و هم جنبۀ پناه دهندگی. دیوارهای مدوّر معمولاً توان حفاظت دایرۀ جادویی را تداعی میکنند، دیواری که شاعر را از ظلمت بیرونی جدا میکند.
این قطعه نیز با شب شروع میشود و در شب نیز خاتمه مییابد. در این شعر، جهان و زندگی همانند بیابان برهوتی است که خالی از صدای هر آشنایی است. انسان هبوط کرده در این دیار غربت، تنها و بیکس است. شاعر در این بیابان وحشت بر آن است که از واقعیت بگریزد و به تخیّل و اوهام پناه برد، اما هیهات که رؤیا و تخیّل او نه تنها وحشت و هراس را از بین نمیبرد بلکه شاعر را به اضطرابهای گوناگون دچار میسازد. پس ازاین، ترس بر او مستولی میگردد و کم کم احساس میکند این بیابان مملوّ از غولها و اهریمنها و هیولاهای عجیب است. بنابراین تلاش میکند با حصاری، خود را از هجوم آنها محفوظ دارد. به همین دلیل با پای برهنه، آهسته و آرام سنگهای سخت و سنگین را جمعآوری میکند و این کار را طوری انجام میدهد که سکوت بیابان در هم نریزد. به هر حال او حصاری از سنگ به دور خود بنا میکند تا وجودش را از اوهام و تخیّلات خود جدا کند...»
آوار آفتاب: جلد ۳ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
محمدابراهیم ضرابیها
زندگی خوابها: جلد ۲ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
شرق اندوه: جلد ۴ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
مسافر: جلد ۶ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
حجم سبز: جلد ۷ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
شیرازی: نگاهی به لهجه مردم شیرازمحمود سپاسدار
تحلیل زیباییشناسی موسیقی دستگاهی ایرانمحمدرضا عزیزی
گزیده تحلیلی - تشریحی شاهنامه فردوسیاسدالله بقایینائینی
دیوان مخلص کاشانیمیرزامحمد مخلصکاشانی
دستاننامه پارسی؛ شرح امثال و حکم، کنایات اصطلاحات و داستانهای امثال فارسی (جلد اول)محمد رستمی
زندگی حافظ شیرازیمنصور پایمرد
سارارضا یاوری
در میمون خودم پدر بزرگمبکتاش آبتین
تجربهگرایی رادیکال؛ دربارهی کار و نوشتار اتنوگرافیکمایکل د. جکسون
وحی دل مولانامحمد بهنام فر
افسانههای آذربایجانصمد بهرنگی
رنج های مولاناپدرام حکیم زاده
چرا حافظ؟علیقلی محمودیبختیاری
از دولت حافظ (تفسیر جامع دوازده غزل حافظ)
محمدابراهیم ضرابیها
صدای پای آب: جلد ۵ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
آوار آفتاب: جلد ۳ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
الفبای کسب و کارهای کوچک
اریک تایسون
قرآن کریممحمد صادقی تهرانی
الفبای اخلاق تجارت و کسبوکارنورمن. ای بووی
الفبای موفقیتزیگ زیگلار
صدای پای آب: جلد ۵ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
تفسیر و توضیح و معنی ابیات به بهترین روش و به طور کامل ، با توضیحات بسیار جذاب و آموزشی. این کتاب نه تنها خواندن و درک اشعار سهراب سپهری را به همراه دارد بلکه میتواند به درک و معنی دیگر
من سابقا کتابی به نام ( هدیه ی سهراب سپهری ) از نشر آسیم تهیه کرده بودم , برای شرح اشعار سهراب , اما اصلا راضی نبودم . این کتاب حقیقتا کتاب خوب و مناسبی هست برای سهراب شناسی و
واقعا ممنونم ،من خیلی با این کتاب ها نیاز داشتم هر شش جلد رو خریداری کردم،با آرزوی موفقیت روز افزون
سلام یه سوال داشتم: آیا نسخه چاپی این کتاب ها هم موجوده؟