کتاب مدیریت نظام سلامت
معرفی کتاب مدیریت نظام سلامت
کتاب مدیریت نظام سلامت نوشته، هنری مینتزبرگ استاد دانشگاه مک گیل است. او متفکر مشهور و دگر اندیش دنیای مدیریت است، مینتزبرگ را سومین متفکری دانستهاند که تفکرات او توانسته است دنیای بیزینس را تحت تاثیر خود قرار دهد، مینتزبرگ، در طول چند دهه فعالیتهای آکادمیک خود، کتابهای بسیار مهمی نوشته است.
درباره کتاب مدیریت نظام سلامت
مینتزبرگ در این کتاب بسیار جذاب، تلاش بسیاری کرده است تا دریچهای جدید پیش روی بازیگران نظام سلامت، با هدف رفع چالشهای جدیِ پیش روی این نظام بگشاید. این کتاب با رویکردی متفاوت در حوزه سلامت نوشته شده است، و بحثهایی جذاب و انتقادی راجع به نظام سلامت مطرح در دنیا مطرح میکند. این کتاب برای همه افرادی نوشته شده که در حوزه سلامت فعال هستند: پزشکان و متخصصان، مدیران، سیاستگذاران، و همین طور بقیه افراد (از جمله افرادی که به فکر مراقبت از سلامت خود هستند).
مردم در سرتاسر دنیا، انتقاداتی جدی نسبت به نظامهای سلامت دارند. اما باید اعتراف کرد که افزایش سطح امید به زندگی، مرهون پیشرفتهای متعدد همین نظامهای سلامت بوده است. مشکل اینجاست که استفاده از نظام سلامت برای افراد، هزینههای بسیار بالایی دارد بهطوریکه افراد توان پرداخت هزینههای آن را ندارند. بنابراین، دولتمردان و مدیران شرکتهای بیمهای، همواره تلاش کردهاند مداخلاتی را جهت حل این مشکل انجام دهند و اینجا همان جایی است که میتوان در آن، شکستهای نظام سلامت را جستجو نمود.
این کتاب نظام سلامت را به شکل گسترده بررسی میکند.
خواندن کتاب مدیریت نظام سلامت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به حوزه سلامت پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب مدیریت نظام سلامت
همزمان با افزایش تعداد افراد سقوط کرده، حس فوریت و تنش در جامعه نیز افزایش مییافت و سرمایهٔ کشور، بیشتر صرف تحقیقات برای یافتن دارویی جهت درمان افراد سقوط کرده میشد. صنعت تحقیقات، در پاسخ به مطالبهگری برخی مردم (که آیا اصلاً درمانی برای این درد پیدا خواهد شد یا خیر) کمپینهای متعددی راهاندازی کرد که در آنها، مردانی با روپوش سفید و کودکانی مجروح (کودکانی که در اثر سقوط، بدنشان آسیب دیده بود) در آغوش یکدیگر نمایش داده میشدند. کودکان با ناله درخواست میکردند: «ما را رها نکنید. ما آنجا هستیم».
البته برخی خانوادهها که عزیزانشان را در این حوادث از دست داده بودند، شروع به نصب علائم هشداردهنده در بالای صخره کردند. اما آنها به جرم تخطی از قانون دستگیر شدند. حتی هنگامی که برخی پزشکان روشنفکر، از مسئولان پزشکی کشور خواستند که به مردم در خصوص خطرناک بودن سقوط از صخره هشدار دهند، نمایندگان قدرتمند این صنعت در بیانیهای آنها را محکوم کرده و «پلیس سلامت» نامیدند.
در نهایت و پس از تلاشهای گوناگون، مسئولان پزشکی، یک سری هشدارهای ایمنی صادر کردند: افرادی که در سقوطهای قبلی دستها و پاهایشان شکسته، لطفا در هنگام سقوط، بیشترین احتیاط ممکن را داشته باشند...
واژهٔ فرانسویِ یکی از عملهای جراحی مهم، «اَنتِقِواسیون» است. معنای انگلیسیِ اَنتِقِواسیون، یعنی مداخله، دقیقاً همان اتفاقی است که به طور قابل ملاحظهای در حال رخ دادن در نظام سلامت است: (درست نظیر داستان بالا) مداخلات مکرر و بیربط در مراحل و روشهای مختلف درمانی. اما ما به رویکرد سیستمی بیشتری در حوزهٔ سلامت نیاز داریم؛ خصوصاً برای ایجاد همزمان کیفیت، کمّیت، و عدالت.
"مانیفست مینتزبرگ برای نظام سلامت" مینتزبرگ در این کتاب بنیانها و پیش فرضهای پذیرفته شده در حوزه مدیریت حوزه سلامت را زیر سوال می برد. تحلیلهای عمیق و عالمانه و البته مشفقانه مینتزبرگ در سرتاسر کتاب به چشم می خورد. به
سلام ،آقای دکتر مینتز برگ سالهاست که درحوزه مدیریت استراتژیک باآثار عمیق وشیرین ایشان آشناهستم ،قلم وتفکر راهبردی وی درتمدن غرب واقعاً منحصربفرد است ، مقالات وآثار گرانسنگ ایشان نه تنها باآموزه های دینی ما تعارضی ندارد بلکه این متفکر
این کتاب یک رویکرد کاملا متفاوت به نظام سلامت داره اغلب تحلیلها و رویکردها به نظام های سلامت مدیریت بیمارستانها بر اساس مدیریت یک بنگاه خصوصی نوشته شده ولی این کتاب زیبا، جالب و متفاوت از زبان یک متفکر بی
کتابهای مینتزبرگ که نقشی مشابه پروفسور دمینگ در دو دهه اخیر دارند برای همه همکاران شاغل در مناصب مدیریت حوزه بهداشت و درمان بسیار ضروری و آموزنده است و تاحدی واجب ! دکتر سیدآرش امیرلطیفی پزشک و MBA مدیریت مراکز بهداشتی