کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی
معرفی کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی
کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی نوشته دکتر نصرالله فلاحتبار، به توضیح مکاتب مختلف جغرافیایی و اهمیت خاص هرکدام از آنها میپردازد.
دربارهی کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی
کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی گزیدهای از مکتبهای جغرافیایی است در چهارده فصل نوشته شده است. در هر کدام از فصول این کتاب با یکی از مکاتب آشنا میشویم، اهمیت خاص آن را درک و بررسی میکنیم و مطالب مختلفی را که باید در ارتباط با آن بدانیم، میخوانیم.
کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان کارشناسی ارشد در رشتههای مختلف جغرافیا و سایر مقاطع علوم جغرافیایی میتوانند از مطالب کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی استفاده کنند.
بخشی از کتاب درآمدی بر مکتبهای جغرافیایی
کارکردگرایان جامعه را نظامی واجد نظم و ترتیب میداننـد. ایـن دیـدگاه مبتنـی بـر تمثیل ارگانیک بین جامعه و ارگانیسم زنده است. از این منظر، جامعه یک سیستم متشکل از اعضـاء و اجزای بیشماری است که هر یک باید کارکردهایی خاص را برای بقای کلی سیستم و دیگر اجـزاء و اعضای آن انجام دهد و نظم اجتماعی پدیدهای است که کارکردهای اعضای مختلف این سیستم را به صورتی مرتب و در سلسله مراتبی خاص به هم پیوند میدهد.
کارکردگرایان بر این باورند که اجزاء سازندهی یک جامعه، نهادهایی چون نظـام اقتصـادی، نظـام سیاسی، نظام خانواده، مذهب و سازمانهای آموزشی و پرورشیاند که به دون کارکردهای ضروری و منظم آنها، جامعهای وجود نخواهد داشت و نتیجهی فقدان یا اختلال این اجـزاء، بـه خطـر افتـادن حیات و بقای کل سیستم اجتماعی است. همهی این نهادها (اجزای سیستم) دارای ارتباط متقابلاند و هر یک از آنها جهت ایفای نقش مشخص خود باید اندازه، قابلیت و ساختمان مناسـب داشـته و بـه گونهای عمل کند که با اجزای دیگر سـازگار باشـد. ناسـازگاری اجـزای سیسـتم اجتمـاعی، موجـب تجزیهی آن و تضاد بین اجزاء باعث نابودی آن خواهد شد. ضامن اصـلی سـازگاری اجـزای سیسـتم، وفاق در ارزش های مشترک است
فهرست
- جغرافیا و مکتب کارکردگرایی
- مکتب جغرافیای اگزیستانسیالیسم
- مکتب رئالیسم
- مکتب جغرافیای رادیکال
- مکتب پوزیتیویسم
- مکتب ایدهآلیسم
- مکتب خودمحوری و انسانمحوری
- مکتب جغرافیای رفتار فضایی
- مکتب جغرافیای ساختاری (ساختار گرایی)
- مکتب جغرافیا به عنوان علم فضایی
- جغرافیای کاربردی و مکتب چشم انداز
- مکتب پدیدار شناسی
- مکتب اختیار در جغرافیای انسانی
- مکتب پراگماتیسم و جغرافیا
- منابع
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب مفیدی بود برای من که جغرافیا می خونم. آشنایی با سیر تحول جغرافیا و مکاتب و تفکرات حاکم بر اون خیلی می تونه به درک افرادی که جغرافیا می خونن کمک کنه.