کتاب گیلان در گذرگاه زمان
معرفی کتاب گیلان در گذرگاه زمان
کتاب گیلان در گذرگاه زمان، نوشته ابراهیم فخرایی به بررسی تاریخ گیلان در زمینههای مختلف طبیعی، اجتماعی، تاریخی، فرهنگ، هنر، موسیقی و ... پرداخته است.
دربارهی کتاب گیلان در گذرگاه زمان
گیلان شهری است زیبا، وسیع و دارای تاریخی هزارانساله. این را به گواه تمام شواهد تاریخی میتوان دریافت. سرزمین گیلان همیشه پذیرای اقوام و فرهنگهای متنوع بوده و محصولات کشاورزی مختلفی نیز دارد. بررسی جامع گیلان از ابتدا تا انتها یک بررسی خواندنی است. زندهیاد ابراهیم فخرایی با اشراف کاملی که به تاریخ گیلان داشتند و با پژوهشهایی که داشتند، اوضاع گیلان را در جنبههای مختلف بررسی کردند. کتاب گیلان در گذرگاه زمان به بررسی اوضاع طبیعی، اقتصادی، اجتماعی، تاریخی، فرهنگ، هنر و موسیقی گیلان، پرداخته است. کتاب گیلان در گذرگاه زمان با ویراست جدید در اختیار خوانندگان قرار دارد.
کتاب گیلان در گذرگاه زمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر دوست دارید با تاریخ گیلان از ابتدا تا انتها آشنا شوید و دربارهی زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... بدانید، کتاب گیلان در گذرگاه زمان را انتخاب کنید.
بخشی از کتاب گیلان در گذرگاه زمان
گیلها مخصوصاً در جنگهای تعرضی و حمله معروف بودند و زوبین دیلمـی شهرت بسیار داشت. خلفای بغداد در مدتی بیش از هشتاد سـال بـرای پاسـبانی از کشور پهناور خود، مزدوران گیل و دیلم را اسـتخدام مـیکردنـد . انـدک انـدک کـه فرماندهان دیلم نیروی عظیمی بهدست آنها افتاد، به سـود خـو د قیـام نمودنـد . بـه همین جهـت اسـت کـه چنـدین از ایـن فرمانـدهان ماننـد مـرداویج و پـس از او عمادالدوله و علاءالدوله به دستیاری سپاهیانی که داشـتند نـه تنهـا خـود را مسـتقل کرده به پادشاهی رسیدند، بلکه در اندیشۀ برانداختن خلفـا نیـز بودنـد و پادشـاهان «بویه» کارشان به جایی رسید که تـا بغـداد هـم رفتنـد و نـه فقـط بـه خـود عنـوان شاهنشاه، یعنی عنوان رسمی پادشاهان ساسانی دادند، بلکه خلیفه را نیز خانـه نشـین کردند». عباس اقبال آشتیانی نوشتهاند که مردم دیلـم در تمـام خلافـت بنـی امیـه و اوایل امر بنیعباس هیچوقت نگذاشتند قوم فاتحین اسلامی به سـرزمین آنهـا بـاز شود و از ثغور قزوین و طارم و چالوس پیشتر آیند».
از جغرافیـون عـرب منقـول است که کوهستانیهای فقیر و آزادیدوست دیلـم کـه لبـاسهـایی از مرقعـات و تکهپارههای رنگارنگ میپوشـیدند و غالبـاً بـا پـای برهنـه راه مـیرفتنـد مردمـانی جنگجو بودند و نیزه دودانهای به نام «ژوبین» داشتند که سلاح مهیبی بـود. جوانـان دیلم از اینکه کشور کوهستانی و کم حاصل آنها نمیتوانست غذایشـان را تـامین کند دستهدسته زادگاه خویش را ترک گفته وارد صفوف لشـکریان مـزدور خلفـای عباسی و امیران محلی ایرانی میشدند.
فهرست
- یادداشت حوزه هنری گیلان
- دیباچه
- اوضاع طبیعی گیلان
- سرزمین گیلان
- حیوانات
- اوضاع اقتصادی
- محصولات کشاورزی
- محصولات عمده
- بازرگانی و معاملات
- اوضاع اجتماعی گیلان
- سکنه
- تقسیمات اداری
- اوضاع تاریخی گیلان
- فرهنگ و هنر
- رسوم و آداب
- روزنامهها و مجلات
- موسیقی
- نمایه
حجم
۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۲۲ صفحه
حجم
۶٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۲۲ صفحه