کتاب ۲۵۰راه برای گفتن نه
معرفی کتاب ۲۵۰راه برای گفتن نه
سوزان نیومن( -۱۹۴۲) روانشناس است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«هنگامی که میخواستم دربارۀ علاقهام به یافتن روشهای کارآمد برای گفتن نه به دیگران برای دوستم جولی توضیح دهم، او انگشتش را به سمت من گرفت، صدایش را بالا برد و گفت: تو خودت به آنها بیش از دیگران نیاز داری!!! کمی به فکر فرو رفتم و متوجه شدم که حق با اوست. چون من خودم هرگز نمیتوانستم به دوستانم، حتی بهترین آنها «نه» بگویم...
من افرادی را که همیشه به هر خواستهای جواب مثبت میدهند، بلهگو مینامم. آنها دائماً در حال خودخوری هستند، افکار مضطرب دارند و دائماً خود را سرزنش میکنند. به نظر من این دسته از افراد متزلزلترین انواع شخصیتهای فردی را دارند و قدرت تصمیمگیری خود را به بدترین شکل سرکوب میکنند.
آن روزها که من خودم یکی از بلهگویان بودم، همیشه احساس میکردم که چیزی از درون روحم را آزار میدهد و نگرانی قبول مسئولیتهایی که به عهده گرفته بودم، اجازه نمیداد که روی شادی را ببینم و لذت ببرم. احساس میکردم که من فقط به دنیا آمدهام تا کارهایی که دیگران حوصلۀ انجامشان را ندارند، برایشان انجام دهم. خیلی اوقات هم که به خواستههای آنها توجه میکردم، متوجه میشدم که کاملاً خودخواهانه و مستبدانه هستند. در واقع دلیل اصلی درخواست آنها انتظار بیجا و یا سوءاستفاده از دیگران بوده است، نه چیز دیگر. دلیل دیگر میتواند این بوده باشد که من قدرت تصمیمگیری در لحظه را نداشتم. به عبارت دیگر نمیدانستم که در برابر چه درخواستهایی، چه عکسالعملی باید نشان بدهم. همین حس شک و تردید من در پاسخگویی به درخواست آنها بود که پس از قبول مسئولیت به حس سرزنش، خودخوری و اضطراب تبدیل میشدند.»
من نسخه چاپی این کتاب رو خوندم، خیلی خوب بود...دفعه اول ک خوندم هیچ خوشم نیومد گفتم چه چرت و پرته اما دفعه دوم ک شرو کردم دیدم نه واقعا کتاب خوبیه ، این کتاب کمکتون میکنه ک تو نه
کتابی بسیار معمولی با محتوای پرسش و پاسخ که به حل و ریشه یابی موضوع (نه گفتن) نپرداخته است ، بهتر است ازین کتاب به عنوان مکمل استفاده کرد و موضوعات ریشه ای را در منابع و
خووووببببه،،کلی مثال داره ،خیلی بکارم میاد💯💯💯خیلی مثال هاش کاربردیه،من حدود ۱۰ماه است که مزون خیاطی افتتاح کردم ،خیلی نیاز پیدا کردم بامشتری ها چطور تعامل کنم که این قدر اذیت نشوم،این کتاب به من ارامش واگاهی داد،ممنونم
محتوای کتاب را کمی توضیح دهیم