دانلود و خرید کتاب سفر عشق رضا احسانی
تصویر جلد کتاب سفر عشق

کتاب سفر عشق

نویسنده:رضا احسانی
انتشارات:انتشارات سدید
امتیاز:
۴.۶از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سفر عشق

کتاب سفر عشق نوشتهٔ رضا احسانی است. انتشارات سدید این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر روایتی است از سفری آفاقی، انفسی و دانشجویی به کربلا در اربعین حسینی. این کتاب به حُرّ بن یزید ریاحی تقدیم شده است.

درباره کتاب سفر عشق

کتاب سفر عشق (بخوانیم سِفْر عشق) ابتدا درمورد واژهٔ «سفر» توضیح کوتاهی داده است. بنابر این توضیح سِفْر (بر وزن صِفر) واژه‌ای عبری است به معنی «کتاب» که همانند سَفَر (بر وزن قمر) نوشته می‌شود، اما جمع شکسته یا مکسر هر ۲ «اسفار» است. این واژه برای نامیدن ۵ کتاب تورات (سِفر آفرینش، سِفر خروج، سِفر لاویان، سِفر اعداد و سِفر تثنیه) یا همهٔ عهد قدیم به کار می‌رود.

کتاب حاضر در ۴ بخش نوشته شده است: ناسوت، ملکوت، جبروت و لاهوت. این کتاب با زبانی نیمه‌ادبی به روایت سفری دانشجویی در اربعین حسینی به شهر کربلا پرداخته است.

اربعین در لغت به معنی چهلم است. این واژه در اصطلاح اسلامی به یک مراسم مذهبی شیعی گفته می‌شود. این مراسم مربوط به چهلمین روز پس از درگذشت امام حسین (ع)، بخشی از خانواده و یاران او در کربلا است و هر سال در میان شیعیان محترم شمرده می‌شود. این روز مصادف است با روز بیستم ماه صفر؛ روزی که باقیماندهٔ خانوادهٔ حسین بن علی از شام به مدینه بازگشتند؛ روزی که «جابر بن عبدالله انصاری»، صحابی پیامبر اسلام، از مدینه به کربلا رسید تا به زیارت قبر حسین بن علی بشتابد. گفته شده است که او نخستین کسی است که قبر امام حسین (ع) را زیارت کرد.

چهلمین روز پس از کشته‌شدن حسین بن علی نزد امامیه ارزشی آیینی دارد. بر اساس اعتقادات کهن سر بریده‌شدهٔ حسین بن علی در چنین روزی به بدن وی در کربلا ملحق شده است. فاصلهٔ ۴۰ روز از هنگام وفات مؤمن از اعتقادات و باورهای مسلمانان به‌شمار می‌آید. زیارت اربعین در این روز خوانده می‌شود. همچنین، در گذشته و گاه امروز، در روز اربعین برخی نقاط ایران تعزیه برگزار می‌کنند. روضه‌خوان‌ها متن روضه را بر اساس کتاب «روضة الشهدا»ی «ملا حسین کاشفی» می‌خوانند. در سینه‌زنی و زنجیرزنی هم اشعاری که صاحبان ذوق و شیفتگان به اهل بیت سروده‌اند، خوانده می‌شود؛ مانند ترکیب‌بند محتشم کاشانی یا ابیاتی که شاعران آن برای مردم شناخته‌شده نیستند.

خواندن کتاب سفر عشق را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون اربعین حسینی پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب سفر عشق

«حضرت سیدالشهداء همان‌گونه که مظهر عقل الهی است، مظهر کامل عشق الهی است. اگر عقل الهی نداشت عشق الهی هم نداشت و همین طور برای همه اولیاءالله. عشق او عقلانی بوده. عشق هر عاشقی به اندازه عقل اوست و ارزش هر عاشقی هم به اندازه معرفت اوست. هرچه معرفت عاشق بیشتر باشد عشقش لطیف‌تر است و هر چه معرفتش کمتر و پائین‌تر باشد درجه عشقش پائین‌تر است تا برسد به عشق حسی و شهوانی. این نوع عشق هم عشق است اما چون بدون معرفت است عشق شهوانی است. هراندازه عاشق مراتب معرفتش بالاتر باشد، مراتب عشقش هم بالاتر است تا برسد به عشق ائمه و امام حسین (ع).

این‌که در روایات است «محبه الحسین مکنون فی قلوب المومنین» یعنی آن‌هایی که محبتشان از سنخ امام حسین (ع) باشد آن وقت آن محبت مکنون است، یعنی می‌آید. به عبارتی روشن‌تر انسان هرچه معرفتش بیشتر باشد و عقلش کامل‌تر، تجلی امام حسین (ع) در او بیشتر است. عظمت عاشورا به عظمت معرفت امام حسین است. وقتی ولیدبن‌عتبه مأمور به گرفتن بیعت از امام حسین می‌شود در شروع صحبت، امام (ع) خودشان را معرفی می‌کنند و این نشان می‌دهد که جامعه جاهل و بدون معرفت هستند. اگر شأن امام حسین (ع) را می‌شناختند که این نمی‌شد و عظمت گناهشان هم به بزرگی جهلشان است. در مورد عاشورا بیشتر نگاه‌ها احساسی و عشقی است و کار عقل کمتر مطرح است و این به دور از انصاف است. به نظر شما همه عاشورا و حرکات امام حسین حکیمانه و مدبرانه نبوده؟ حرکت امام حسین (ع) تجلی کامل عقلانیت و تجسم عشق الهی است. خلاف عقل، در حرکت ولی مطلق نیست.

عاشورا از نگاه من سالروز حادثه بزرگ تلاقی عشق و عقل است که عقل، عشق می‌شود و عشق، عقل. اگر انسان به این‌جا برسد به کمال کافی رسیده است. کمال انسان این‌جاست که عقلش به عشق و عشقش هم به عقل تبدیل شود.»

کاربر ۶۲۱۲۵۱
۱۳۹۹/۰۷/۲۰

فضای داستان به خاطر دانشجویی بودنش خیلی جذابه. استفاده کردن از آثار فاخر ادبیات و نکات دینی مرتبط با هر قسمت نوشته خیلی برای من مهیج بود.

sara
۱۴۰۱/۰۶/۲۹

خیلی خوب بود کاش تموم نمیشد 🥺 من این کتابو تو ایام اربعین خوندم

هر جا دلت گرفت، کمی محتشم بخوان هِی در میان گریه بگو جان، بگو حسین
هانیه سادات
شیخ محمود می‌گفت: «صاحب منزلی را که در آن آش می‌پختند دیدم، که به مغازه‌دار محل می‌گفت: رشته‌اش رو بزن به حساب. یعنی این‌ها این‌قدر با مرام‌اند که با مقروض کردن خودشان، زائران حضرت (ع) را اطعام می‌کنند».
هانیه سادات
فضای حسینیه پر شده بود از اشک‌های شوق و آه‌های حسرت. اشک شوق مسافران و زائران و آه حسرت آن‌ها که توفیق زیارت در این موسم را نیافته بودند.
ادریس
پر از هراس و امیدم که هیچ حادثه‌ای شبیه آمدن عشق ناگهانی نیست!
ادریس
«سفینه النجاه» حسین (ع) از سایر زورق‌ها امن‌تر و به سوی ساحل نجات، شتابان‌تر است.
ادریس
«آقا، شما را به خدا قسم سلام ما را هم به حضرت (ع) برسان. بفرمایید که یک عده به زائران شما چای دادند و از آن‌ها پذیرایی کردند.»
ادریس
حبیب بن مظاهر هنگام رفتن به کربلا در دکان عطاری با مسلم بن عوسجه روبرو شد. از او پرسید: کجا می‌روی؟، مسلم گفت: حنا می‌خرم تا به حمام بروم. حبیب گفت: الان زمان این کارها نیست؛ از سیدالشهداء (ع) نامه رسیده و باید رفت. مسلم تا شنید، حتی به خانه نرفت؛ و راهی کربلا شد!
ادریس
رسول خدا (ص) به امام علی (ع) فرمودند: «خداوند قبر تو و فرزندانت را از بقعه‌ها و باغ‌های بهشتی قرار داده و قلوب بندگان برگزیده و نجیب خود را به سوی شما متمایل ساخته است، به گونه‌ای که در راه شما شکنجه و آزار و تحقیر را متحمل می‌شوند، ولی قبور شما را آباد می‌کنند و به عنوان تقرب به خداوند و دوستی پیامبرش (ص) فراوان به زیارت آن قبور می‌آیند. آنان اختصاص یافتگان به شفاعت من‌اند و در حوض کوثر بر من وارد خواهند شد و مرا در بهشت ملاقات خواهند نمود».
هانیه سادات
و شگفتا که آدمی در می‌ماند که به خاک تعلق دارد یا به افلاک؟ به خاکی که از آن سرشته شده، یا به روحی که در وی دمیده شده؟
میـمْ.سَتّـ'ارے
بهانه و فرصتی برای متحد کردن و یک صدا کردن جمع شیعه، که همیشه از سوراخ تفرقه گزیده شده و می‌شود».
ادریس
حکمتی دارد از جنس تجدید عهد و پیمان با اهل بیت؛ خاصه با سیدالشهدا (ع)، عبرت گرفتن برای جلوگیری از تکرار تاریخ، یا به نوعی یک آمادگی تشکیلاتی به منظور سامان‌دهی جمع شیعیان و شاید تمهید و مقدمه‌ای برای یک قیام و یا بهانه و فرصتی برای متحد کردن و یک صدا کردن جمع شیعه، که همیشه از سوراخ تفرقه گزیده شده و می‌شود».
ادریس
حدیث منقول از امام عسگری (ع) که در آن «علامات المومن» را پنج چیز می‌شمرند؛ که یکی از آن‌ها «زیارت اربعین» است
ادریس
دردی که در راه دوست بر جان عاشق وارد می‌شود از هزار درمان نزد او محبوب‌تر است
میـمْ.سَتّـ'ارے
عاشقان، هبوط را از عنایات جلالیه معشوق می‌دانند که می‌راند تا بخواند، دور می‌کند تا نزدیک‌تر سازد، رخ در نقاب می‌کشد تا جان دلسوختگان و محبان را شیداتر و آشفته‌تر و بی‌قرارتر نماید؛
میـمْ.سَتّـ'ارے
ناسوت، عرصه‌ی تزاحمات و تعارضات و ناهمخوانی‌ها و بی‌کسی‌ها و در جمع تنها بودن‌ها و گرفتاری‌ها و ناملایمات و کشاکش‌ها و کشمکش‌ها و قال و مقال‌هاست. راه برون رفت از این ورطه نیز همتی است جانانه و کوششی مجدّانه و عزمی مردانه برای رهایی و بال گشودن در ملکوتی که نسیم روح‌بخش آن، جلای تازه‌ای به جان می‌دهد و در آن خبری از هیاهوها و جیغ و جارهای ناسوت نیست؛ ملکوت یکپارچه سکوت است و بس. سکوتی که سرشار از سخن است. باید از ناسوت وارهید؛ وگرنه در گرداب روزمرگی آن غرق خواهیم شد. ناسوت باتلاقی است که هر آن کس را که اندک تعلقی بدان باشد در کام خود می‌کشد.
فاطمه
آه یک واژه‌ی ساده نیست، یک گرفتگی در مجرای تنفس نیست؛ آه ماحصل دردها و غربت‌ها و شکایت‌هایی است که وقتی در یک کلمه جمع می‌شوند به آه تبدیل می‌گردند
میـمْ.سَتّـ'ارے
عشق، آزاد می‌کند و گرفتار می‌کند، می‌سوزاند و می‌سازد، شادی می‌بخشد و غم به بار می‌آورد، غم نثار می‌کند و شادکامی از آن به ثمر می‌رسد، با دست پس می‌زند و با پا پیش می‌کشد؛ و این همه از عجایب عشق است.
میـمْ.سَتّـ'ارے
صحبت به «جنگ» کشیده شد و عیاد از حضور پدرش در جنگ با ایران گفت. پدرش در ارتش عراق بوده است و بنا به گفته خودش دستش به خون هیچ ایرانی‌ای آلوده نشده است. می‌گفت: «پدرم می‌گوید هر وقت هم رودر رو می‌شدیم به آسمان شلیک می‌کردم.» و بعد هم از عمویش گفت که در جنگ اسیر شده و آن‌قدر از ایران خوشش آمده که بعد از اتمام ایام اسارت با زنی ایرانی ازدواج کرده و اکنون هم در مشهد ساکن است. حرف «صدام» که پیش آمد، دسته‌جمعی شروع کردند به ناسزا گفتن و ارواح آباء و امهات و خاله‌ها و عمه‌های صدام را شاد کردن! ملعون، جراحتی را بر ملت خودش وارد کرده که هنوز هم آوردن نامش آن زخم را تازه می‌کند.
III I III
از کربلا گفتن و از کربلا شنفتن، نه برای تأسف خوردن بر حال «اشباه الرجال» سال ۶۱ هجری و نه برای غبطه خوردن به حال آن ۷۲ تفر، بل برای آن است که عبرت‌های عاشوراء را دریابیم و مگذاریم که ولیّ خدا باز تنها بماند
فقیر

حجم

۳۱۵٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۸۵ صفحه

حجم

۳۱۵٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۸۵ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان