
کتاب تسبیح در نماز
معرفی کتاب تسبیح در نماز
کتاب تسبیح در نماز از عنایتالله جبل عاملی، نگاهی به معنا و مفهوم تسبیح و ذکر خداوند گفتن و جایگاه آن در نماز که از فریضههای دین اسلام است، و همچنین تعاریفی از اصطلاحات تسبیحی دارد. ستاد اقامه نماز این کتاب را منتشر کرده است.
درباهی کتاب تسبیح در نماز
گفتم این شرط آدمیت نیست
مرغ تسبیح خوان و من خاموش
این بیت از سعدی، به خوبی میتواند بیانگر حال و احوال مردمانی باشد که از تسبیح گفتن خداوند دور شدهاند و یا حتی از میزان اهمیت تسبیح در نماز، ناآگاهند.
با نگرش به معنا و مفهوم تسبیح سعی خواهد شد جلوههای درخشان و تابندهٔ این عبادت و عبارت عرفانی یعنی تسبیح که در کلمات و جملات نماز پیچیده شده یا آشکارا بیان گردیده است، در عرصهای روشن، در برابر دیدگانِ پژوهشگر خوانندگان عزیز نقش بندد.
کتاب تسبیح در نماز شامل شش بخش است. در دو فصل ابتدایی کتاب کلیات و تعریفات بیان شده و مطالبی پیرامون تسبیح تصریحی دارد. این دو فصل به خودی خود مقدمه و پیش درآمدی بر موضوع تسبیح تلویحی است.
کتاب تسبیح در نماز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب تسبیح در نماز برای علاقهمندان به مسائل عرفانی و دوستداران مطالعهی آثار دینی جذاب و خواندنی است.
جملاتی از کتاب تسبیح در نماز
برپا شدن حقیقت و روح نماز به این است که گذشته از تلفظ اذکارِ قرائت و کلمات ذکر رکوع، سجود، تشهد و مانند آن و صرفنظر از هیئتهای خاص استوا و انحنای تام و غیر تام و نشستن و نظیر آن و قطعنظر از تصویر مفاهیم اذکار آن در ذهن ها، پیام اصلی آن از وجود لفظی و ذهنی بیرون آید و به وجود عینی برسد و در محدودهٔ روح نمازگزار متمثل گردد و سپس با سنت و سیرت مستمر او در جامعه جلوه کند و با تبلیغ و تعلیم و تزکیه نفوسِ مستعدِ دیگران، آنها نیز بهعنوان روح متمثل نماز پرورش یابند تا حقیقت چیزی که در قرآن مجید بهعنوان ناهی از فحشاء و منکر و بهعنوان علاج و شفای دردِ هلوع و جزوع و منوع بودن انسانِ طبیعی است در متن جامعهٔ بشری متمثل گردد ».
همچنین در وصف نماز ذکرشده است: «نماز احکامی دارد که علم فقه متکفل بیان آن است و آدابی دارد که علم اخلاق عهدهدار تبیین آن است و اسراری دارد که در این روایات (اشاره به روایاتی از معصومین مندرج در منبع) آمده است و باید در علومی برتر از علم اخلاق موردبررسی قرار گیرد ... نماز آب زندگانی است که بیماران مبتلابه گناه و نیز محتضران مشرف به مرگ روح را درمان و یا احیاء میکند ... پرهیزگاران در پرتو نماز، قرب ویژهای پیدا میکنند ... مناجات عبد با مولا در نماز، طلیعهٔ دستیابی عبد به مقام منیع است ... انجام دادن اصل نماز زمینهٔ مقدار خاصی از هدایت قرآن را به همراه دارد، لیکن اقامهٔ نماز که برتر از صِرف انجام دادن آن است زمینهٔ بهرهوری بیشتری را فراهم میکند ...»
حجم
۲۱۰٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۷۶ صفحه
حجم
۲۱۰٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۷۶ صفحه