کتاب از خودت بگو
معرفی کتاب از خودت بگو
کتاب از خودت بگو سرودهٔ زهرا محمودی است. انتشارات سوره مهر این مجموعه شعر معاصر (غزل عاشقانه) را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب از خودت بگو
کتاب از خودت بگو یک مجموعه شعر معاصر را در قالب غزل در بر گرفته است. این کتاب شامل ۲۶ غزل عاشقانه با عنوانهای «اضداد»، «ایستگاه»، «پیشواز»، «روز مبادا»، «ذرهبین»، «معجزه»، «مهاجرت»، «بیراهه»، «نسخه»، «رنج کهنه»، «سکوت کن»، «نذر»، «لبخند»، «راه دور است»، «مدار تو»، «میزبان» و... است. گفته شده است که این مجموعه با زبانی روان و لطیف و بیانی عاشقانه و ساده به عشق میپردازد و با تصویرسازیها و تخیل سرشار در غزلها، مخاطب را درگیر خود میکند و با آمیزش و جابهجایی مرزهای عقل و احساس، خواننده را همراه با خود به فضایی ناب و عاشقانه میبرد.
غزل در ادبیات پارسی به قالبی از شعر سنتی فارسی گفته میشود. غزلها معمولاً بین ۴ تا ۱۲ بیت دارند. مصراع اول بیت نخست با مصراعهای زوج همقافیه است. موضوع اصلی غزل بیان عواطف و احساسات، ذکر زیبایی و کمال معشوق و شکوه از روزگار است. بیتهای غزل فارسی از لحاظ مضمون دارای استقلال هستند. در آخرین بیت غزل، شاعر نام شعری یا تخلص خود را میآورد و بهترین بیت آن را شاهبیت یا بیتالغزل میگویند.
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
خواندن کتاب از خودت بگو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران و قالب غزل پیشنهاد میکنیم.
درباره زهرا محمودی
زهرا محمودی متولد ۱۳۵۸ و دانشآموختهٔ زبان و ادبیات فارسی است. از او مجموعه شعر «من در مدار تو» و «از خودت بگو» منتشر شده است. او کارشناسارشد زبان و ادبیات فارسی، معلم، نویسنده و شاعر و دارای چند مجموعه شعر و مجموعه داستان کوتاه است. «جای خالیات را با کلمات پر میکنم» و «به نام زندگی» (هر از «انتشارات سیب سرخ») عنوان آثار دیگری از زهرا محمودی است.
بخشی از کتاب از خودت بگو
«ماندم سر قرار و دلم بیقرار بود
چشمم به رفت و آمد کند قطار بود
این ایستگاه پیر به پایم نشسته چون
فهمیده بود مقصد ما انتظار بود
بر قبرهای بیکسی خود گریستم
آن روز اولی که دلم تازه کار بود
کم کم به باورم گرهی کور میزدند
دیگر پناهگاه من، آغوش دار بود»
واقعا تبریک می گم به خانم محمودی برای داشتن قلمی به این زیبایی
عااالی بود خانم محمودی خیلی دوستون دارم😘😘