کتاب شهیدان دیالمه و آیت در چند پرده (مجموعهی آنچه گذشت جلد هفتم)
خواندن نظراتمعرفی کتاب شهیدان دیالمه و آیت در چند پرده (مجموعهی آنچه گذشت جلد هفتم)
«شهیدان دیالمه و آیت در چند پرده» جلد هفتم از مجموعهٔ هشت جلدی «آنچه گذشت» سوره مهر است. این مجموعه تلاشی چهار ساله است برای توصیف و تحلیلی جدید در تاریخنگاری معاصر که بر مبنایِ دشمنشناسی در اسلام تهیه و تنظیم گردیده است. در این هشت جلد تلاش شده با شیوهای جدید ابعاد پیچیدهٔ رفتار علیه حاکمیت توحیدی، از درون حاکمیت و تابعین آن در ساحتهای گوناگون مورد کاوش قرار گیرد و برای این کار از روابط نشانهشناسانه در ارائه مفاهیم استفاده شده و موضوعات از وجوه گوناگون و به شکل مجموعه مقالات کوتاه مورد بررسی قرار گرفته است، حاصل مجموع مطالب ارائه شده؛ فهمی از دشمنی علیه یک حقیقت تاریخی و تحلیلی مستند بر جریان تاریخ انقلاب اسلامی در وجوه گوناگون است؛ شخصیتهای علیه حاکمیت و تطوّر و تبدیل آنها، جریانهای سیاسی و تحولات و دیدگاهها، شخصیتهای انقلابی و پیشرو در تبیین انقلاب اسلامی با دیدگاهی جهانی، که به مقابله با این دشمنی پرداخته و شهید شدهاند.
مقالهٔ اول به بررسی تفصیلی زندگی و مواضع شهید دیالمه از ولادت تا شهادت، میپردازد. بیشتر منابع این مقاله، برگرفته از مجموعه مصاحبههایی است که آقایان حجت احمدی و محمدمهدی خالقی (که دو تن از محققان، پژوهشگران و مستندسازان پرتلاش مشهد هستند) پس از زحمات و پیگیریهای فراوان با خانواده و دوستان شهید انجام دادند.
دومین مقاله اختصاص دارد به بررسی اجمالی زندگی سید حسن آیت. در این مقالهٔ کوتاه، سعی شده مهمترین نقاط زندگی سید حسن آیت مروروار بررسی شود تا تصویری کلی از روند زندگی این شخصیت سیاسی فعال در ذهن خواننده نقش ببندد.
در سومین مقالهٔ این مجموعه، به یکی از اصلیترین موضوعاتی که منتقدان در مورد شهید آیت مطرح میکنند، پرداخته شده است. موضوع همسویی آیت و مظفّر بقایی. اما تلاش نویسنده بر آن بوده که علیرغم وجود خاطرات فراوان برای ردّ این اتهام، وضوح اختلافات مبنایی آیت و بقایی، و همچنین همگامی این شهید با نهضت امام بر اساس اسناد ساواک به اثبات برسد.
مقالهٔ چهارم انگشت گذاشته بر یکی از کلیدیترین اتهاماتی که در دورهٔ حیات سید حسن آیت و حتی پس از شهادت او (و تا به امروز)، همواره برای ایجاد گرد و غبار پیرامون مشی و روش مبارزاتی وی استفاده میشده است. ماجرای موسوم به «نوار آیت»، موضوع این مقاله است و تلاش بر آن بوده که هرچند به اجمال، با توجه به متن منتشره در رسانههای مخالف آیت (روزنامه انقلاب اسلامی و نشریهٔ مجاهد) به اتهام اصلی آیت در این قضیه پاسخ داده شود.
به سختی پولاد به نرمی لبخند؛ روایتی داستانی از زندگی شهید اسدالله لاجوردی (قهرمانان انقلاب ۱۶)
ساسان ناطق
مصطفی چمران: مردی برای تمام فصولنرگس علی مردانی
پشت شیشهی مات؛ روایتی داستانی از زندگی شهید آیتالله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی (قهرمانان انقلاب ۱۵)عزتالله الوندی
ناگفته های جنگاحمد دهقان
من و کتابسیدعلی خامنهای
فرمانده گمنامعلی تکلو
نور چشم امام (زندگینامه و خاطراتی از شهید آیتالله سید مصطفی خمینی «ره»)گروه نویسندگان
دو نما از چپهای جمهوری اسلامی (مجموعهی آنچه گذشت جلد ششم)محمدحسن روزیطلب
شناسایی : زندگینامه و خاطراتی از ۴۰ سردار شهید اطلاعات عملیاتگروه نویسندگان
خاطرات عزت شاهیعزت الله شاهی
مروری بر تاریخچه و تفکرات انجمن حجتیه (مجموعه آنچه گذشت جلد سوم)محمدرضا پارسا
پرواز بغداد - بهشتمحمد جاننثار
طیب: زندگینامه و خاطرات حر نهضت امام خمینی (رحمهالله) شهید طیب حاجرضاییگروه نویسندگان
از ما بریدهها (مجموعه آنچه گذشت جلد پنجم)رضا اکبری آهنگر
عزت شیعه؛ دفتر اولمحسن کمالیان
ده غلط مشهور درباره اسرائیل
ایلان پاپه
روزی روزگاری القاعدهوحید خضاب
مروری بر تاریخچه و تفکرات سازمان مجاهدین خلق (مجموعهی آنچه گذشت جلد اول)وحید خضاب
زیر پوست جنگوحید خضاب
دو نما از چپهای جمهوری اسلامی (مجموعهی آنچه گذشت جلد ششم)محمدحسن روزیطلب
در راه پردردسریسری فوده
تو زودتر بکش (جلد اول)رونین برگمن
در لباس مرجعیت (مجموعه آنچه گذشت جلد دوم)سیدمحمدحسین آل صاحب فصول
۱۹,۵۰۰۵۰%
از شهید بزرگوار عبدالحمید دیالمه آثار خوبی به جا مونده خیلی خوبه طاقچه بگذاره، هم چنین کتاب های خوبی درباره زندگی ایشون نوشته شده، حیفه که داخل طاقچه نیست. ایشون شخصیت فوق العاده ای دارند یک جوان به شدت مذهبی و
کتاب ۳۲۴ از کتابخانه همگانی، کتاب شامل چهار مقاله است که مقاله اول راجع به شهید دیالمه است و تقریبا مفصل بحث کرده و سه مقاله بعدی راجع به شهید آیت است که مختصر هستند ولی مفید. مطالعه این کتاب برای علاقه
شهیدی که خیلی مظلومند.خیلی چیز ها باید ازشون یاد بگیریم از جمله بصیرت.کتاب خیلی خوبی بود ولی فقط یه قطره از دریا.
پیشنهاد می کنم حتما همگی بخوانید👌 واقعا عجب جوان شجاع و دلیری بودن چقدر دقیق و با صراحت و بدون هیچ ترسی ضد انقلاب هارو معرفی می کردن حتی اگر رئیس جمهور باشد. ۲۶ سالش بود و نماینده مجلس شد اما
فقط بخش مربوط به شهید دیالمه رو خوندم، عالیه، چون احتمالا برای شما هم خیلی عجیبه چنین حرف هایی (تفکر شهید دیالمه) در اول انقلاب و حتی سال های قبل از اون وجود داشته! واقعا حرفهاشون، واقعیت و حسرت،های چند
چندان جالب نبود انتظار بیشتری داشتم
من کتاب دیگهای از شهیدان آیت و دیالمه نخوندم و این اولین کتاب بود، شاید متنش خیلی روان نبود و چون حالت مقاله داشت عامه مردم شاید زیاد باهاش ارتباط نگیرن، ولی برای شناساندن این دو شهید عزیز و واقعا
خیلی جالب است آقای خضاب مترجم است. کارش ترجمه است ناگهان تبدیل میشود به تاریخ نگار😅 یعنی کس دیگری نبود که بتواند لا اقل ورود به بحث تاریخی را بلد باشد؟ یا لا اقل چند کتاب معتبر تارخ کلاسیک را خوانده باشد