دانلود و خرید کتاب چمدان بزرگ علوی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب چمدان اثر بزرگ علوی

کتاب چمدان

نویسنده:بزرگ علوی
انتشارات:انتشارات نگاه
امتیاز:
۳.۷از ۵۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب چمدان

بزرگ علوی از بزرگترین نویسندگان ایران در سال ۱۲۸۲ در تهران به دنیا آمد. او نوه‌ی حاج سید محمد صراف نمایندهٔ نخستین دوره مجلس شورای ملی بود. بزرگ علوی دوران دبیرستان را در آلمان سپری کرد این اولین آشنایی او با ادبیات روز جهان بود. در سال ۱۳۰۶ پدرش خودکشی کرد و یک سال پس از آن او به ایران بازگشت. مدت زیادی در مناطق مختلفی از ایران معلمی کرد و بعد‌ها در دیداری که با تقی ارانی داشت به حزب کمونیست پیوست و همراه ۵۲ نفر از اعضای حزب زندانی شد. پس از فرار شاه که همه زندانیان مشمول عفو عمومی شدند او هم آزاد شد. در این زمان دو کتاب "۵۳ نفر " و "ورق پاره‌های زندان" را منتشر کرد. مجموعه داستان "چمدان" از مهمترین کتاب‌های علوی است. او در این کتاب تا حدی تحت تاثیر نثر هدایت و روانکاوی فروید است. قهرمانان او بیشتر انسان‌های ناکامی هستند که دور از وطن در غربت و آوارگی سر می‌کنند. در داستان «قربانی» خسرو در اثر بیماری سل بستری و محکوم به مرگ است.

علوی در قسمتی از داستان چنین می‌گوید: "از استخوانهای برجسته گونه‌هایش پیدا بود که مرگ قربانی تازه‌ای پیدا کرده بود اما این فکر در مغز من به هیچ‌وجه جا نمی‌گرفت. چطور می‌شود که خسرو بمیرد؟ چطور من باور کنم؟ چقدر امید داشت. یک مرتبه فکر مرگ به شکل مهیبی در نظر من مجسم شد، بالاخره سل فقط وسیله‌ای است. ممکن است که خسرو در کوچه راه برود و آجری او را بکشد این فکر زننده است.

بدنم لرزید، خسرو به این جوانی با این همه فکر، با این همه امید، خسرو با این احساسات لطیف باید بمیرد."

بزرگ علوی به همراه جمال زاده و صادق هدایت از پیشگامان ادبیات مدرن در این هستند.

علوی قبل از کودتای ۲۸ مرداد به آلمان برگشت و به جز مدت کمی بعد از انقلاب ۵۷ به ایران بازنگشت. او در سال ۱۳۷۵ به علت سکته قلبی در برلین از دنیا رفت.

معرفی نویسنده
عکس بزرگ علوی
بزرگ علوی
ایرانی | تولد ۱۲۸۳ - درگذشت ۱۳۷۵

سید مجتبی بزرگ علوی در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۲۸۲ در تهران متولد شد. او نویسنده‌ی رمان‌های مشهوری از جمله چشمهایش است. علوی در خانواده‌ای مرفه، روشنفکر و فرهیخته رشد کرد. در ابتدای جوانی برای تحصیل به شهر مونیخ در آلمان مهاجرت کرد. رشته‌ی تحصیلی علوی در دانشگاه علوم تربیتی و روانشناسی بود. جالب اینجا است که نطفه‌ی نوشتن و خلق داستان در همین سال‌ها در ذهن بزرگ علوی کاشته شد و از همین زمان بود که علوی نویسندگی و روزنامه‌نگاری را به طور جدی پیگیری کرد و اصول آنها را فراگرفت.

نظرات کاربران

Sanaz Fanaei
۱۳۹۹/۰۱/۳۰

بدون شک ارزش خواندن دارد. مجموعه داستانی زیبا از نویسنده ای "بزرگ"!

الناز باقرزادگان
۱۳۹۹/۰۴/۳۱

من نسخه چاپی رو خوندم دوست داشتم داستانهاشو خصوصا خود چمدان

Shatut
۱۳۹۹/۰۲/۰۵

ارزش خوندن داره واقعا.

Monaaa♡
۱۴۰۰/۰۵/۰۶

آثار بزرگ علوی یه گنگی خاصی داره شبیه یه خواب کهنه است ... چمدان بزرگ علوی مجموعه ای از داستان های کوتاهه که تو سال های مختلف نوشته شدن اگه آثار این نویسنده رو خونده باشید با سبک و سیاق داستانی‌شون آشنایی

- بیشتر
شب بو
۱۴۰۱/۰۹/۰۸

کتابی ارزشمندکه داستان های قشنگی داشت که بعضی ار اونا بسیار برای من زیبا و جذاب بودن الخصوص آخرین داستان رقص مرگ بعداز آن تاریخچه اتاق من و بعد چمدان و قربانی و ...اینکه شیک پوش با اینکه موضوع جالبی

- بیشتر
توحيد
۱۳۹۹/۰۳/۰۳

متوسط بود. داستان شیک پوش نقد و به عبارت بهتر؛ توصیف های به نسبت درخور توجهی از رفتار زنبور های بی عسلی به نام روشنفکرنما های کافه نشین داشت. داستان رقص مرگ، توی مجموعه ی ورق پاره های زندان هم

- بیشتر
Hamid_R_khani
۱۳۹۹/۰۳/۰۱

این کتاب شامل چند تا داستانه که اخر داستان هارو نمیشه حدس زد داستان شیک پوش پر از اصطلاحات تکراری و حوصله سر بر بود که من اصلا ازش خوشم نیومد سبک داستان هاش تا حدودی متفاوت از داستان های

- بیشتر
najmeh soleymany
۱۳۹۹/۰۲/۱۲

من فقط تونستم با داستان رقص مرگ احساس خوندن یک داستان جذاب رو داشته باشم. و به نظرم کلیت کتاب، کتاب محتوا داری نیست. صرف چند داستان کوتاه است نه بیشتر.

Nafiseh R
۱۳۹۸/۰۸/۱۴

فوق العاده زیبا بود ، واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم ،مدتها بود از کتابی به این اندازه لذت نبرده بودم . من معمولا ذهنم به بی راهه میره وقتی توصیفات نویسنده رو میخونم اما توصیفات بزرگ علوی بسیار ملموس و قابل

- بیشتر
kamyar_nd
۱۴۰۲/۱۱/۲۷

مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه. بعضی از داستان‌ها ممکنه کمی حوصله‌سر‌بر باشن. بااختلاف زیباترین داستان کتاب، رقص مرگ است. روی هم رفته ارزش خوندن داره و توصیه می‌کنم.

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۳۰)
شماها نمی‌دانید چه شیرین است، وقتی آدم می‌تواند گذشت داشته باشد، فداکاری کند، برای فکری، آرزویی، برای ایمان و عقیده، برای هرچه شایسته از دست دادن زندگی است. این زندگی پر ملالت و یک‌نواخت من چه ارزشی داشت. آماده برای مرگ بودن زندگی را شیرین می‌کند.
Bluenight
پدر خدای خانه است.
Masoud Amini
زیبایی زندگی در همین ندانستگی است، در همین امید که فردا بهتر خواهد شد، دنیا آرام‌تر، زیباتر خواهد شد.
Monaaa♡
زن‌ها همه خود را می‌فروشند، بعضی در مقابل یک پول جزیی برای ساعت و روز، بعضی دیگر برای یک عمر در مقابل تأمین زندگی.
Monaaa♡
این مصیبت را کسی نتوانسته است تصور کند که ممکن است اشخاصی باشند که نتوانند اصلاً دوست داشته باشند.
Mahdieh
من خوب می‌دانم که تو همیشه مرا دوست نخواهی داشت. موجی است می‌آید و بعد می‌رود. موج می‌رود اما آب سر جای خود هست
مهرنوش آیرم
در زندان ــ زندگی نه، زنده بگوری ــ من در این چند ساله زنده بگوری زیاد نامزد مرگ دیده‌ام. دیده‌ام که چگونه در موقع ابلاغ حکم دادگاه رنگشان پریده، زانوهایشان سست شده و نزدیک بوده است که همان جا جان از تنشان دررود، اما این حالت یک ثانیه بیش‌تر طول نکشیده و فوری امید جای آن را گرفته است، امید به نقض فرمان، امید به عفو، امید به زیر و رو شدن تمام دنیا فقط برای نجات آن‌ها، امید به معجزه، نه‌تنها امید، بلکه ایمان به پوچ‌ترین بی‌فکری‌ها و تصور این‌که ممکن است شاه دلش رحم بیاید و آن‌ها را ببخشد. من محکوم به مرگی را دیده‌ام که شب پیش از اجرای فرمان مرد.
Sepidov
من هم ترا دوست می‌دارم، من آن قدر ترا دوست دارم، که نمی‌توانم ترا بخرم. بهتر این است که همین وهم برای ما بماند. این وهم بد نیست، به آدم دلداری می‌دهد، به آدم جرأت و امیدواری می‌دهد.
hoseini.pr
ایشان یک روز شرح مفصلی راجع به ریشه لغت پالتو برای این‌جانب صحبت فرمودند. کلمه پالتو از Paletot فرانسه اقتباس شده و این همان لغت Paltrok هلندی است، و آن در قدیم لباسی بوده که روی لباس‌های دیگر تنشان می‌کردند و این لباس ممکن است شبیه به توگای رومی و یا تونیک کشیش‌ها بوده باشد و با ردا و عبای مسلمین و خرقه دراویش و متصوفین و لباده اهل دین و جبه اعیان و مقربین سلاطین و چادر مخدرات و خوانین در یک حکم است.
کاربر ۳۷۷۹۸۰۷
. پدر خدای خانه است. درست انعکاس مذهب در خانواده و یا برعکس
090909

حجم

۱۰۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۱

تعداد صفحه‌ها

۱۷۳ صفحه

حجم

۱۰۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۱

تعداد صفحه‌ها

۱۷۳ صفحه

قیمت:
۴۷,۰۰۰
تومان