کتاب ترجمان صبح
معرفی کتاب ترجمان صبح
کتاب ترجمان صبح نوشتهٔ بشیر علوی است. نشر روزگار این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، شعرهای محمدرضا شفیعی کدکنی را بر اساس نقد عاطفه و همسویی آن با صور خیال بررسی میکند.
درباره کتاب ترجمان صبح
کتاب ترجمان صبح، باهدف معرفی نوعی نقد و تعریف خوانشی دیگر از متون معاصر نوشته شده است.
کتاب حاضر با شرحی از زندگینامهٔ محمدرضا شفیعی کدکنی آغاز میشود؛ سپس عاطفه و محورهای آن بررسی میشود: فصل ۳ به صور خیال و بنمایهها و فصل ۴ به همین موارد در شعر شفیعی کدکنی میپردازد.
در نقد عاطفه و همسویی صور خیال با آن، ذات شعر در مرکز قرار میگیرد و از هر منبع دیگری همچون شاعر، علائق و سلیقههای وی پرهیز میشود. این نقد، از ابراز دیدگاههای پراکنده پرهیز میکند و متن را در مسیری واحد که از پایههای اصلی درک و شناخت امروزی ما از متنشناسی است، قرار میدهد.
لازم است بدانیم که هیچ شعری عاری از عاطفه نیست؛ عاطفه، نوع شعر را نشان میدهد.
خواندن کتاب ترجمان صبح را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران پژوهش ادبی پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب ترجمان صبح
«تصویر به آن دسته از فعالیتهای ذهنی گفته میشود که با تصرف قوهی خیال در واقعیت مادی و معنوی به وجود میآید. در یک تصویر هنری عناصر متفاوت و بیگانه با هم پیوند مییابند و این از آن روست که شاعر، زبان را از قابلیت و توانایی کافی برای تجسم ادراکات شهودی خود برخوردار نمیبیند. بنابراین با انحراف از قواعد متعارف زبان و گذشتن از سطح خودکاری، آن را در مسیری شاعرانه بازسازی میکند.»