کتاب فضاهای شفابخش
خواندن نظراتمعرفی کتاب فضاهای شفابخش
خانمِ دکتر «اِستر اِشترنبرگ» پزشکِ علوم اعصاب و محقق است. مهمترین عملکرد علمیاش پیدا کردن رابطهای بین سیستم ایمنی و مغز است. کتاب «فضاهای شفابخش» کاوشی است در جهان مادی و گاه معنوی. ارتباط جسم و روان را میپاید و برای این رصد کردن، ابتدا جسم و به خصوص پنج حس ظاهری را بررسی میکند و ارتباط آن را با جهان اطراف میشکافد. چگونه این پنج حس از محیط دریافت اطلاعات میکنند و آن را در مسیری شگفتانگیز به مغز میرسانند؟
چگونه مغز، دیدهها، شنیدهها، بوییدهها و لمس کردهها را یک به یک بررسی، شناسایی، ثبت و ضبط میکند. هر تکه از آن را به مکانی در مغز میفرستد و از جمع آنها یک تصویر، صدا و ... میسازد و سپس آنها را میبیند، میشنود و ... اما بهتر از آن، ایجاد «خاطره» است. آنچه دیده و شنیده یا بوییده و لمس کردهایم برای همیشه ضبط میشود، در مکانی که ویژهٔ خاطرهٔ ماست، و با کوچکترین محرک به یاد میآید:
هرگز از مکانی عبور کردهاید که فکر کنید قبلاً آنجا بودهاید؟ این ناشی از تصویر، صدا یا عطری است که در آن مکان سبب تحریک ذهن شما شدهاست و آن خاطره را بزرگ و نزدیک کرده است. اما دکتر «اشترنبرگ» این آگاهی را برای استفاده در امری بزرگتر به کار میگیرد. او میخواهد ثابت کند که این «دادههای محیطی»، قادرند روی «خُلق» و خوی انسان اثر بگذارند.
تاریخ ایران، سلطنت قاجار
سعید نفیسی