کتاب حکایتهای علمی
معرفی کتاب حکایتهای علمی
نویسنده در این کتاب میکوشد برخی از اختراعات و اکتشافاتی را تشریح کند که جهان را دگرگون کردند، به اضافهی افرادی که چنین اختراعات و اکتشافاتی را به عمل آوردند.
این کتاب، مجموعهای فوقالعاده شخصی از مقالاتی است که به هیچ وجه ادعای بررسی کامل تک تک رویدادهای مهم تاریخ علم برای آنها در میان نیست. اگر چنین میشد، حجم کتاب به قدری زیاد میشد که برای از جا بلند کردنش مجبور میشدیم از طناب و قرقرهی ارشمیدس کمک بگیریم. راستی، من چرا این موضوع را تشریح کردهام و آن موضوع را تشریح نکردهام؟ پاسخ در اغلب موارد از این قرار است که نتوانستم هیچ شاهد عینی یا گزارش تاریخی جدیدی برای آن بیابم. مثلاً در این جا هیچ نکتهای دربارهی نخستین پرواز سرنشیندار برادران رایت در سال ۱۹۰۳ گفته نمیشود. چرا؟ زیرا سردبیر روزنامهی محلی ــ از نوع اشخاصی که علم را باورکردنی نمیداند ــ معمولاً خبرنگارش را برای تهیهی گزارشی از «این داستان خندهدار» نمیفرستد.
بیشتر عدد ها برعکس شده و توی یک کتاب علمی اصلا قابل قبول نیست. مثلا در "آخرین سفر رابرت فالکن اسکات" عدد ۷.۲۴۱ کیلومتر تبدیل شده به ۲۴۱.۷ کیلومتر یا در داستان "سریعتر از صوت" ۶۰۰۰ متر به ۶ متر تبدیل
کتاب با حالیه