معرفی و دانلود کتاب کوچک اما پرهیاهو + خلاصه رایگان

با عواطف شدید بچه‌ها چه کار کنیم؟

بدون نظرنوع کتاب

۲۰٪

معرفی کتاب کوچک اما پرهیاهو

کتاب کوچک اما پرهیاهو (Tiny Humans, Big Emotions) نوشته آلیسا بلسک کمبل و لارن الیزابت استابل، به یکی از پرسش‌های پرتکرار در مراقبت از کودکان می‌پردازد: وقتی بچه‌ها با خشم، گریه، ترس یا آشفتگی شدید روبه‌رو می‌شوند، بزرگسالان چطور می‌توانند هم حدومرزها را نگه دارند و هم رابطه را از دست ندهند. نویسندگان با تکیه‌ بر تجربه‌های شخصی و کار آموزشی خود، روشی را توضیح می‌دهند که توجه را فقط از رفتار کودک برنمی‌دارد، بلکه واکنش عاطفی بزرگسال را هم وارد ماجرا می‌کند. نگار شاطریان این کتاب را ترجمه و نشر بیدگل آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کوچک اما پرهیاهو

کتاب کوچک اما پرهیاهو نوشته‌ی آلیسا بلسک کمبل و لارن الیزابت استابل، به مسئله‌ی عواطف شدید کودکان از زاویه‌ای می‌نگرد که در آن فقط آرام‌کردن کودک مهم نیست، بلکه فهمیدن آنچه در کودک و بزرگسال همزمان رخ می‌دهد اهمیت پیدا می‌کند. نویسندگان از تجربه‌های شخصی، کار در کلاس‌های پیش‌دبستانی، گفت‌وگو با والدین و تأمل بر الگوهای تربیتی رایج استفاده کرده‌اند تا نشان دهند بسیاری از واکنش‌های ما به گریه، خشم، لجبازی یا آشفتگی کودک، ریشه در تجربه‌های عاطفی خودمان دارد. در این نگاه، مسئله فقط مدیریت یک موقعیت پرتنش نیست؛ مسئله این است که بزرگسال بتواند در همان لحظه، آگاهانه‌تر بایستد و رابطه را به‌ جای سلطه یا عقب‌نشینی، به‌ سمت همراهی هدایت کند.

این کتاب سه بخش اصلی دارد و نویسندگان در همان آغاز، نقشه‌ی کلی آن را روشن می‌کنند. بخش اول بر خودِ بزرگسال متمرکز است و موضوع‌هایی مثل هوش هیجانی، سبک‌های دلبستگی، استرس مزمن، تجربه‌های ناخوشایند کودکی و نقش سیستم عصبی را پیش می‌کشد. بخش دوم به واکنش در برابر هیجان‌های شدید کودک می‌رسد و درباره‌ی حفظ مرزها، کاهش بحران‌های هیجانی و پیدا کردن شیوه‌ی مناسب برای هر کودک حرف می‌زند.

آلیسا بلسک کمبل و لارن الیزابت استابل در بخش سوم به موقعیت‌های خاص و پرسش‌های متداول می‌پردازند؛ از تغییرهای بزرگ زندگی تا موقعیت‌هایی که کودک در آن‌ها به حمایت عاطفی بیشتری نیاز دارد. در سراسر این کتاب، مفهوم محوری پردازش مشارکتی عواطف مطرح می‌شود؛ روشی که قرار نیست نسخه‌ای یکسان برای همه بدهد، بلکه می‌خواهد بزرگسال را به شناخت دقیق‌تر خودش، کودک و رابطه‌ی میان آن دو برساند.

خلاصه کتاب کوچک اما پرهیاهو

کتاب کوچک اما پرهیاهو توضیح می‌دهد که رفتارهای پرتنش کودکان را نمی‌شود فقط با دستور، تنبیه یا نادیده‌گرفتن فهمید. نویسندگان نشان می‌دهند که پشت بسیاری از قشقرق‌ها، پرخاشگری‌ها یا گریه‌های طولانی، تجربه‌ای عاطفی قرار دارد که هنوز برای کودک قابل‌شناسایی و قابل‌بیان نیست. آن‌ها از همین‌جا به نقش بزرگسال می‌رسند: کسی که باید هم احساسات کودک را ببیند و هم از واکنش‌های خودکار خودش آگاه شود.

کتاب از هوش هیجانی، دلبستگی، خودآگاهی، خودتنظیمی و همدلی حرف می‌زند و قدم‌به‌قدم نشان می‌دهد که همراهی با کودک در لحظه‌های دشوار، بیشتر از آنکه به کنترل فوری رفتار مربوط باشد، به ساختن امنیت، رابطه و توانایی پردازش عاطفه مربوط است.

چرا باید کتاب کوچک اما پرهیاهو را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب کوچک اما پرهیاهو را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب کمک می‌کند رفتارهای پرچالش کودک فقط به‌ عنوان بدرفتاری دیده نشوند و از منظر عاطفی هم فهمیده شوند.
  • کتاب رابطه‌ی میان واکنش‌های بزرگسال و هیجان‌های کودک را روشن می‌کند و نشان می‌دهد چرا آرام‌ماندن در لحظه‌های تنش همیشه ساده نیست.
  • خواننده با مفاهیمی مثل خودآگاهی، خودتنظیمی، دلبستگی و پردازش مشارکتی عواطف آشنا می‌شود و جای هر یک را در تربیت کودک بهتر می‌فهمد.
  • این اثر میان حفظ حدومرزها و پاسخ‌دادن به نیاز عاطفی کودک تعارضی قطعی نمی‌بیند و درباره‌ی جمع‌کردن این دو با هم توضیح می‌دهد.
  • نمونه‌های متعدد کتاب، موقعیت‌های روزمره‌ای مثل قشقرق، پرخاشگری، ناکامی و تغییرهای بزرگ زندگی را ملموس‌تر می‌کنند.
  • کتاب فقط بر کودک متمرکز نمی‌ماند و به بزرگسال کمک می‌کند الگوهای به‌جای‌مانده از کودکی خودش را هم بازبینی کند.

خواندن کتاب کوچک اما پرهیاهو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب کوچک اما پرهیاهو به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• والدینی که می‌خواهند در برابر گریه، خشم و آشفتگی کودک واکنش سنجیده‌تری داشته باشند.
  • مربیان، معلمان و مراقبانی که با رفتارهای پرچالش کودکان کم‌سن‌وسال سروکار دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند پیوند میان هوش هیجانی، دلبستگی و تربیت کودک را دقیق‌تر بفهمند.
  • کسانی که احساس می‌کنند تجربه‌های عاطفی گذشته‌شان بر شیوه‌ی برخوردشان با کودکان اثر می‌گذارد.
  • مخاطبانی که به‌ دنبال فهم بهتر مرز میان حمایت عاطفی و حفظ حدومرز در رابطه با کودک هستند.

بخشی از کتاب کوچک اما پرهیاهو

«در یکی از کارگاه‌هایم از چهل و دو والد پرسیدم: "فرزندتون که بزرگ شد براش چه آرزویی دارین؟" سی و هشت نفر پاسخ یکسانی دادند: می‌خواهند فرزندانشان شاد باشند. می‌فهمم. خود من هم می‌خواهم شاد باشم. می‌خواهم فرزندم شاد باشد.

اما مگر کسی هست که همیشه شاد باشد؟ وقتی اسباب‌بازی‌اش را از او بگیرند چه اتفاقی می‌افتد؟ یا وقتی برجی را که به‌زحمت با بلوک‌های خانه‌سازی درست کرده خراب کنند؟ وقتی کسی به فرزندمان بگوید دوست ندارد با او بازی کند؟ یا وقتی به‌جز او همه به جشن تولد دعوت شوند؟ وقتی در مدرسه جلوی بچه‌های دیگر اشتباهی کند، با آن احساس شرمساری چه خواهد کرد؟ یا با احساس ناامیدی ناشی از نرسیدن به هدفش؟ وقتی مدت‌ها برای شرکت در آزمون انتخابی یک نمایش تمرین کرده اما جرئت اجرا کردنش را ندارد، به چه چیزی پناه می‌برد؟ وقتی زیر فشار همسن‌وسالانش باید کاری بکند که با ارزش‌هایش همخوانی ندارد چه اتفاقی برایش خواهد افتاد؟

طبیعی است که آرزوی والدین شادی بچه‌هایشان باشد، اما اساس زندگی بر این نیست که ما همیشه شاد باشیم. زندگی پیچیده است و تجربهٔ انسانی به‌گونه‌ای است که از همان کودکی عواطف گوناگون و پیچیده‌ای را تجربه کنیم. حتی می‌توان گفت که تجربهٔ پربار زندگی انسانی ما به لطف همین تابلوی رنگارنگ احساسات به دست می‌آید: شادی، شعف، اضطراب، غم، ترس و غیره. چنین عواطفی جزء لاینفک هویت انسانی ماست.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب کوچک اما پرهیاهو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابکوچک اما پرهیاهو
عنوان دیگربا عواطف شدید بچه‌ها چه کار کنیم؟
عنوان در زبان مبدأTiny Humans, Big Emotions: How to Navigate Tantrums, Meltdowns, and Defiance to Raise Emotionally Intelligent Children
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان، روان‌شناسی عمومی
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستدانش زندگی نشر بیدگل
زبان کتابفارسی
برچسبپرفروش‌های نیویورک تایمز

نظری برای کتاب ثبت نشده است.