معرفی و دانلود کتاب هم شاگردی یهودی من pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب هم شاگردی یهودی من

کتاب هم شاگردی یهودی من

بدون نظرنوع کتاب

معرفی کتاب هم شاگردی یهودی من

کتاب هم شاگردی یهودی من، نوشته ابوتراب خسروی، حمید شهیری، احمدرضا احمدوند و سایر نویسندگان مجموعه‌ای از هفت داستان کوتاه است که انتشارات نسک منتشر کرده است. وجه مشترک داستان‌های این مجموعه، مدرسه است، اما مدرسه در این روایت‌ها صرفاً محل وقوع ماجراها نیست و به‌تدریج به بخشی از تنش، خاطره، ترس و کشف تبدیل می‌شود. هر داستان با زاویه‌دید و فضای متفاوت خود، تصویری تازه از این محیط آشنا ارائه می‌دهد و آن را به صحنه‌ای برای رویارویی کودکی با قدرت، نظم و راز تبدیل می‌کند. این مجموعه با فاصله گرفتن از تصویر معمول و روزمره‌ی مدرسه، ظرفیت‌های پنهان این فضا را در روایت‌های گوناگون آشکار می‌کند و نشان می‌دهد که مکانی که در ظاهر با آموزش و زندگی روزمره گره خورده است، می‌تواند محل شکل‌گیری تجربه‌ها و تنش‌های پیچیده‌ای باشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هم شاگردی یهودی من

کتاب هم شاگردی یهودی من مجموعه‌ای از داستان‌های ابوتراب خسروی، حمید شهیری، احمدرضا احمدوند و سایر نویسندگان است که مدرسه را به‌عنوان نقطه‌ی اتصال روایت‌های خود انتخاب کرده‌اند. در این داستان‌ها، مدرسه صرفاً محل درس و آموزش نیست، بلکه فضایی است که خاطره، ترس، تنهایی، خشونت، دوستی، حذف و خیال در آن شکل می‌گیرد. برخی روایت‌ها به گذشته و خاطرات دوران کودکی بازمی‌گردند و برخی دیگر فضایی تیره و ناآرام می‌سازند؛ فضایی که در آن دیوارها، راهروها، حیاط و کلاس‌ها نیز مانند شخصیت‌ها در شکل‌گیری ماجراها نقش دارند. همین تمرکز بر مکان، با وجود استقلال هر داستان، میان روایت‌های مجموعه پیوندی مشترک ایجاد کرده است.

این مجموعه از هفت داستان تشکیل شده است: هم‌شاگردی یهودی من، گوشواره‌های حوا، موقرمز، دندان شیری و چند داستان دیگر که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به تجربه‌ی حضور در مدرسه نگاه می‌کنند. در یکی از داستان‌ها، درگیری و سوءتفاهمی مذهبی در دوران کودکی، سال‌ها بعد به خاطره‌ای ماندگار تبدیل می‌شود. در داستانی دیگر، مدرسه به مکانی رازآلود و ناامن تبدیل می‌شود؛ جایی که ناپدیدشدن دانش‌آموزان، سکوت جمعی و نشانه‌های پراکنده، فضای ناآرام آن را شکل می‌دهند. برخی داستان‌ها نیز کودکانی را دنبال می‌کنند که درگیر قوانین سخت‌گیرانه‌ی مدرسه، فشار خانواده یا تفاوت‌های رفتاری خود هستند.

تنوع روایت‌ها باعث شده مدرسه در مجموعه‌ی هم شاگردی یهودی من تصویری یکدست و آشنا نداشته باشد. این فضا گاهی محل بازی و شکل‌گیری دوستی است و گاهی به صحنه‌ای برای ترس، تحقیر، حذف یا مقاومت تبدیل می‌شود؛ مکانی که تجربه‌های متفاوت کودکی و مواجهه با قدرت و قواعد اجتماعی در آن شکل می‌گیرند.

خلاصه کتاب هم شاگردی یهودی من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از برخی داستان‌ها را فاش می‌کند!

کتاب هم شاگردی یهودی من چند داستان کوتاه را در کنار هم قرار داده است که همگی در فضای مدرسه شکل می‌گیرند و هرکدام بخشی از تجربه‌ی کودکی و نوجوانی را از زاویه‌ای متفاوت روایت می‌کنند. در یکی از داستان‌ها، راوی پس از گذشت سال‌ها به یاد همکلاسی یهودی خود و درگیری قدیمی میان آن‌ها می‌افتد. در روایتی دیگر، دختری در مدرسه‌ای ناآشنا به دنبال نشانه‌ای از دوست گمشده‌اش می‌گردد. داستان دیگری کودکی را به تصویر می‌کشد که به دلیل تفاوت در نگاه و رفتار، زیر فشار قوانین مدرسه و خانواده قرار دارد و در روایتی دیگر، غیبت مادر و آشفتگی فضای خانه در رفتار دختری که به مدرسه می‌رود بازتاب پیدا می‌کند.

با وجود تفاوت موقعیت‌ها و شخصیت‌ها، این داستان‌ها در دغدغه‌هایی مشترک به هم می‌رسند؛ تنهایی، تفاوت، خاطره و مواجهه‌ی کودک با ساختارهایی سخت‌گیرانه که گاهی بی‌رحمانه با او برخورد می‌کنند. مدرسه در این روایت‌ها به فضایی تبدیل می‌شود که تجربه‌های شخصی و خانوادگی کودکان در آن آشکار می‌شود و تأثیر محیط بر شکل‌گیری ذهن و رفتار آن‌ها را نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب هم شاگردی یهودی من را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب هم شاگردی یهودی من را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این مجموعه هفت داستان کوتاه را در فضای مشترک مدرسه کنار هم قرار می‌دهد و امکان مقایسه‌ی نگاه نویسندگان مختلف به یک مکان واحد را فراهم می‌کند.
  • داستان‌ها نشان می‌دهند که چگونه مدرسه می‌تواند از محیطی آشنا و روزمره به فضایی برای شکل‌گیری خاطره، تنش، ترس و کشف تبدیل شود.
  • روایت‌ها به موضوعاتی مانند تفاوت، حذف، فشار جمعی، خشونت پنهان و تنهایی در دوران کودکی می‌پردازند و ابعاد مختلف این تجربه‌ها را نشان می‌دهند.
  • تفاوت زاویه‌دیدها و فضای داستان‌ها باعث می‌شود مجموعه در یک لحن یا تجربه‌ی تکراری باقی نماند و هر روایت وجه تازه‌ای از مدرسه و زندگی کودکان را آشکار کند.

خواندن کتاب هم شاگردی یهودی من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب هم شاگردی یهودی من را می‌توان به این گروه‌ها پیشنهاد کرد:

• علاقه‌مندان به مجموعه‌داستان‌هایی که میان روایت‌های مستقل، یک مکان مشترک را به نقطه‌ی اتصال داستان‌ها تبدیل می‌کنند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های مدرسه‌محور با فضاهای خاطره‌انگیز، پرتنش و گاه رازآلود علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند تجربه‌ی کودکی و نوجوانی را از نگاه شخصیت‌های مختلف و در موقعیت‌هایی متفاوت دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های کوتاه درباره‌ی نظم، ترس، تفاوت، فشار جمعی و احساس طردشدگی استقبال می‌کنند.
  • علاقه‌مندان به مجموعه‌های چندنویسنده‌ای که یک مضمون مشترک را با زاویه‌دیدها و شیوه‌های روایی متنوع بررسی می‌کنند.

درباره نویسنده

ابوتراب خسروی، نویسنده‌ی معاصر ایرانی، در اول فروردین ۱۳۳۵ در فسا به دنیا آمد. او در طول فعالیت ادبی خود با شیوه‌ی روایی و زبان داستانی ویژه‌اش جایگاه قابل‌توجهی در ادبیات داستانی معاصر ایران پیدا کرده است. خسروی در آثارش به استفاده از عناصر سوررئال و تلفیق جهان داستان با اسطوره‌ها و روایت‌های کهن ایرانی علاقه دارد؛ ویژگی‌ای که بخش مهمی از هویت ادبی او را شکل داده است.

از شناخته‌شده‌ترین آثار او می‌توان به رود راوی اشاره کرد که توانست جایزه‌ی چهارمین دوره‌ی جایزه‌ی هوشنگ گلشیری را از آن خود کند. اسفار کاتبان، ملکان عذاب، هاویه، دیوان سومنات، کتاب ویران و آواز پر جبرئیل نیز از دیگر آثار این نویسنده هستند.

خسروی مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی دارد و سال‌ها در شیراز به آموزش کودکان دارای معلولیت ذهنی مشغول بود. او پس از سال‌ها فعالیت در این حوزه بازنشسته شد و در کنار فعالیت حرفه‌ای خود، به نویسندگی و خلق آثار داستانی ادامه داد.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب هم شاگردی یهودی من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابهم شاگردی یهودی من
موضوعداستان کوتاه، داستان ایرانی
نویسندهابوتراب خسروی، حمید شهیری، احمدرضا احمدوند، مژگان شعبانی، سارا رحمانی نهوجی، سپهر سهرابی، فروزان اسکندری
انتشاراتانتشارات نسک
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
مجموعه و فروستمجموعه داستان کوتاه انتشارات نسک
برچسبادبیات ایران

نظری برای کتاب ثبت نشده است.