کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم!
گزیدهگویی هوشمندانه؛ قدرت کمگویی و گزیدهگویی
معرفی کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم!
کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! نوشته جیم واندهی، مارک الن و ری شوارتز و ترجمه راضیه سعدی است که انتشارات کتیبه پارسی آن را منتشر کرده است. این کتاب به مسئلهای آشنا در زندگی کاری و روزمره میپردازد: انبوه کلمات، پیامها و توضیحاتی که توجه را میگیرند اما معنا را منتقل نمیکنند. نویسندگان نشان میدهند که کوتاهگویی فقط کمحرفی نیست، بلکه روشی برای فکرکردن، اولویتدادن به مخاطب و رساندن نکتهی اصلی در کمترین زمان است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم!
کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! نوشته جیم واندهی، مارک الن و ری شوارتز بر یک مسئلهی فراگیر دست گذاشته است: آدمها هر روز با ایمیل، پیام، خبر، گزارش و ارائه احاطه میشوند، اما بخش زیادی از این محتوا یا نادیده گرفته میشود یا فقط سرسری از کنارش میگذرند. نویسندگان از همین نقطه شروع میکنند و توضیح میدهند که چرا در جهان پرهیاهوی دیجیتال، طولانینویسی همیشه نشانهی دقت نیست و گاهی فقط نشانهی ناتوانی در انتخاب نکتهی اصلی است. فضای اثر از همان ابتدا بر شلوغی ذهن، فرسودگی ناشی از کلمات و دشواری جلب توجه متمرکز است و از دل این وضعیت، مفهوم کوتاهگویی هوشمندانه را مطرح میکند؛ یعنی رساندن بیشترین معنا با کمترین کلمات، بدون افتادن به دام سطحینویسی.
کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! فقط به توصیههای کلی بسنده نمیکند و ایدهی اصلی خود را به اجزای روشن تقسیم میکند. در فصلهای آغازین، تعریف کوتاهگویی هوشمندانه، تفاوت آن با حذف بیفکر جزئیات و اهمیت قراردادن مخاطب در مرکز ارتباط مطرح میشود. بعدتر، کتاب سراغ عناصر مشخصتری مثل جاذب یا عنوان آغازین، جملهی اول، بخش چرا مهم است و امکان عمیقترشدن میرود. نمونههای متعدد از ایمیل، گزارش، خبر، پیام کاری و حتی موقعیتهای روزمره نشان میدهند که چگونه یک متن شلوغ میتواند به پیامی روشنتر تبدیل شود. تأکید اصلی نویسندگان بر این است که ارتباط مؤثر از انتخاب واژهها شروع نمیشود، بلکه از روشنشدن فکر و دانستن آن یک نکتهای آغاز میشود که باید در ذهن بماند.
کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! درعینحال فقط مناسب روزنامهنگاران یا نویسندگان حرفهای نیست. متن بارها نشان میدهد که این شیوه در محیط کار، آموزش، مدیریت، فروش، ارائه، گفتوگوهای رسمی و حتی عذرخواهی یا هماهنگیهای ساده هم کاربرد دارد. حالوهوای کتاب بهجای نظریهپردازی انتزاعی، بر مثال، بازنویسی و مقایسهی نسخههای قبل و بعد تکیه دارد. همین ویژگی باعث میشود موضوع اصلی آن فقط کمکردن تعداد کلمات نباشد، بلکه به نظمدادن به فکر، احترامگذاشتن به وقت دیگران و ساختن پیامی مربوط شود که سریعتر فهمیده و بهتر به خاطر سپرده میشود.
خلاصه کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم!
این کتاب توضیح میدهد که در زمانهی انبوه پیامها و حواسپرتیهای پیدرپی، ارتباط مؤثر دیگر با متنهای بلند و مقدمههای کشدار پیش نمیرود. نویسندگان نشان میدهند که بیشتر آدمها فقط بخش کوچکی از هر پیام را میخوانند یا به خاطر میسپارند، پس فرستنده باید از همان ابتدا مهمترین نکته را روشن کند. محور اصلی اثر بر چند اصل میچرخد: پیداکردن آن یک نکتهی مهم، نوشتن جملهی آغازین دقیق، توضیحدادن اینکه چرا موضوع اهمیت دارد و دادن امکان ادامهدادن به مخاطب بدون تحمیل جزئیات اضافی. کتاب در کنار این اصول، با مثالهای فراوان نشان میدهد که کوتاهگویی وقتی مؤثر است که از دل فکر روشن و توجه به نیاز مخاطب بیرون بیاید.
چرا باید کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشان میدهد چرا بسیاری از پیامها، ایمیلها و ارائهها با وجود طول زیاد، اثر کمی دارند.
- خواننده با مطالعهی آن میتواند فرق میان کوتاهنویسیِ سطحی و کوتاهگوییِ دقیق را بهتر تشخیص دهد.
- این اثر اجزای اصلی یک پیام مؤثر را با مثالهای بازنویسیشده توضیح میدهد؛ از عنوان و جملهی اول تا بخش چرا مهم است.
- کتاب به نظمدادن به فکر کمک میکند و فقط بر کمکردن کلمات تمرکز ندارد.
- نمونههای آن به موقعیتهای متنوعی مثل گزارش کاری، ارائه، فروش، آموزش و ارتباطات روزمره مربوط میشود.
- خواندن آن میتواند حساسیت بیشتری نسبت به وقت مخاطب و شیوهی دریافت محتوا ایجاد کند.
خواندن این کتاب به این گروهها پیشنهاد میشود:
- مدیران و اعضای تیمهایی که میخواهند پیامهای کاری روشنتر و کماتلافتری بنویسند.
- دانشجویان و پژوهشگرانی که در نوشتن ارائه، گزارش یا ایمیلهای رسمی با پراکندگی مطلب روبهرو هستند.
- نویسندگان، روزنامهنگاران و فعالان رسانه که با مسئلهی جلب توجه در متنهای کوتاه سروکار دارند.
- فروشندگان، مشاوران و مذاکرهکنندگانی که باید نکتهی اصلی را سریع و دقیق منتقل کنند.
- کسانی که میخواهند در گفتوگوهای روزمره، حرفهای و نوشتاری کمتر حاشیه بروند و روشنتر حرف بزنند.
بخشی از کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم!
«ما این راه حل را کوتاهگویی هوشمندانه مینامیم. کوتاهگویی هوشمندانه سامانه و راهبردی برای تفکر دقیقتر و ارتباط صریحتر و صرفهجویی در وقت خودتان و دیگران است. این نوع کوتاهگویی یا گزیدهگویی شما را راهنمایی میکند تا با کمترینِ کلمات، بیشترین حرف را بزنید ـ و این بزرگترین قدرت آن است.
به لطف اینترنت، شیوهی استفادهی ما از اطلاعات به وضوح تحول یافته است. اما در این دورهای که مردم اغلب حواسپرت و مضطربند، شیوهی نوشتن و برقراری ارتباط ما بهندرت تغییر کرده است.
کوتاهگویی هوشمندانه یکراست به این مشکل حمله میکند. در این کتاب، ما به شما نشان میدهیم که چگونه کلمات قدرتمند و جملات کوتاهتر و طعنههای گیرا و تصاویر ساده و دیدگاههایی که هوشمندانه سازماندهی شدهاند، نوشتهای را که به آن بیتوجهی شده است، به نوشتهای مهم و به یاد ماندنی تبدیل میکند.
اگر مردم حرفتان را نمیفهمند یا به آن بیتوجهی میکنند، نمیتوانید آنها را متقاعد سازید که از راهبرد یا دیدگاهتان حمایت نمایند.
با شیوههای قدیمی ارتباط، تقریباً هیچکس به شما گوش نمیدهد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | چطور کوتاه و موثر صحبت کنیم! |
| عنوان دیگر | گزیدهگویی هوشمندانه؛ قدرت کمگویی و گزیدهگویی |