معرفی و دانلود کتاب دوستان من pdf + خلاصه رایگان

کتاب دوستان من

نوع کتاببدون نظر
فردریک بکمن، الهه علوی

معرفی کتاب دوستان من

کتاب دوستان من (My friends) نوشته فردریک بکمن و ترجمه الهه علوی است. این کتاب را انتشارات کتاب تداعی منتشر کرده است. این رمان از همان آغاز با موقعیتی پرتنش و غیرمنتظره شروع می‌شود؛ دختری نوجوان در یک حراج هنری به‌سوی تابلویی می‌رود که دیگران فقط قیمتش را می‌بینند، اما او در آن چیزی بسیار شخصی‌تر و دردناک‌تر پیدا می‌کند. داستان از دل دوستی، فقدان، خشم، هنر و خاطره عبور می‌کند و نشان می‌دهد که بعضی تصویرها فقط دیده نمی‌شوند، بلکه زندگی آدم‌ها را به هم وصل می‌کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دوستان من اثر فردریک بکمن

کتاب دوستان من نوشته فردریک بکمن، رمانی است که دو خط زمانی را به هم پیوند می‌دهد؛ اکنونِ پرآشوب دختری به نام لوییزا و گذشته‌ی چند نوجوان که ردشان در یک نقاشی مشهور باقی مانده است. ماجرا از یک حراج هنری آغاز می‌شود؛ جایی که لوییزا به‌ظاهر می‌خواهد به یک تابلوی گران‌قیمت نزدیک شود، اما خیلی زود روشن می‌شود مسئله فقط یک خراب‌کاری یا اعتراض ساده نیست. آنچه او در نقاشی می‌بیند با چیزی که دیگران می‌بینند فرق دارد. برای جمع حاضر تابلو یک شیء ارزشمند است، اما برای او دریچه‌ای است به دوستی، داغ، خاطره و چیزی که هنوز از دست نرفته است.

کتاب دوستان من فضای تند، عاطفی و گاهی تلخ‌وشیرین دارد. بکمن در این رمان سراغ نوجوان‌هایی رفته که در حاشیه مانده‌اند، زخم خورده‌اند و بااین‌حال هنوز توان خندیدن، خیال‌کردن و چسبیدن به یکدیگر را از دست نداده‌اند. در کنار لوییزا، شخصیت ماهی و همچنین سه نوجوانی که در نقاشی دیده می‌شوند، هسته‌ی احساسی داستان را می‌سازند. متن بارها به این پرسش برمی‌گردد که هنر دقیقاً چه چیزی را ثبت می‌کند؛ منظره را یا آدم‌هایی را که در آن لحظه زندگی کرده‌اند؟ همین پرسش رمان را از یک روایت صرفاً حادثه‌ای دور می‌کند و به آن لایه‌ای عمیق‌تر می‌دهد.

کتاب دوستان من همچنین به شکاف طبقاتی، بی‌پناهی، تجربه‌ی زیستن در پرورشگاه، ترس از فراموش‌شدن و نیاز شدید به دیده‌شدن پرداخته است. در دل این فضا، شوخی‌ها و جمله‌های تیز شخصیت‌ها فقط برای خنداندن نیستند؛ آن‌ها راهی برای دوام‌آوردن‌اند. رمان از خلال برخورد لوییزا با آدم‌هایی که هرکدام زخمی پنهان دارند، نشان می‌دهد دوستی فقط یک خاطره‌ی خوش نیست، بلکه گاهی آخرین چیزی است که آدم را سرپا نگه می‌دارد.

خلاصه داستان دوستان من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

لوییزا، نوجوانی خشمگین و تنها، وارد یک حراج هنری می‌شود تا تابلویی را از نزدیک ببیند که سال‌ها برایش معنایی شخصی داشته است. دیگران آن اثر را منظره‌ای از دریا می‌بینند، اما او در آن سه نوجوان را می‌شناسد که انگار راز دوستی و رنج را در خود نگه داشته‌اند. پس از به‌هم‌ریختن اوضاع و فرار از حراج، داستان کم‌کم گذشته‌ی لوییزا، رابطه‌اش با ماهی و زندگی سختش در پرورشگاه‌ها را آشکار می‌کند. هم‌زمان، داستان به سال‌ها قبل می‌رود و زندگی چند نوجوان را دنبال می‌کند که یک تابستان مشترک و پیوندی عمیق آن‌ها را به بخشی از آن نقاشی بدل کرده است.

چرا باید کتاب دوستان من را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب دوستان من را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمان پیوند میان هنر، خاطره و دوستی را از زاویه‌ای ملموس و انسانی نشان می‌دهد.
  • داستان تصویری روشن از تنهایی نوجوانی، خشم فروخورده و نیاز به دیده‌شدن می‌سازد.
  • شخصیت لوییزا با لحن تند، آسیب‌پذیری پنهان و نگاه متفاوتش به جهان، محور نیرومند روایت است.
  • نویسنده در این رمان نشان می‌دهد یک اثر هنری برای آدم‌های مختلف می‌تواند معناهای کاملاً متفاوتی داشته باشد.
  • روایت میان گذشته و حال رفت‌وآمد می‌کند و به‌تدریج رابطه‌ی شخصیت‌ها و اهمیت نقاشی را روشن می‌کند.
  • متن در کنار تلخی، شوخ‌طبعی و لحظه‌های عاطفی پررنگی دارد که از سنگینی فضا کم نمی‌کند، بلکه آن را دقیق‌تر می‌کند.

خواندن کتاب دوستان من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب دوستان من به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های شخصیت‌محور که بر زخم‌های کودکی و نوجوانی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به داستان‌هایی درباره‌ی دوستی، فقدان و ماندگاری خاطره علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند نقش هنر را در زندگی آدم‌های حاشیه‌نشین و آسیب‌دیده ببینند.
  • مخاطبانی که از روایت‌های احساسی با طنز تلخ و موقعیت‌های پرتنش استقبال می‌کنند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های چندنسلی و رفت‌وآمد میان گذشته و حال علاقه دارند.

درباره فردریک بکمن

فردریک بکمن (متولد ۲ ژوئن ۱۹۸۱) نویسنده، بلاگر و ستون‌نویس سوئدی است. او تحصیلات خود را در رشته‌ی دین‌شناسی تطبیقی آغاز و نیمه‌کاره رها کرد. پس از رهاکردن تحصیلات به شغلی متفاوت روی آورد و راننده‌ی کامیون شد. بکمن آثار مشهوری چون مردی به نام اوه (۲۰۱۲)، تمام آنچه پسر کوچولویم باید درباره‌ی دنیا بداند (۲۰۱۲)، مادربزرگم سلام رساند و گفت متأسف است (۲۰۱۳)، بریت ماری اینجا بود (۲۰۱۴)، برتاون (۲۰۱۷)، ما در برابر شما (۲۰۱۸)، مردم مشوش (۲۰۲۰)، برندگان (۲۰۲۲) و دوستان من (۲۰۲۵) را نوشته است. کتاب‌های او در سوئد به مقام پرفروش‌ترین کتاب‌ها دست یافته‌اند و آثارش به بیش از ۲۵ زبان ترجمه شده‌ است.

بکمن در شهر هلسینگبوری، منطقه‌ی اسکونه در سوئد، بزرگ شد. او برای روزنامه‌ی سوئدی Helsingborgs Dagblad و مجله‌ی مردانه‌ی Moore Magazine می‌نوشت. اولین رمان او، مردی به نام اوه، در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و بعدها دو بار به فیلم سینمایی تبدیل شد. بسیاری از کتاب‌های او به زبان انگلیسی ترجمه شده‌اند. رمان مردی به نام اوه پس از ترجمه به انگلیسی بیش از یک سال در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز باقی ماند. پس از موفقیت این کتاب، ناشر Atria/Simon & Schuster حق انتشار باقی آثار او را خرید و آن‌ها را به انگلیسی ترجمه کرد.

فردریک بکمن در سال ۲۰۰۹ با ندا شافتی بکمن ازدواج کرد و آن‌ها دو فرزند دارند. دومین کتاب او، تمام آنچه پسر کوچولویم باید درباره‌ی دنیا بداند، براساس تجربیات شخصی او در والدگری نوشته شده و او آن را یک راهنمای والدگری ناکارآمد خوانده است.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دوستان من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدوستان من
انتشاراتانتشارات كتاب تداعی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
برچسبادبیات سوئد

نظری برای کتاب ثبت نشده است.