معرفی و دانلود کتاب زوج درمانی راه حل محور + خلاصه رایگان
٪۲۰

کتاب زوج درمانی راه حل محور

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب زوج درمانی راه حل محور

کتاب زوج درمانی راه حل محور نوشته الیوت کانی و ترجمه اسماعیل اسدپور و مصطفی قلاوند است که انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است. این اثر به شیوه‌ای مشخص و مبتنی‌بر گفت‌وگو نشان می‌دهد زوج‌درمانی راه‌حل‌محور چگونه به‌جای ماندن در شرح اختلاف‌ها، توجه را به آینده‌ی مطلوب، خاطره‌های موفق رابطه و گام‌های کوچک اما اثرگذار می‌برد. نویسنده از تجربه‌های بالینی، نمونه‌های واقعی و پرسش‌های کلیدی استفاده کرده است تا فرایند کار با زوج‌ها را روشن‌تر کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زوج درمانی راه حل محور

کتاب زوج درمانی راه حل محور نوشته الیوت کانی بر یکی از دشوارترین موقعیت‌های مشاوره، یعنی کار با زوج‌هایی متمرکز است که اغلب با خشم، دلخوری، بی‌اعتمادی یا فرسودگی عاطفی وارد جلسه می‌شوند. نویسنده از همان ابتدا روشن می‌کند که قرار نیست درمانگر در گذشته‌ی پرتنش زوج‌ها متوقف بماند. محور اصلی اثر، ساختن گفت‌وگویی است که زوج را از بازگویی مکرر مشکل به‌سمت تصویرکردن رابطه‌ای بهتر هدایت کند. در این مسیر، پرسش‌هایی مثل بیشترین امید از درمان چیست، از کجا می‌توان فهمید اوضاع بهتر شده و چگونه با هم آشنا شدید، نقش تعیین‌کننده پیدا می‌کنند.
کتاب زوج درمانی راه حل محور فقط به بیان اصول کلی بسنده نمی‌کند و با تکیه‌بر موردپژوهی‌های متعدد، فضای واقعی جلسه‌های درمان را نشان می‌دهد. نویسنده توضیح می‌دهد که درمان راه‌حل‌محور در کار با زوج‌ها چه تفاوتی با کار فردی دارد، چرا گفت‌وگو باید از مشکل فاصله بگیرد و چگونه می‌توان گذشته‌ی موفق رابطه را دوباره به صحنه آورد. فصل‌هایی مانند مروری بر درمان راه‌حل‌محور، گام ۱: تعیین مقصد، گام ۲: برقراری ارتباط با زوج و گام ۳: گفت‌وگوهای گل‌وبلبل، مسیر کتاب را شکل می‌دهند. در این فصل‌ها، مفاهیمی مانند آینده‌ی مطلوب، منابع رابطه، موارد استثنا، نوبت برابر در گفت‌وگو و اهمیت جزئیات به‌صورت پیوسته بررسی شده‌اند.
کتاب زوج درمانی راه حل محور از دل تجربه‌ی شخصی الیوت کانی در مواجهه با نخستین مراجعان زوجی‌اش شکل گرفته است؛ تجربه‌ای که ترس اولیه‌ی او از کار با زوج‌ها را به کنجکاوی و سپس به تدوین روشی روشن تبدیل کرد. همین پیشینه باعث شده متن فقط نظری نباشد و مدام میان ایده و اجرا رفت‌وآمد کند. این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند بفهمند در جلسه‌ی زوج‌درمانی دقیقاً چه نوع سؤال‌هایی می‌تواند فضا را از تنش به همکاری نزدیک کند، تصویری ملموس و جزئی‌نگر فراهم می‌آورد.

خلاصه کتاب زوج درمانی راه حل محور

کتاب زوج درمانی راه حل محور توضیح می‌دهد که در کار با زوج‌ها لازم نیست درمانگر برای حل اختلاف، تمام انرژی جلسه را صرف واکاوی ریشه‌های مشکل کند. الیوت کانی نشان می‌دهد گفت‌وگو وقتی ثمربخش‌تر می‌شود که بر آینده‌ی مطلوب، تجربه‌های موفق گذشته و نشانه‌های کوچک تغییر متمرکز باشد. کتاب از معرفی اصول پایه آغاز می‌کند و سپس به‌سراغ گام‌های عملی می‌رود: تعیین مقصد درمان، برقراری ارتباط با زوج، مرور زمان‌هایی که رابطه بهتر می‌رفته و استفاده از زبان خود زوج برای ساختن مسیر تازه. نمونه‌های بالینی متعدد هم نشان می‌دهند چگونه یک سؤال درست می‌تواند فضای جلسه را تغییر دهد.

چرا باید کتاب زوج درمانی راه حل محور را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب زوج درمانی راه حل محور را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب نشان می‌دهد در زوج‌درمانی چگونه می‌توان گفت‌وگو را از سرزنش و بن‌بست به‌سمت آینده‌ی مطلوب برد.
  • خواننده با مجموعه‌ای از پرسش‌های کلیدی آشنا می‌شود که در فضای واقعی جلسه به کار می‌آیند.
  • نمونه‌های بالینی کتاب کمک می‌کنند فاصله‌ی میان ایده‌های نظری و اجرای آن‌ها کمتر شود.
  • این اثر بر نقش خاطره‌های موفق رابطه و جزئیات تجربه‌های خوب گذشته تمرکز می‌کند.
  • کتاب برای فهمیدن منطق درمان راه‌حل‌محور در کار با زوج‌های پرتنش، تصویری روشن و مرحله‌به‌مرحله ارائه می‌دهد.
  • مطالعه‌ی آن می‌تواند اضطراب درمانگران در مواجهه با زوج‌های متعارض را کمتر و دقت آنان را در هدایت گفت‌وگو بیشتر کند.

خواندن کتاب زوج درمانی راه حل محور به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• مشاوران و درمانگرانی که در کار با زوج‌ها به‌دنبال شیوه‌ای متمرکز بر آینده و تغییر هستند.
  • دانشجویان روان‌شناسی و مشاوره که می‌خواهند نمونه‌های واقعی گفت‌وگوهای درمانی را بررسی کنند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند با اصول درمان راه‌حل‌محور و کاربرد آن در رابطه‌ی زوجی آشنا شوند.
  • درمانگرانی که در جلسه‌های زوج‌درمانی با تنش، سکوت، سرزنش یا اختلاف‌نظر شدید روبه‌رو می‌شوند.
  • کسانی که به مطالعه‌ی موردپژوهی‌های بالینی و شیوه‌ی طرح سؤال در فرایند درمان علاقه دارند.

بخشی از کتاب زوج درمانی راه حل محور

«وقتی آن زوج رسیدند، عهد بستم تمام فکر و خیالاتم را کنار بگذارم و فقط به کمک به آنان متمرکز شوم. اما آنچه در راه سالن انتظار تا اتاقم دیدم رعشه بر اندامم انداخت. هر دو حدود سی‌ساله بودند و هریک در گوشه‌ای از اتاق انتظار نشسته بودند، و نگاهی لبریز از خشم بر چهره داشتند. وقتی آنان را به دفترم راهنمایی کردم، هیچ کلمه‌ای بین‌شان رد و بدل نشد. تا نشستند شوهر در مورد آنچه باعث شده بود به مشاوره بیایند توضیح داد. خانم با مرد دیگری در ارتباط بود و او دیگر نمی‌توانست به زنش اعتماد کند. می‌خواست به ایمیل‌های همسرش دسترسی داشته باشد تا بتواند او را تحت‌نظر بگیرد. عصبانیت از سر و رویش می‌بارید. خانم هم به همان نسبت ناراحت بود. او دلیل کارش را توضیح داد و گفت که چرا رمز عبور ایمیلش را به شوهرش نمی‌دهد. واقعاً نمی‌دانم چه شد جملهٔ بعدی‌ام را گفتم، شاید آنقدر از بحثی که پیش آمده بود آشفته بودم که نمی‌فهمیدم چه می‌گویم. کارهایی که می‌کردم چیزی نبود که در جلسات عادی از خودم نشان می‌دادم. تقریباً پانزده دقیقه از جلسه گذشته بود ولی من هنوز مهم‌ترین سؤال درمان راه‌حل‌محور را نپرسیده بودم که «امیدوارید از آمدن به این جلسات چه جیزی عایدتان شود؟» احساس می‌کردم کنترل جلسه از دست من خارج شده و هیچ کاری از دستم بر نمی‌آید. بعد پرسیدم «چگونه با هم آشنا شدید؟»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب زوج درمانی راه حل محور و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابزوج درمانی راه حل محور
عنوان در زبان مبدأSolution-building in couples therapy
موضوعخانواده و ازدواج
نویسنده الیوت کانی
مترجماسماعیل اسدپور، مصطفی قلاوند
انتشاراتانتشارات ارجمند
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۷/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.