معرفی و دانلود کتاب یک خوشه انگور سرخ + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
به نشر

معرفی کتاب یک خوشه انگور سرخ

کتاب یک خوشه انگور سرخ نوشته فاطمه سلیمانی ازندیاری است و به نشر آن را منتشر کرده است. این رمان ایرانی به روزهایی پرتنش در دربار مأمون عباسی می‌رود و ماجرا را از نگاه ام‌فضل پیش می‌برد؛ زنی که میان خواست پدر، رقابت‌های سیاسی و هراس شخصی گرفتار شده است. رمان حاضر با تردید، اضطراب و نشانه‌ای ساده اما سرنوشت‌ساز، یعنی یک خوشه انگور، فضایی سنگین و پرسؤالی می‌سازد و خواننده را به دل رابطه‌ای می‌برد که فقط یک پیوند خانوادگی بین ام‌فضل و امام جواد (ع) نیست، بلکه به کشمکش دو خاندان گره خورده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یک خوشه انگور سرخ اثر فاطمه سلیمانی ازندیاری

کتاب یک خوشه انگور سرخ نوشته‌ی فاطمه سلیمانی ازندیاری و رمانی تاریخی است که به یکی از مقاطع حساس زندگی ام‌فضل، دختر مأمون عباسی، پرداخته و از خلال نگاه او فضای دربار، رقابت‌های پنهان و آشکار خاندان عباسی و نسبت پرتنش آنان با خاندان علوی را نشان داده است. نویسنده ذهن و زبان شخصیتی را در مرکز قرار داده که هم به قدرت نزدیک است و هم از درونْ اسیر ترس، تردید و فشار تصمیم‌هایی است که دیگران برایش گرفته‌اند. این زاویه‌دید باعث شده است که تاریخ در این رمان فقط مجموعه‌ای از رخدادها نباشد؛ بلکه به تجربه‌ای درونی، پراضطراب و گاه تلخ تبدیل شود.

یک خوشه انگور سرخ فقط بر ماجرایی سیاسی تکیه ندارد. در کنار کشمکش اصلی، فضای حرم، مناسبات زنان دربار، حسادت‌ها، رقابت‌ها، قصه‌های پنهانی و گفت‌وگوهایی که پشت پرده‌ها شکل می‌گیرند نیز بخش مهمی از بافت اثر را می‌سازند. ام‌فضل در این میان فقط راوی یک واقعه نیست؛ او شخصیتی است که میان جاه‌طلبی، ترس، تربیت درباری و مواجهه با شخصیتی چون امام جواد (ع)، مدام در حال سنجیدن جهان اطراف خود است. حضور شخصیت‌هایی مانند عینا، خیزران و مأمون نیز به رمان لایه‌های متفاوتی می‌دهد؛ از مهر و دلبستگی تا سیاست، مراقبت و سوءظن.

رمان یک خوشه انگور سرخ آمیخته‌ای از التهاب، پیش‌آگاهی و اندوه است. نشانه‌ها در این کتاب اهمیت زیادی دارند؛ از انگور سرخ گرفته تا سرداب، قصر، پرده‌ها و مجلس‌های رسمی. فاطمه سلیمانی ازندیاری با تکیه بر جزئیات فضایی می‌سازد که در آن هر گفت‌وگو می‌تواند معنایی فراتر از ظاهرش داشته باشد. این رمان هم به تاریخ تکیه دارد و هم بر کشمکش‌های روانی و خانوادگی تمرکز می‌کند؛ داستانی درباره‌ی زنی که در مرکز یک پیوند سرنوشت‌ساز ایستاده است، اما اختیار چندانی بر سرنوشت خود ندارد.

خلاصه داستان یک خوشه انگور سرخ

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

ام‌فضل آشفته است. او دختری از خاندان عباسی است که در آستانه‌ی تصمیمی هولناک ایستاده است و گذشته را مرور می‌کند. رمان به سال‌های پیش برمی‌گردد؛ به روزی که مأمون از دیدار با امام جواد (ع) شگفت‌زده می‌شود. اثر به رفت‌وآمد عینا و ام‌فضل به خانه‌ی امام جواد (ع) و مادرش و نیز به شکل‌گرفتن تصمیمی سیاسی که قرار است با ازدواج ام‌فضل و امام جواد (ع)، شکاف میان دو خاندان را کم کند، می‌پردازد. این پیوند از همان ابتدا با مخالفت عباسیان، خشم مادر ام‌فضل و نگاه ابزاری مأمون همراه می‌شود. در ادامه ام‌فضل بیش از پیش درمی‌یابد که این ازدواج فقط یک وصلت نیست؛ بلکه او را به قلب رقابت، مراقبت و بدگمانی می‌برد.

چرا باید کتاب یک خوشه انگور سرخ را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب یک خوشه انگور سرخ را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمان یک مقطع تاریخی پرتنش را از زاویه‌دید ام‌فضل روایت می‌کند و تصویر دربار را از درون نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند نسبت میان قدرت سیاسی، پیوند خانوادگی و ترس شخصی را ببیند.
  • این اثر فضای زنان حرم و نقش گفت‌وگوها، حسادت‌ها و رقابت‌های پنهان آن‌ها را نشان می‌دهد.
  • رمان حاضر نشان می‌دهد که یک ازدواج درباری چگونه می‌تواند معنای سیاسی، خانوادگی و عاطفی پیدا کند.
  • خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که به شخصیت‌های مردد، تحت‌فشار و درگیر با سرنوشت از پیش‌ چیده‌شده علاقه دارند.
  • جزئیات اثر و نشانه‌هایی مثل انگور، سرداب و مجلس‌های رسمی به درک فضای سنگین و پراضطراب رمان کمک می‌کند.

خواندن کتاب یک خوشه انگور سرخ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب یک خوشه انگور سرخ به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های تاریخی معاصر ایران که به فضای دربار و کشمکش‌های قدرت توجه دارند.
  • خوانندگانی که به زاویه دید زنان در ادبیات داستانی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی نسبت میان بنی‌عباس و بنی‌هاشم بیشتر بدانند.
  • مخاطبانی که از داستان‌های آمیخته به تردید، پیش‌آگاهی و تنش روانی لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که به ماجراهای سیاسی‌ـ‌خانوادگی و تأثیر تصمیم‌های بزرگ بر زندگی فردی توجه دارند.

درباره فاطمه سلیمانی ازندریانی

فاطمه سلیمانی ازندریانی زاده‌ی سال ۱۳۶۲، دارای لیسانس اقلیم‌شناسی، عضو تحریریه‌ی فصل‌نامه‌ی دانشجویی تمدن ۱۳۸۲ - ۱۳۸۴، عضو تحریریه‌ی گاهنامه‌ی کوثر پیام مهر (نشریه‌ی داخلی مؤسسه‌ی خیریه‌ی فاطمه زهرا (س))، داور جشنواره‌ی نسیم کلمات و نویسنده‌ای ایرانی است. از کتاب‌های او می‌توان اشاره کرد به «یک روز بعداز حیرانی»، «خاکستری یک کابوس؛ مجموعه داستان» و «یک خوشه انگور سرخ».

جوایز و افتخارات نویسنده

فاطمه سلیمانی ازندریانی برگزیده‌ی چهاردهمین دوره‌ی همایش سوختگان وصل، برگزیده‌ی همایش جلوه‌ی سوگ، برگزیده‌ی همایش گنج پنهان و نیز نامزد هفتمین دوره‌ی جشنواره‌ی ادبی پروین اعتصامی بوده است.

بخشی از کتاب یک خوشه انگور سرخ

«مدینه شهر پیامبر بود و خاندانش و شهر محمد بن علی و اهل‌بیتش. آنان بزرگ و سرور و سالار بودند در مدینة‌النبی. من نیز در مدینه همسر محمد بودم؛ نه دختر مأمونِ عباسی و نوه هارون‌الرشیدی که روزی مأموران حکومتی، به فرمانش، خانه‌های بنی‌هاشم را به یغما بردند. احترام داشتم، چون همسر محمد بودم؛ اما همچنان بیزار از مدینه. بیزار بودم از خاندان بنی‌هاشم که مریدانه گرد محمد می‌چرخیدند و هرچند در خفا، خصمانه نام پدرم را بر زبان می‌راندند.

گرچه آسمان زندگی من همه‌جا به یک رنگ بود. بغداد و مدینه یکسان بود برایم. به امید روزی بزرگ به خانه محمد رفته بودم و حاضر بودم هر رنجی را به جان بخرم تا روزی به جایگاهی تکیه بزنم که حتی زبیده هم در خواب نمی‌دید. مدینه که جای خود داشت. همه دنیا بهشت می‌شد اگر فرزند پسری از محمد داشتم! و چه خوب بود اگر فرزند سمانه در شکم مادرش می‌مرد یا لااقل پسر نبود.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب یک خوشه انگور سرخ و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابیک خوشه انگور سرخ
موضوعرمان، داستان تاریخی، ادبیات مذهبی، داستان ایرانی
نویسندهفاطمه سلیمانی ازندیاری
انتشاراتبه نشر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۰/۰۹
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.