معرفی و دانلود کتاب ملت میل + خلاصه رایگان

آنا لمبکی، بهناز دهکردی
انتشارات:
نشر لگا

معرفی کتاب ملت میل

کتاب ملت میل (Dopamine nation : finding balance in the age of indulgence)، نوشته آنا لمبکی و ترجمه بهناز دهکردی، از مجموعه‌ی معنای زندگی است و نشر لگا آن را منتشر کرده است. این کتاب از یک پرسش ساده اما مهم شروع می‌کند؛ چرا در جهانی که دسترسی به لذت این‌همه در آن آسان شده است، آدم‌ها بیشتر با فرسودگی، اجبار و نارضایتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؟ نویسنده با تکیه‌ بر تجربه‌های درمانی، سازوکار دوپامین و نسبت پیچیده‌ی لذت و درد را توضیح می‌دهد و نشان می‌دهد که افراط در مصرف فقط به مواد مخدر محدود نیست و می‌تواند در خرید، شبکه‌های اجتماعی، بازی، غذا و حتی سرگرمی هم دیده شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ملت میل اثر آنا لمبکی

کتاب ملت میل (تعادل در مصرف دوپامین در عصر افراطی‌گری)، نوشته‌ی آنا لمبکی، به رابطه‌ی لذت، درد و اعتیاد در زندگی امروز پرداخته است؛ نوعی سبک زندگی که در آن محرک‌های پاداش‌محور از هر سو در دسترسند و مرز میان نیاز، عادت و اجبار مدام جابه‌جا می‌شود. نویسنده که روان‌پزشک است، با کمک تجربه‌های بالینی، نمونه‌های روزمره و توضیح‌های عصب‌شناختی نشان می‌دهد که مغز چگونه در برابر فراوانیِ لذت واکنش نشان می‌دهد. دوپامین در این کتاب به‌عنوان یکی از کلیدهای فهم رفتار انسان مطرح می‌شود؛ نه فقط در مصرف مواد، بلکه در خرید آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، بازی، هرزه‌نگاری، غذا و حتی خواندن بی‌وقفه‌ی محتوا.

کتاب ملت میل فقط درباره‌ی اعتیادهای آشکار نیست؛ بلکه به شکل‌های پذیرفته‌شده‌تر و پنهان‌تر افراط هم نگاه می‌کند؛ همان جاهایی که رفتار روزمره کم‌کم از کنترل خارج می‌شود و به چرخه‌ای از هوس، مصرف، شرم و تکرار بدل می‌شود. نویسنده برای روشن‌کردن این وضعیت، داستان بیمارانی را نوشته است که هرکدام درگیر نوعی وابستگی‌اند و در کنار آن از تجربه‌های شخصی خود نیز مثال می‌زند. کتاب به تصویری گسترده از فرهنگ مصرف پرداخته است؛ فرهنگی که در آن دسترسی آسان، تنوع بی‌پایان و تحریک مداوم، میل را به نیرویی سازمان‌دهنده در زندگی تبدیل می‌کنند.

کتاب ملت میل در فصل‌های آغازین به موضوع‌هایی مانند ماشین لذت‌آفرینی، فرار از درد و تعادل لذت و درد می‌پردازد و از خلال آن‌ها نشان می‌دهد که چرا حذف کامل رنج نه‌تنها ممکن نیست، بلکه گاهی خود به رنج بیشتر منتهی می‌شود. این کتاب از یک‌سو سازوکار مغز را توضیح می‌دهد و از سوی دیگر به پیامدهای اجتماعی و فرهنگی این وضعیت می‌رسد؛ از پزشکیِ متمایل به حذف درد گرفته تا فناوری‌هایی که مصرف را بی‌وقفه تشویق می‌کنند. حاصل کار، تصویری است از انسانی که در عصر وفور، بیش از هر زمان دیگری باید نسبت خود را با میل و محرک و محدودیت دوباره تنظیم کند.

خلاصه کتاب ملت میل

مغز انسان لذت و درد را جدا از هم تجربه نمی‌کند؛ بلکه این دو در یک تعادل پیوسته قرار دارند. آنا لمبکی با روایت پرونده‌های درمانی و مثال‌هایی از زندگی روزمره نشان می‌دهد که هرچه دسترسی به محرک‌های لذت‌بخش بیشتر و آسان‌تر شود، احتمال مصرف اجباری هم بالاتر می‌رود. از مواد مخدر و داروها گرفته است تا خرید آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، بازی، محتوای جنسی و خوراکی‌ها، همه، می‌توانند وارد همان چرخه شوند؛ میل، مصرف، افت، تکرار. فرار مداوم از درد و ناراحتی، به‌جای آرامش، وابستگی و نارضایتی بیشتری می‌سازد و بازگشت به تعادل بدون پذیرفتن بخشی از رنج ممکن نیست.

چرا باید کتاب ملت میل را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب ملت میل را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب سازوکار دوپامین و ارتباط آن با عادت‌ها و وابستگی‌ها را با مثال‌های روشن توضیح می‌دهد.
  • خواندن این کتاب کمک می‌کند مصرف بیش‌ازحد فقط در مواد مخدر دیده نشود و شکل‌های روزمره‌تر آن هم شناخته شوند.
  • کتاب پیوند میان لذت، درد، هوس و تکرار را به‌گونه‌ای شرح می‌دهد که فهم رفتارهای اجباری آسان‌تر شود.
  • نمونه‌های بالینی کتاب نشان می‌دهند اعتیاد می‌تواند در ظاهرهای بسیار متفاوتی بروز پیدا کند.
  • این کتاب برای فهم نقش فناوری، دسترسی آسان و فراوانی محرک‌ها در شکل‌گیری عادت‌های فرساینده مفید است.
  • مطالعه‌ی این کتاب دید دقیق‌تری درمورد این پرسش می‌دهد که چرا حذف کامل ناراحتی همیشه به حال بهتر منتهی نمی‌شود.

خواندن کتاب ملت میل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب ملت میل به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی دوپامین، میل و رفتارهای اجباری شناخت دقیق‌تری به دست آورند.
  • کسانی که با افراط در مصرف شبکه‌های اجتماعی، خرید، بازی، محتوا یا خوراکی‌ها درگیرند.
  • علاقه‌مندان به کتاب‌هایی که تجربه‌های درمانی را در کنار توضیح‌های مربوط به مغز و رفتار قرار می‌دهند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند نسبت میان لذت، رنج و عادت‌های روزمره را بهتر بفهمند.
  • کسانی که درمورد اثر فناوری و دسترسی بی‌وقفه بر تمرکز، میل و رضایت ذهنی سؤال دارند.

درباره آنا لمبکی

آنا لمبکی (Anna Lembke)، متولد ۲۷ نوامبر ۱۹۶۷، روان‌پزشک آمریکایی در حوزه‌ی طب اعتیاد بوده که به‌عنوان استاد، مدیر پزشکی طب اعتیاد و رئیس کلینیک تشخیص دوگانه طب اعتیاد در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه استنفورد فعالیت کرده است. او مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی علوم انسانی از دانشگاه ییل در سال ۱۹۸۹ و با درجه‌ی عالی (Summa cum laude) دریافت کرد و سپس مدارک پزشکی (در سال ۱۹۹۵) و دوره‌ی دستیاری روان‌پزشکی خود را در دانشگاه استنفورد به پایان رساند.

این نویسنده به‌عنوان متخصص اپیدمی مواد افیونی در ایالات متحده شناخته می‌شود. تمرکز بالینی او بر اعتیاد به مواد، سوءمصرف داروهای تجویزی، درد و همچنین اعتیادهای رفتاری مانند بازی، قمار، سکس و خرید استوار بوده است. آنا لمبکی نویسنده‌ی کتاب معروف «دکتر قاچاقچی» (۲۰۱۶) است که به‌عنوان یکی از پنج کتاب برتر برای درک اپیدمی اوپیوئیدها در نیویورک تایمز معرفی شده است. اثر دیگر او با نام «ملت میل» (Dopamine nation) در اوت ۲۰۲۱ منتشر شد، به لیست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز و لس‌آنجلس تایمز راه یافت و به ۳۰ زبان ترجمه شد.

آنا لمبکی در مستند سال ۲۰۲۰ نتفلیکس به نام «معضل اجتماعی» (The Social Dilemma) حضور یافت؛ اثری که در آن استدلال کرد رسانه‌های اجتماعی مانند یک دارو عمل می‌کنند و از نیاز تکاملی مغز به ارتباطات بین‌فردی سوءاستفاده می‌کنند. او معتقد است گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های دیجیتال با ترشح دوپامینی مشابه مواد مخدر، رفتارهای اعتیادآور را تقویت و تشدید می‌کنند؛ هرچند برخی از عصب‌شناسان نگرانند که موضع سخت‌گیرانه‌ی او علیه دوپامین، برخلاف شواهد علمی مستند، این پیام را منتقل کند که برخی از داروهای ADHD نباید استفاده شود.

جوایز و افتخارات نویسنده

آنا لمبکی در طول مسیر حرفه‌ای خود جوایز و افتخارات متعددی را کسب کرده است که در ادامه به پنج مورد از آن‌ها اشاره می‌شود:

- جایزه‌ی نوآوری بالینی رئیس دپارتمان از دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه استنفورد (۲۰۱۵)

- گواهی تعالی دکتر ایرما بلند در آموزش به دستیاران از سوی انجمن روان‌پزشکی آمریکا (۲۰۲۰)

- جایزه‌ی بشردوستانه‌ی روح کلی کلارک از بنیاد هازلدن بتی فورد در پورتلند، اورگان (۲۰۲۰)

- رتبه‌ی علمی برتر و بورسیه‌ی ییل‌ـ‌چین از دانشگاه ییل (۱۹۸۹)

- جایزه‌ی محقق برجسته‌ی یانسن برای تحقیقات برجسته در زمینه‌ی بیماری‌های روانی شدید (۱۹۹۹)

بخشی از کتاب ملت میل

«۸. صداقت افراطی

ادیان و اخلاقیات برتر، صداقت را در همهٔ آموزه‌های خود ضروری به شمار می‌آورند. همهٔ بیماران من که توانستند در درازمدت بهبودی خود را حفظ کنند، برای رسیدن به سلامت جسمی و روانی پایدار بر گفتن حقیقت متکی بودند. من به این نتیجه رسیده‌ام که صداقت افراطی نه‌تنها برای کاهش مصرف بیش از حد اجباری مفید است، بلکه کلید اصلی زندگی خوب نیز هست. پرسش اینجاست که گفتن حقیقت چگونه زندگی ما را بهبود می‌بخشد؟ اما نخست می‌خواهیم اثبات کنیم که گفتن حقیقت دردناک است. ما از سنین آغازین به دروغ‌گفتن خو می‌گیریم و چه بپذیریم چه نپذیریم، همه در زندگی دروغ می‌گوییم.

کودکان از دوسالگی دروغ‌گفتن را آغاز می‌کنند. هرچه کودک باهوش‌تر باشد، بیشتر دروغ می‌گوید و این کار را بهتر انجام می‌دهد. دروغ‌گفتن بین سنین سه تا چهارده‌سالگی کاهش می‌یابد، زیرا کودک می‌فهمد که با این کار به دیگران آسیب می‌زند. ازسوی‌دیگر، بزرگ‌سالان بیشتر از کودکان قادرند دروغ‌های پیچیده و ضداجتماعی بگویند، زیرا توانایی برنامه‌ریزی و به‌خاطرسپردن آن‌ها پیشرفته‌تر است. به‌طور متوسط هر فرد بالغ روزانه بین ۰.۵۹ تا ۱.۵۶ دروغ می‌گوید. «دروغ‌گو دشمن خداست.» همهٔ ما کمی دشمن خدا هستیم!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ملت میل و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابملت میل
انتشاراتنشر لگا
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه معنای زندگی

نظری برای کتاب ثبت نشده است.