کتاب خداحافظ به درد نخورها
معرفی کتاب خداحافظ به درد نخورها
کتاب خداحافظ به درد نخورها نوشتهی فومیو ساساکی و با ترجمهی هانیه سادات جعفریه تجربهی شخصی نویسنده از کمینهگرایی و دلکندن از انبوه وسایل را روایت کرده است. ساساکی که سالها در آپارتمانی شلوغ و پر از خرتوپرت زندگی کرده، در این اثر نشان میدهد چگونه با کمکردن داراییها به آرامش، تمرکز و شادمانی بیشتری رسیده است. بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه آن را منتشر کرده است و ساختار کتاب بر ترکیبی از روایت شخصی، توضیح مفاهیم و ارائهی نکتههای عملی استوار است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خداحافظ به درد نخورها
کتاب خداحافظ به درد نخورها با روایت زندگی فومیو ساساکی آغاز میشود؛ ویراستاری که در آپارتمانی کوچک، شلوغ و پر از وسایل زندگی میکرد و مدام خود را با دیگران مقایسه میکرد. او در این کتاب توضیح میدهد چگونه آشنایی با کمینهگرایی و دلکندن از داراییها، نگاهش به پول، موفقیت و شادمانی را تغییر داده است. در کتاب خداحافظ به درد نخورها کمینهگرایی بهعنوان «بهحداقلرساندن ملزومات زندگی برای تمرکز روی چیزهای مهمتر» تعریف شده است. فصل اول به این میپردازد که کمینهگرایی چیست، چرا همه کمینهگرا به دنیا میآیند و چگونه وسایل بهتدریج بر زندگی انسان حکومت میکنند. ساساکی در فصل دوم ریشهی میل به انباشت را بررسی کرده است؛ از عادتکردن مغز به محرکهای جدید تا استفاده از اشیا برای اثبات ارزش خود در نگاه دیگران. کتاب خداحافظ به درد نخورها در فصل سوم وارد بخش کاملاً کاربردی میشود و ۵۵ نکتهی مشخص برای رهایی از وسایل اضافی ارائه میکند؛ از تغییر ذهنیت و شروع با «آشغالهای واضح» تا تمرین تصمیمگیری دربارهی هر شیء. فصل چهارم به تغییراتی میپردازد که نویسنده پس از کمکردن وسایل تجربه کرده است؛ از نظم خانه و سبکشدن ذهن تا تغییر عادتهای روزانه. در فصل پنجم نیز برداشتهای او از شادمانی، رضایت و نسبت آنها با «کمتر داشتن» جمعبندی شده است. کتاب خداحافظ به درد نخورها در کنار روایت شخصی، به موضوعاتی مانند فشار اطلاعات، نقش تکنولوژی، فرهنگ اشتراکگذاری، تأثیر حوادث طبیعی، و تاریخچهی کوتاهی از سادگی در فرهنگ ژاپن نیز پرداخته است.
خلاصه کتاب خداحافظ به درد نخورها
کتاب خداحافظ به درد نخورها از تجربهی فومیو ساساکی شروع میکند؛ مردی که در خانهای پر از کتاب، لباس، ابزار، لوازم صوتیتصویری و خرتوپرتهای آنتیک زندگی میکرد و با وجود داشتن «همهچیز» احساس شکست، مقایسه و نارضایتی داشت. او قدمبهقدم وسایلش را کم میکند، از کتابخانه و سیدیها تا مبلمان، تلویزیون و حتی یادگاریها، و در این مسیر متوجه میشود که با هر چیزی که بیرون میبرد، زمان، انرژی، تمرکز و آزادی بیشتری بهدست میآورد. کتاب خداحافظ به درد نخورها توضیح میدهد چرا مغز انسان به چیزهای جدید عادت میکند، چرا داراییها به بخشی از هویت تبدیل میشوند و چگونه ترس از تنهایی و نیاز به تأیید دیگران، انباشت را تشدید میکند. سپس نشان میدهد کمینهگرایی فقط کمکردن اشیا نیست، بلکه راهی برای دیدن دوبارهی شادمانی، بازطراحی عادتهای روزانه و سبککردن ذهن در دنیای پر از اطلاعات و محرک است.
چرا باید کتاب خداحافظ به درد نخورها را بخوانیم؟
کتاب خداحافظ به درد نخورها تصویری عینی از زندگی «قبل و بعد» کمینهگرایی ارائه میدهد؛ از روزمرهی شلوغ، پر از تعویق و مقایسه تا زندگی سادهتر و متمرکزتر. این کتاب کمک میکند رابطهی شخص با اشیا، خرید، شبکههای اجتماعی و حس ارزشمندی خود را دوباره بسنجد و با مجموعهای از نکتههای مشخص، اولین قدمها برای سبککردن خانه و ذهن را طراحی کند.
کتاب خداحافظ به درد نخورها به کسانی پیشنهاد میشود که از شلوغی خانه، انباشت وسایل، خریدهای بیبرنامه یا مقایسهی دائمی با دیگران خسته شدهاند و میخواهند سبک زندگی سادهتر، منظمتر و آرامتری را تجربه کنند یا نسبت خود را با پول، مصرف و شادمانی دوباره تعریف کنند.
بخشی از کتاب خداحافظ به درد نخورها
«شادمانی در مالکیت کمتر است. بههمینخاطر، هم اکنون زمان خداحافظی با تمام چیزهای اضافهای است که داریم. این همان پیامی است که سعی دارم در این کتاب آن را منتقل کنم تا بدانیم کمتر داشتن چقدر شگفتآور است، اگرچه این موضوع با تمام آموختههای ما برای رسیدن به شادمانی مغایرت دارد. ما بر این باوریم که هرچه بیشتر داشته باشیم، شادتر خواهیم بود. با اینکه از فردا بیخبریم، تاجاییکه میتوانیم میخریم و میاندوزیم. و این یعنی به مقدار زیادی پول احتیاج داریم، پس رفتهرفته دیگران را برمبنای مقدار پولی که دارند قضاوت میکنیم. کمکم باور میکنیم پول بیشتر مشکلاتمان را حل میکند و حتی قادریم با استفاده از مبلغ مناسبی، رأی دیگران را بهنفع خود تغییر دهیم. پس اگر بتوانیم ذهن دیگران را با پول بخریم، قطعاً خواهیم توانست شادی را نیز با پول بهدستبیاوریم. بنابراین خود را قانع میکنیم که باید پول زیادی بهدست بیاوریم تا شادمانیمان را تضمین کنیم. برای اینکه پول دربیاوریم، دیگران باید پول خرج کنند و این چرخه ادامه پیدا مییابد. ... وقتی از شر اموال مادیام رهایی یافتم، این دیدگاه در من بهکلی دگرگون شد. کمینهگرایی شیوهای از زندگی است که طی آن از تعداد داراییهای خود میکاهید و به حداقل مایحتاج خود اکتفا میکنید. زندگی کمینهگرایانه با حداقل وسایل مورد نیاز نهتنها مزایایی کوچک مانند لذتِ داشتن یک اتاق مرتب یا سهولت نظافت را به همراه داشت بلکه به ایجاد یک تغییر بنیادین هم منجرشد. این سبک زندگی این شانس را به من داد تا دربارهٔ مفهوم شادبودن بیندیشم.»