کتاب دفتر شعری به نام افسانه تو علی مرشد + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:علی مرشد
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب دفتر شعری به نام افسانه تو

کتاب دفتر شعری به نام افسانه‌ی تو نوشته‌ی علی مرشد مجموعه‌ای از سروده‌ها در قالب‌های گوناگون است که انتشارات نوزاد آن را منتشر کرده است. شاعر در این دفتر میان غزل، شعر نیمایی و سپید رفت‌وآمد کرده و از عشق، تنهایی، مرگ، امید و دغدغه‌های انسان معاصر گفته است. در مقدمه‌ی کتاب، مرشد از پیوند عمیق خود با سنت شعر فارسی و درعین‌حال میل به جست‌وجوی افق‌های تازه سخن گفته و این دفتر را حاصل کشاکش میان این دو گرایش معرفی کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دفتر شعری به نام افسانه تو

کتاب دفتر شعری به نام افسانه‌ی تو مجموعه‌ای از شعرهای علی مرشد است که در آن سه شیوه‌ی اصلی شعر فارسی، یعنی کلاسیک، نو و سپید در کنار هم قرار گرفته‌اند. شاعر در مقدمه توضیح داده است که چگونه گاهی در «کوچه‌های وزن و قافیه» قدم زده و گاهی به «بیکرانگی سکوت» و آزادی واژه‌ها روی آورده است. در این دفتر، غزل‌ها و سروده‌های موزون در کنار شعرهای آزاد، تصویری چندوجهی از جهان درونی شاعر می‌سازند. در کتاب دفتر شعری به نام افسانه‌ی تو، مرشد از عشق زمینی و شور عاشقانه تا تأمل در مرگ، شهادت، غربت، تنهایی نسلی سرگشته و امید به رستاخیز انسان سخن گفته است. شعرهایی مانند «آتش دل»، «اولین گناه»، «آینه‌دار غربت»، «به تو فکر می‌کنم»، «بی‌تکرارترین حادثه»، «تو آمدی و بهار معنا گرفت»، «سقوط خوش»، «صبح یک روز بهار»، «سوت قطار» و «در سوگ شهید محمد مردانشاهی» هرکدام بر بُعدی از این جهان عاطفی و فکری نور می‌اندازند. کتاب دفتر شعری به نام افسانه‌ی تو در کنار شعرهای عاشقانه، به تجربه‌های جمعی نیز پرداخته است؛ از تصویر نسلی «گرفتار ابدیتی از ناهنجارها و تکرارها» تا حسرت عدالت، آزادی و رهایی. زبان شعرها گاهی به سنت قصیده و غزل نزدیک می‌شود و گاهی به گفتار روزمره و تصویرهای امروزی، اما در همه‌جا دغدغه‌ی کشف «حقیقتی که در جان لحظه‌ها پنهان است» حضور دارد.

چرا باید کتاب دفتر شعری به نام افسانه تو را بخوانیم؟

این دفتر، تصویری از رویارویی یک شاعر با سنت و نوآوری در شعر فارسی ارائه کرده است. خواننده در آن با طیفی از شعرهای عاشقانه، اجتماعی و تأملی روبه‌رو می‌شود که از غزل تا شعر سپید گسترده شده‌اند. کتاب دفتر شعری به نام افسانه‌ی تو برای همراهی با فرازونشیب‌های عاطفی و فکری انسان امروز متنی پر از تصویر و حس فراهم کرده است.

این مجموعه به دوست‌داران شعر فارسی پیشنهاد می‌شود؛ به‌ویژه کسانی که هم به غزل و قالب‌های کلاسیک علاقه دارند و هم به شعر نو و سپید. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد می‌شود که در جست‌وجوی شعرهایی درباره‌ی عشق، تنهایی، مرگ، شهادت و دغدغه‌های نسلی سرگشته هستند.

۱۴۰۵/۰۲/۲۳

از برای من ز جان شیرین تری مهربانی ، چون گل نیلوفری