معرفی و دانلود کتاب ماییم و دلی... + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب ماییم و دلی...
off
٪۲۰

کتاب ماییم و دلی...

دفتر رباعی

نوع کتاببدون نظر
میرهاشم میری

معرفی کتاب ماییم و دلی...

کتاب ماییم و دلی... نوشته‌ی میرهاشم میری مجموعه‌ای از ۱۸۱ رباعی است که انتشارات سوره‌مهر آن را منتشر کرده است. شاعر در این دفتر، همه‌ی رباعی‌ها را با ترکیب تکرارشونده‌ی «ماییم و دلی…» آغاز کرده و بر محور دل، عشق، درد، ایمان، مستی، تنهایی و شیدایی آن‌ها را پیش برده است. در آغاز کتاب، درآمدی نسبتاً مفصل آمده که در آن، پیشینه‌ی رباعی‌های هم‌سرآغاز در شعر فارسی و جایگاه این دفتر در آن سنت توضیح داده شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ماییم و دلی...

کتاب ماییم و دلی... دفتر رباعی میرهاشم میری است که در آن، شاعر یک تجربه‌ی فرمی مشخص را دنبال کرده است: سرودن رباعی‌هایی که همگی با عبارت «ماییم و دلی…» آغاز می‌شوند. در درآمد کتاب، میری با اشاره به سنت رباعی‌های هم‌سرآغاز در شعر فارسی، از عطار نیشابوری و مختارنامه‌اش تا اهلی شیرازی، بیدل دهلوی، اوحدالدین کرمانی، رباعیات منسوب به مولانا، نیما یوشیج، منصور اوجی و شاپور پساوند را مرور کرده است تا نشان دهد این دفتر در ادامه‌ی چه مسیری شکل گرفته است. در کتاب ماییم و دلی... توضیح داده شده که این رباعی‌ها در سال ۱۳۶۷ و در یک دوره‌ی چندماهه سروده شده‌اند و پس از حدود سه دهه، بی‌هیچ ویرایش و جرح‌وتعدیل منتشر شده‌اند. شاعر از تأخیر طولانی انتشار می‌گوید، از مواجهه با دفتر حالی است مرا از منصور اوجی و ترس از آنکه کارش به تقلید متهم شود، تا گم‌شدن دست‌نوشته‌ها در اسباب‌کشی‌ها و دوباره‌یافتن آن‌ها. کتاب یک‌دست از رباعی‌ها تشکیل شده و بخش‌بندی فصلی ندارد، اما درآمد آغازین، همراه با فهرست منابع، نوعی زمینه‌ی نظری و تاریخی برای خواندن این رباعی‌ها فراهم کرده است. در پایان نیز یادداشتی کوتاه درباره‌ی وام‌گرفتن یک سطر از عطار آمده است.

چرا باید کتاب ماییم و دلی... را بخوانیم؟

کتاب ماییم و دلی... تجربه‌ای یک‌دست از رباعی‌های هم‌سرآغاز است که در آن، دل به‌عنوان مرکز احساس، ایمان، رنج و شوق، در موقعیت‌های گوناگون تصویر شده است. این دفتر امکان دنبال‌کردن سیر عاطفی و فکری یک شاعر را در قالبی فشرده، موسیقایی و موجز فراهم کرده است.

خواندن کتاب ماییم و دلی... به دوست‌داران رباعی، علاقه‌مندان شعر معاصر فارسی، مخاطبانی که به مضمون دل، عشق، ایمان و تنهایی حساس‌اند و کسانی که کنجکاوند تجربه‌های فرمی در سنت رباعی فارسی را دنبال کنند پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب ماییم و دلی...

«درآمد بر این بوده و هستم که دفتر شعر به هیچ مقدمه و مؤخره‌ای نیاز ندارد که اگر حرفی باشد و پیامی و نفوذکی در دلی و تکانکی در ذهنی، باید از سروده‌ها تراوش کند و اگر سروده‌ها آن‌قدر بی‌رمق باشند که این تراوش صورت نبندد، به ضرب و زورِ ده‌ها صفحه مقدمه یا مؤخره هم نمی‌توان به دل‌ها و ذهن‌ها راهی یافت. پس اگر این مختصر را قلمی می‌کنم نه از آن روست که با زیاده‌گویی‌های ناروا برای آنچه در این دفتر آمده تفسیر و توجیهی به دست دهم، بل ضرورتی است که گفته خواهد شد. سرودن رباعی‌هایی با شروع یکسان در تاریخ شعر فارسی پیشینه‌ای درازدامن دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود: ۱. شیخ فریدالدین عطار نیشابوری نخستین شاعری است که چنین کرده است. در مختارنامه، که مجموعه‌ای از رباعیات آن بزرگ و دربرگیرندهٔ بیش از ۲۱۰۰ رباعی است، ۹۷ رباعی با عبارت «شمع آمد و گفت» آغاز، ثبت، و ضبط گردیده است؛ از جمله: شمع آمد و گفت: با چنین کار درشت تا کِی دارم نهاده بر لب انگشت آن را که به آتش است زنده که بسوخت؟ وآن را که به بادی بتوان کشت که کشت؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماییم و دلی... و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابماییم و دلی...
عنوان دیگردفتر رباعی
موضوعشعر معاصر
نویسندهمیرهاشم میری
انتشاراتانتشارات سوره مهر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
شابک‫‬‬‭۹۷۸۶۰۰۰۳۵۵۹۴۴

نظری برای کتاب ثبت نشده است.