«سخنان سعدی درباره خود» گزیدهای از شرح حال سعدی در اشعارش و اثر استاد سعید نفیسی است که به کوشش جلال نوعپرست گردآوری شدهاست. استاد نفیسی در ۱۸ خرداد ۱۲۷۴ خورشیدی در تهران زاده شد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را تهران گذراند و برای ادامه تحصیل به سوئیس و فرانسه رفت. او پس از بازگشت در دبیرستانهای تهران به تدریس زبان مشغول شد و با ملک الشعرا، بهار نیز در مجله دانشکده همکاری میکرد. وی از آغاز بنیانِ دانشگاه تهران در جایگاه استاد دانشکدهی حقوق و پس از آن، به استادی دانشکدهی ادبیات برگزیده شد و در طول عمر خود مناصب دولتی و دانشگاهی بسیاری داشت. او به تاریخ ادبیات ایران تسلط داشت و آثار پژوهشی بسیاری دراین باره نوشت. بزرگترین خدمت استاد به زبان و ادب و فرهنگ فارسی، تصحیح و تنقیح متون قدیمی است که از گوشههای کتابخانههای جهان بیرون کشیده و روی آنها با جدیت تمام کار کرده و به صورت کتاب عرضه داشته است. یکی از افتخارات استاد نفیسی، احیا و بنیانگذاری شیوه داستاننویسی تاریخ است که در آنها روح وطنپرستی و سلحشوری و قهرمانی را تقویت کرده، جوانان ایران زمین را به وطندوستی و حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور فرا میخواند.
کتاب حاضر پژوهش در احوال سعدی شاعر بزرگ قرن هفتم از میان حکایات و اشعار و ابیات وی است. نفیسی در این باره در مقدمه اثر گفته است: هر جا که بیتی از وی یافتهام که اشارهای در احوال وی دارد در جائی یادداشت کردهام و آن یادداشتها اینک در برابر چشم است و بیشتر آن اشعار را در گنجینه خاطر اندوخته دارم.
نفیسی از میان اشعار و حکایات سعدی، سخنانی را که درباره نسب و خادندان، جزئیات زندگی، شهرت و سبک و سلیقه شاعری او است کاویده و حاصل آن را در این کتاب آوردهاست.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سخنان سعدی دربارهی خود و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.