کتاب آرمان شهر من
معرفی کتاب آرمان شهر من
کتاب آرمانشهر من نوشتهی حمیدرضا رضوانی اول و جمعی از نویسندگان، مجموعهای از داستانها و روایتهای کوتاه است که آثار دانشآموزان دبیرستان دورهی دوم آرمینه مصلینژاد ناحیهی ۷ مشهد را در خود جا داده است. محبوبه کیمیایی گردآوری و نجمهسادات ساداتی ویراستاری این مجموعه را بر عهده داشتهاند و نشر آرسس آن را منتشر کرده است. در این کتاب، نوجوانان از زاویهی نگاه خود شهرهای آرمانی، رؤیاها، ترسها و امیدهایشان را در قالب داستانهای تخیلی و فانتزی روایت کردهاند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آرمان شهر من
کتاب آرمانشهر من مجموعهای از داستانهای کوتاه است که حمیدرضا رضوانی اول و جمعی از نویسندگان نوجوان آن را نوشتهاند و محبوبه کیمیایی گردآوری کرده است. این کتاب حاصل یک کار گروهی در دبیرستان دورهی دوم آرمینه مصلینژاد مشهد است که در آن دانشآموزان تلاش کردهاند تصویر خودشان از «شهر آرمانی» و دنیای ایدهآل را بسازند و روی کاغذ بیاورند. هر متن، امضای ذهن و خیال یک نوجوان است که در حال تجربهکردن جهان و بازتعریف امید و آینده است. کتاب آرمانشهر من در قالب دهها داستان کوتاه شکل گرفته که هر کدام جهانی مستقل دارند؛ از شهرهای شناور در دل ابرها و کرههای تازه برای زندگی انسانها گرفته تا گودال آرزوها، شهر افکار، نیکماهی، صندوقچهی خوشبختی، زیباشهر و السیومرا. در بسیاری از این داستانها، راوی در یک روز عادی و گاهی در اوج خستگی، ناگهان از طریق یک تونل، ساعت جادویی، خواب، گودال، دروازهی نور یا شیئی مرموز به دنیایی دیگر پرتاب میشود؛ دنیایی که در آن عدالت، مهربانی، احترام به طبیعت، نبود جنگ و فقر و امکان برآوردهشدن آرزوها محور اصلی است. کتاب آرمانشهر من علاوهبر روایت فضاهای فانتزی، به دغدغههای واقعی نوجوانان هم نزدیک شده است؛ مسائلی مثل فشار درس و کنکور، بیهدفی، اضطراب آینده، آلودگی و تخریب محیطزیست، نابرابری و بیعدالتی اجتماعی. در بسیاری از داستانها، قهرمان پس از بازگشت از شهر آرمانی، با نگاهی تازه به زندگی روزمره برمیگردد و به این فکر میرسد که تغییر جهان از تغییر خود و رفتارهای کوچک روزانه آغاز میشود.
خلاصه کتاب آرمان شهر من
کتاب آرمانشهر من مجموعهای از داستانهای کوتاه است که در آن هر نویسندهی نوجوان، نسخهی شخصی خود از «شهر آرمانی» را میسازد. در برخی داستانها، راوی از دل یک حادثهی ساده مثل افتادن در گودال، خوابدیدن، بازکردن یک دفترچه یا صندوقچه، یا نجات از غرقشدن، وارد جهانی میشود که در آن تکنولوژی و طبیعت در تعادلاند، فقر و جنگ وجود ندارد، انسانها به هم و به محیطزیست احترام میگذارند و مرز زبانها و کشورها کمرنگ شده است. در بخشهایی دیگر، آرمانشهر بیشتر حالوهوای درونی دارد؛ مثل شهری که از افکار ساخته شده یا جایی که امید، مهمترین نیروی زندهنگهداشتن جهان است. نویسندگان در خلال این فضاهای خیالی، به پرسشهایی دربارهی قدرت، جاودانگی، مسئولیت فردی، نقش انسان در تخریب یا ساختن جهان و معنای واقعی خوشبختی میپردازند و نشان میدهند آرمانشهر فقط یک مکان دور نیست، بلکه میتواند شیوهای تازه برای دیدن و زیستن در همین جهان باشد.
چرا باید کتاب آرمان شهر من را بخوانیم؟
کتاب آرمانشهر من فرصتی است برای دیدن جهان از زاویهی نگاه نوجوانانی که در میانهی فشار درس، دغدغهی آینده و تجربهی نخستین رؤیاهای جدی، در حال ساختن تصویر خود از عدالت، خوشبختی و شهر ایدهآل هستند. این مجموعه نشان میدهد ذهن نوجوان امروز چگونه به محیطزیست، تکنولوژی، صلح، دوستی و امید فکر کرده است و خواننده را به بازاندیشی در معنای «آرمانشهر» دعوت میکند.
کتاب آرمانشهر من به علاقهمندان داستانهای کوتاه فانتزی و تخیلی، معلمان و مربیان ادبیات، والدینی که میخواهند با دنیای ذهنی نوجوانان آشنا شوند و دانشآموزانی که به نوشتن و خلق جهانهای خیالی علاقه دارند پیشنهاد میشود. این مجموعه برای گروههای کتابخوانی مدارس نیز مناسب است.