معرفی و دانلود کتاب فیلم ساز خودکفا + خلاصه رایگان

مارتی لنگ، فهیمه فره وشی
انتشارات:
نشر نیماژ

معرفی کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم ساز خودکفا (The Self-Sustaining Filmmaker) نوشته مارتی لنگ، راهنمایی برای ساخت و پخش فیلم‌های مستقل در عصر دیجیتال و اینترنت است و با ارائه‌ی نمونه‌های واقعی و تجربه‌های شکست‌خورده و موفق، فرایند ایده تا نمایش و درآمدزایی را به‌ طور کامل ترسیم می‌کند. نویسنده این کتاب که خود کارگردان، تهیه‌کننده و مدرس دانشگاه است، از مسیر شخصی خود در سینمای مستقل شروع می‌کند و به‌تدریج به مدل‌های تازه‌ی تأمین مالی، جمع‌سپاری، سرمایه‌گذاری جمعی و طراحی یک کسب‌وکار پایدار برای فیلم‌ سازی می‌رسد. نشر نیماژ این راهنما را با ترجمه فهیمه فره وشی منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم ساز خودکفا با تمرکز بر تجربیات مارتی لنگ در سینمای مستقل، به واکاوی تحولات بنیادین این صنعت در گذار از عصر آنالوگ به دیجیتال می‌پردازد. نویسنده می‌گوید که اگرچه ارزان شدن تجهیزات تولید و ظهور پلتفرم‌های آنلاین، فیلم‌ سازی را از انحصار استودیوهای کلاسیک خارج کرده، اما چالش‌های اصلی یعنی نمایش، توزیع و بازگشت سرمایه همچنان به قوت خود باقی مانده‌اند.

مارتی لنگ با نقد ساختارهای موجود و بررسی تهدیدهای نوین مانند هوش مصنوعی، سه رکن اساسی شامل همکاری بنیادی، تفکر کارآفرین و فیلم‌ سازی کل‌نگر را به عنوان مدل جایگزین معرفی می‌کند. او با طرح الگوهایی مانند نگارش طرح تجاری، شناسایی دقیق بازار هدف و خلق مدل‌های درآمدی، به فیلم‌ سازان می‌آموزد که چگونه از ابزارهایی چون جمع‌سپاری، سرمایه‌گذاری جمعی، مدیریت کمپین‌ها و برندسازی شخصی برای جذب مخاطب استفاده کنند.

در نهایت، کتاب فیلم ساز خودکفا این ایده را مورد تأکید قرار می‌دهد که فرایند بازاریابی و توزیع نباید به پس از ساخت فیلم موکول شود، بلکه فیلم‌ ساز باید از لحظه‌ی ایده‌پردازی و نگارش فیلم‌نامه، ساختار نمایش و مدل اقتصادی اثر خود را مهندسی کند.

خلاصه کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم ساز خودکفا بر این ایده استوار است که فیلم‌ ساز مستقل برای بقا نباید فقط منتظر فرصت بزرگ از سوی استودیوها یا پخش‌کنندگان بماند، بلکه باید خود را به یک کارآفرین خلاق تبدیل کند. نویسنده ابتدا وضعیت فعلی سینمای مستقل، بحران پخش، تغییرات ناشی از پلتفرم‌های آنلاین و اعتصابات صنفی را ترسیم می‌کند و سپس نشان می‌دهد چرا الگوی سنتی «سرمایه‌گذار خصوصی + پخش‌کننده» دیگر پاسخ‌گو نیست.

در ادامه، کتاب سه ستون اصلی رویکرد تازه را معرفی می‌کند: همکاری بنیادی که در آن همه‌ی افراد و نهادهای درگیر، از لوکیشن تا مخاطب، شریک پروژه محسوب می‌شوند؛ تفکر کارآفرین که فیلم را همچون محصول یک کسب‌وکار با مسئله، بازار و مدل درآمدی مشخص می‌بیند؛ و فیلم‌ سازی کل‌نگر که در آن نوشتن، تولید، بازاریابی و پخش از ابتدا در کنار هم دیده می‌شوند.

لنگ با مثال‌های متعدد، از طرح تجاری ریل لایف تا ایده‌ی فیلم فرضی مغزهای مرده، نشان می‌دهد چگونه می‌توان برای هر پروژه، مسئله، راه‌حل، رقبا، بازار هدف و مسیرهای درآمد را تعریف کرد و از جمع‌سپاری و سرمایه‌گذاری جمعی برای ساخت و پخش استفاده کرد.

چرا باید کتاب فیلم ساز خودکفا را بخوانیم؟

کتاب، تصویری واقع‌بینانه از وضعیت امروز فیلم‌ سازی مستقل ارائه می‌دهد و آن را به مجموعه‌ای از تصمیم‌های اقتصادی، ارتباطی و خلاقه پیوند می‌زند. این اثر کمک می‌کند فیلم‌ ساز، پروژه‌ی خود را نه‌تنها به‌عنوان یک اثر هنری، بلکه به‌ عنوان کسب‌وکاری کوچک با مخاطب، بازار و مدل درآمدی مشخص ببیند و برای تأمین مالی، تولید، پخش و ارتباط با جامعه‌ی مخاطبان، نقشه‌ای عملی طراحی کند.

خواندن کتاب فیلم ساز خودکفا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به فیلم‌ سازان جوان، دانشجویان سینما و کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر ساخت فیلم‌های مستقل هستند و در مرحله‌ی تأمین مالی، پخش یا بازگشت سرمایه با بن‌بست روبه‌رو شده‌اند.

بخشی از کتاب فیلم ساز خودکفا

«فیلم‌ساز عزیز! بسیار خوشحالم که تصمیم گرفتید زمانی را صرف خواندن این کتاب کنید. از این‌که کتابِ من را برای خرید انتخاب کردید، بسیار سپاس‌گزار م. نام من "مارتی لنگ" است؛ استاد دانشگاه در رشته فیلم‌سازی، یک فیلم‌ساز مستقل، بازیگر، سرمایه‌گذار و اکنون، یک نویسنده هستم. اگر این کتاب را پیدا کرده‌اید، احتمالاً به این دلیل است که رؤیای ساختن فیلم‌های خود را در سر می‌پرورانید اما سؤالاتی در مورد چگونگی فرایند آن دارید (یا این‌که فرایند مذکور را طی کرده و به‌دنبال راه‌های جدیدی برای انجام آن هستید). باید بگویم که جای درستی را انتخاب کرده‌اید.

همچنین باید بدانید که شما در آن رؤیاها تنها نیستید. تا ماه دسامبر ۲۰۲۳، تعداد ۶۶۷۳۸۱ فیلم بلند و ۹۶۹۸۰۰ فیلم کوتاه در پایگاه داده فیلم‌های اینترنتی فهرست‌شده بودند. این آمار نشان‌دهندهٔ وجود رؤیاهای فراوان و نیز صرف سرمایه، زمان و منابع بسیار است. من از سال ۲۰۰۵ به تدریس فیلم‌سازی مشغول هستم و تقریباً هر سبکی از فیلم‌سازی را که در دانشگاه ارائه می‌شود، تدریس کرده‌ام. همچنان که به تدریس اشتغال داشته‌ام، فیلم‌های خودم را نیز ساخته و یاد گرفته‌ام که چگونه در طول مسیر، فرایند فیلم‌سازی خود را بهبود بخشم. همواره تلاشم بر این بوده که آن‌چه را در این زمینه آموخته‌ام، در کلاس درس بگنجانم. اما یک چیز وجود دارد که هرگز فرصت تدریس آن را نداشته‌ام:

چگونه اولین پروژهٔ فیلم حرفه‌ای خود را با موفقیت بسازید.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب فیلم ساز خودکفا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابفیلم ساز خودکفا
عنوان دیگرچگونگی تولید یک فیلم مستقل با جمع سپاری، سرمایه گذاری جمعی و حمایت جامعه
عنوان انگلیسیThe Self-Sustaining Filmmaker: Creating Crowdsourced, Crowdfunded & Community-Supported Independent Film
موضوعپژوهش و تاریخ هنر
نویسندهمارتی لنگ
مترجمفهیمه فره وشی
انتشاراتنشر نیماژ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۲/۰۴
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه پژوهش‌های سینمایی

نظری برای کتاب ثبت نشده است.