کتاب فیلم ساز خودکفا مارتی لنگ + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:مارتی لنگ
انتشارات:نشر نیماژ
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم‌ساز خودکفا نوشته‌ی مارتی لنگ با ترجمه‌ی فهیمه فره‌وشی راهنمایی است برای ساخت و پخش فیلم‌های مستقل در عصر دیجیتال و اینترنت. نویسنده که تجربه‌ی کارگردانی، تهیه‌کنندگی و تدریس دانشگاهی دارد، از مسیر شخصی خود در سینمای مستقل شروع می‌کند و به‌تدریج به مدل‌های تازه‌ی تأمین مالی، جمع‌سپاری، سرمایه‌گذاری جمعی و طراحی یک کسب‌وکار پایدار برای فیلم‌سازی می‌رسد. در این اثر از نمونه‌های واقعی، مطالعات موردی و تجربه‌های شکست‌خورده و موفق استفاده شده تا فرایند «از ایده تا نمایش و درآمدزایی» به‌طور کامل ترسیم شود. نشر نیماژ آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم‌ساز خودکفا با تمرکز بر تجربه‌های مارتی لنگ در سینمای مستقل، تصویری از دگرگونی فیلم‌سازی در گذار از عصر آنالوگ به عصر دیجیتال ارائه می‌دهد. نویسنده از نقطه‌ای شروع می‌کند که دوربین‌ها ارزان‌تر شده‌اند، پلتفرم‌های آنلاین به‌وجود آمده‌اند و دیگر برای ساخت فیلم الزاماً به استودیو و تهیه‌کننده‌ی کلاسیک نیاز نیست، اما مسئله‌ی اصلی یعنی نمایش، پخش و بازگشت سرمایه همچنان حل‌نشده باقی مانده است. در بخش‌های آغازین کتاب فیلم‌ساز خودکفا، لنگ مفهوم «شکاف مستقل» را توضیح می‌دهد؛ دوره‌ای که فیلم‌ساز فیلم می‌سازد اما پولی دریافت نمی‌کند و میان عشق به کار و ناتوانی اقتصادی معلق می‌ماند. او با مثال‌هایی از کارگردانانی مثل دیوید اف سندبرگ، گیلیان روبسپیر و بری جنکینز نشان می‌دهد که عبور از این شکاف برای بسیاری هرگز رخ نمی‌دهد و به همین دلیل باید به‌دنبال مدل دیگری برای ادامه‌ی مسیر بود. کتاب فیلم‌ساز خودکفا در فصل‌های بعدی به نقد آموزش رایج فیلم‌سازی در دانشگاه‌ها، فروپاشی الگوی کلاسیک پخش مستقل، تأثیر اعتصابات صنفی و هوش مصنوعی بر بازار کار و سپس معرفی سه رکن اصلی رویکرد پیشنهادی خود می‌پردازد: همکاری بنیادی، تفکر کارآفرین و فیلم‌سازی کل‌نگر. نویسنده در ادامه با طرح نمونه‌هایی مثل شرکت خیالی ریل لایف، نشان می‌دهد چگونه می‌توان برای یک فیلم یا کسب‌وکار مرتبط با نمایش فیلم، طرح تجاری نوشت، مسئله تعریف کرد، بازار هدف را شناخت و مدل درآمدی ساخت. در بخش‌های میانی کتاب فیلم‌ساز خودکفا، مفاهیمی مانند جمع‌سپاری، سرمایه‌گذاری جمعی، طراحی کمپین، کار با جامعه‌ی مخاطبان، ساخت برند شخصی فیلم‌ساز، و نیز مباحث حقوقی و مالی مثل انواع سرمایه، شرکت با مسئولیت محدود، بیمه و مالیات تشریح شده است. لنگ در فصل‌های بعدی، توسعه‌ی ایده، سنجش بازار در همان مرحله‌ی اولیه، و نوشتن داستان با درنظرگرفتن تولید و پخش را به‌عنوان بخشی از «فیلم‌سازی کل‌نگر» دنبال می‌کند و نشان می‌دهد چگونه می‌توان از همان لحظه‌ی شکل‌گیری ایده، به نمایش، مخاطب و درآمد فکر کرد.

خلاصه کتاب فیلم ساز خودکفا

کتاب فیلم‌ساز خودکفا بر این ایده استوار است که فیلم‌ساز مستقل برای بقا نباید فقط منتظر «فرصت بزرگ» از سوی استودیوها یا پخش‌کنندگان بماند، بلکه باید خود را به یک کارآفرین خلاق تبدیل کند. نویسنده ابتدا وضعیت فعلی سینمای مستقل، بحران پخش، تغییرات ناشی از پلتفرم‌های آنلاین و اعتصابات صنفی را ترسیم می‌کند و سپس نشان می‌دهد چرا الگوی سنتی «سرمایه‌گذار خصوصی + پخش‌کننده» دیگر پاسخ‌گو نیست. در ادامه کتاب فیلم‌ساز خودکفا سه ستون اصلی رویکرد تازه را معرفی می‌کند: همکاری بنیادی که در آن همه‌ی افراد و نهادهای درگیر، از لوکیشن تا مخاطب، شریک پروژه محسوب می‌شوند؛ تفکر کارآفرین که فیلم را همچون محصول یک کسب‌وکار با مسئله، بازار و مدل درآمدی مشخص می‌بیند؛ و فیلم‌سازی کل‌نگر که در آن نوشتن، تولید، بازاریابی و پخش از ابتدا در کنار هم دیده می‌شوند. لنگ با مثال‌های متعدد، از طرح تجاری ریل لایف تا ایده‌ی فیلم فرضی مغزهای مرده، نشان می‌دهد چگونه می‌توان برای هر پروژه، مسئله، راه‌حل، رقبا، بازار هدف و مسیرهای درآمد را تعریف کرد و از جمع‌سپاری و سرمایه‌گذاری جمعی برای ساخت و پخش استفاده کرد.

چرا باید کتاب فیلم ساز خودکفا را بخوانیم؟

کتاب فیلم‌ساز خودکفا تصویری واقع‌بینانه از وضعیت امروز فیلم‌سازی مستقل ارائه می‌دهد و آن را به مجموعه‌ای از تصمیم‌های اقتصادی، ارتباطی و خلاقه پیوند می‌زند. این اثر کمک می‌کند فیلم‌ساز، پروژه‌ی خود را نه‌تنها به‌عنوان یک اثر هنری، بلکه به‌عنوان کسب‌وکاری کوچک با مخاطب، بازار و مدل درآمدی مشخص ببیند و برای تأمین مالی، تولید، پخش و ارتباط با جامعه‌ی مخاطبان، نقشه‌ای عملی طراحی کند.

خواندن این کتاب به فیلم‌سازان جوان، دانشجویان سینما، اعضای انجمن‌های فیلم کوتاه، و کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر ساخت فیلم‌های کم‌بودجه هستند و در مرحله‌ی تأمین مالی، پخش یا بازگشت سرمایه با بن‌بست روبه‌رو شده‌اند. همچنین به علاقه‌مندان کارآفرینی در حوزه‌ی تصویر و رسانه پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب فیلم ساز خودکفا

«فیلم‌ساز عزیز! بسیار خوشحالم که تصمیم گرفتید زمانی را صرف خواندن این کتاب کنید. از این‌که کتابِ من را برای خرید انتخاب کردید، بسیار سپاس‌گزار م. نام من «مارتی لنگ» است؛ استاد دانشگاه در رشته فیلم‌سازی، یک فیلم‌ساز مستقل، بازیگر، سرمایه‌گذار و اکنون، یک نویسنده هستم. اگر این کتاب را پیدا کرده‌اید، احتمالاً به این دلیل است که رؤیای ساختن فیلم‌های خود را در سر می‌پرورانید اما سؤالاتی در مورد چگونگی فرایند آن دارید (یا این‌که فرایند مذکور را طی کرده و به‌دنبال راه‌های جدیدی برای انجام آن هستید). باید بگویم که جای درستی را انتخاب کرده‌اید. همچنین باید بدانید که شما در آن رؤیاها تنها نیستید. تا ماه دسامبر ۲۰۲۳، تعداد ۶۶۷۳۸۱ فیلم بلند و ۹۶۹۸۰۰ فیلم کوتاه در پایگاه داده فیلم‌های اینترنتی فهرست‌شده بودند. این آمار نشان‌دهندهٔ وجود رؤیاهای فراوان و نیز صرف سرمایه، زمان و منابع بسیار است. من از سال ۲۰۰۵ به تدریس فیلم‌سازی مشغول هستم و تقریباً هر سبکی از فیلم‌سازی را که در دانشگاه ارائه می‌شود، تدریس کرده‌ام. همچنان که به تدریس اشتغال داشته‌ام، فیلم‌های خودم را نیز ساخته و یاد گرفته‌ام که چگونه در طول مسیر، فرایند فیلم‌سازی خود را بهبود بخشم. همواره تلاشم بر این بوده که آن‌چه را در این زمینه آموخته‌ام، در کلاس درس بگنجانم. اما یک چیز وجود دارد که هرگز فرصت تدریس آن را نداشته‌ام: چگونه اولین پروژهٔ فیلم حرفه‌ای خود را با موفقیت بسازید. این پروژه می‌تواند برای بسیاری از افراد شامل یک فیلم بلند باشد، اما ممکن است اولین فیلم کوتاه شما با یک گروه بزرگ، اولین پروژه‌تان با یک بازیگر عضو اتحادیه، یا شاید حتی اولین پروژه‌ای باشد که خارج از خانه فیلم‌برداری می‌کنید. با چنین تلاشی، شما به کمک بسیاری از افراد نیاز خواهید داشت. لازم است بازیگرانی را پیدا کنید که به داستان شما روی پرده جان بخشند؛ یک گروه فیلم‌سازی بیابید که در کارشان عالی بوده و از انرژی و اشتیاق شما پشتیبانی می‌کنند؛ و در حد امکان، تجهیزات صوتی و تصویری قابل قبولی را تدارک ببینید.»

۷۰%