کتاب کودک خوب من
راهنمای تبدیل شدن به پدر و مادری که آرزو دارید
معرفی کتاب کودک خوب من
کتاب کودک خوب من (Good inside) نوشته بکی کندی و ترجمه نیلوفر گنجی توسط نشر کتابستان معرفت منتشر شده است. این کتاب به موضوع فرزندپروری، رابطهی والد و کودک و شکلدادن به فضای عاطفی خانه میپردازد و تلاش میکند نگاه والدین را به رفتار و نیازهای کودکان دگرگون کند. نویسنده که روانشناس بالینی بوده است، تجربهی کار درمانی با بزرگسالان و والدین را با مباحث دلبستگی، تنظیم هیجان و نظام خانواده ترکیب کرده است تا الگویی تازه برای تربیت و رابطه ارائه دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک خوب من اثر بکی کندی
کتاب کودک خوب من (راهنمای تبدیلشدن به پدر و مادری که آرزو دارید) با تمرکز بر تجربههای بالینی بکی کندی، الگویی از فرزندپروری ارائه کرده است که بر رشد کودک و خودسازی والد تکیه دارد. نویسنده از نقطهای شروع میکند که بسیاری از والدین در آن گیر کردهاند؛ احساس خستگی، ناامیدی و این حس که میدانم چهجور والدی میخواهم باشم، اما نمیدانم چطور. از دل همین سؤال ساختاری شکل گرفته است که رفتار کودک را «نوک کوه یخ» میبیند و ریشهها را در نیازهای عاطفی، مهارتهای نیاموخته و مدارهای شکلگرفته در سالهای اولیه جستوجو میکند.
در کتاب کودک خوب من ده فصل نخست به «اصول فرزندپروری دکتر بکی» اختصاص دارد؛ اصولی مثل باطن خوب و اهمیت سالهای اول زندگی. در این بخشها نویسنده مفاهیمی مانند دلبستگی، تنظیم هیجان، نقش مرزبندی، تأیید و همدلی را توضیح و نشان داده است که چگونه تجربههای کودکی والد، واکنش او به رفتار فرزند را شکل میدهد. سپس در نیمهی دوم کتاب تاکتیکهایی با عنوان «سرمایهی ارتباط» معرفی شده است که برای افزایش صمیمیت و احساس امنیت در رابطهی والد و کودک طراحی شدهاند.
کتاب کودک خوب من در ادامه بهسراغ موقعیتهای مشخص و آشنا برای خانوادهها میرود؛ از رقابت خواهر و برادری و عصبانیت و دروغگفتن تا اضطراب، کمرویی و نداشتن اعتمادبهنفس. نویسنده در هر موضوع هم به لایههای عاطفی و ریشههای درونی اشاره کرده و هم نمونههایی از گفتوگو، نوع مرزبندی و شیوهی همراهی والد را نشان داده است تا خواننده بتواند میان «درک نظری» و «رفتار روزمره» پلی واقعی بزند.
خلاصه کتاب کودک خوب من
والد و کودک باطن خوب دارند و رفتارهای دشوار نشانهی کشمکشهای درونی و نیازهای برآوردهنشده است؛ نه سند بدبودن شخصیت. نویسنده از والد میخواهد رفتار را از هویت جدا کند، بهجای تمرکز بر تنبیه و پاداش به معنای پشت رفتار نگاه کند و از خود بپرسد فرزندم با چه چیزی دستوپنجه نرم میکنه و من چطور میتوانم به او کمک کنم. مفاهیمی مانند اصل «هر دو چیز درست است» در این کتاب توضیح داده شده است؛ یعنی هم والد حق دارد مرز بگذارد و هم کودک حق دارد ناراحت شود.
بکی کندی نقش والد را در سه محور تعریف کرده است؛ مرزبندی برای حفظ امنیت، تأیید تجربهی عاطفی کودک و همدلی. در کنار اینها اهمیت سالهای اول زندگی، نظریهی دلبستگی و مدل نظام خانوادهی درونی شرح داده شده است تا روشن شود چگونه واکنشهای امروز والد، مدارهای عاطفی فردای کودک را میسازد.
چرا باید کتاب کودک خوب من را بخوانیم؟
کتاب کودک خوب من زاویهی نگاه به فرزندپروری را از «اصلاح رفتار» به «رابطه و تنظیم هیجان» جابهجا میکند و نشان میدهد چگونه میتوان هم مقتدر بود و هم همدل. خواننده با مثالهای عینی، جملات پیشنهادی و تحلیل موقعیتها یاد میگیرد پشت رفتارهای آزاردهندهی کودک، نیاز و ترس را ببیند و همزمان مرزهای روشن و امن برقرار کند.
خواندن کتاب کودک خوب من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهی این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که با پرخاشگری، لجبازی، اضطراب یا رقابت خواهر و برادری فرزندان خود درگیرند و در عین حال نمیخواهند فقط به تنبیه و پاداش تکیه کنند. همچنین این اثر به کسانی پیشنهاد میشود که به تأثیر سالهای اولیهی زندگی و رابطهی والد و کودک بر سلامت روان در بزرگسالی علاقهمند هستند.
درباره بکی کندی
بکی کندی (Becky Kennedy) روانشناس بالینی آمریکایی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت «گود اینساید» (Good Inside) است؛ پلتفرم و خدمات مشاورهی آنلاین والدگری که در سال ۲۰۲۱ میلادی راهاندازی شد. او که از سوی مجلهی تایم با عنوان «نجواگر والدین هزاره» (Millennial Parent Whisperer) شناخته شده است، در زمینهی فرزندپروری، رشد کودک، اضطراب و تابآوری تخصص دارد و تلاش میکند مفاهیم روانشناختی را به راهکارهایی ساده و کاربردی برای والدین تبدیل کند.
کندی مدرک کارشناسی روانشناسی و رشد انسانی را از دانشگاه دوک و دکترای روانشناسی بالینی را از کالج معلمان دانشگاه کلمبیا دریافت کرده و همچنین گواهی رواندرمانی رابطهای دارد. او مادر سه فرزند است و علاوهبر فعالیت حرفهای در نیویورک، از طریق حساب اینستاگرام، پادکست و کارگاههای آموزشی خود به میلیونها والد در سراسر جهان خدمات ارائه میدهد. رویکرد روانشناختی او بر این ایده استوار است که همهی انسانها در درونْ خوب هستند و کودکان نیز همچون بزرگسالان موجوداتی با احساسات پیچیدهاند. کتاب «کودک خوب من» (Good Inside) نوشتهی او در صدر فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز قرار گرفته و از آثار شناختهشدهی او به شمار میآید. «این کامیون خودمه» اثر دیگری به قلم اوست.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب کودک خوب من
نویسندهی نشریهی Publishers Weekly معتقد است بکی کندی، روانشناس تحسینشده، با کتاب پرفروش بینالمللی خود جرقهی یک انقلاب واقعی را در حوزهی فرزندپروری زده است. میلیونها والد که از توصیههای ناکارآمد یا ناسازگار با روحیات خود ناامید شده بودند، اکنون به رویکرد توانمندکننده و اثربخش این نویسنده روی آوردهاند. او در کتاب کودک خوب من اصل کاملاً جدیدی را در حوزهی فرزندپروری بر پایهی استراتژیهای مشوقانه و بهراحتی قابلاجرا معرفی میکند؛ راهکارهایی که به والدین کمک میکند بر تردیدهای خود غلبه کنند و رهبریِ قوی و سرشار از عشقی را در خانواده شکل دهند.
چه نسخههای دیگری از کتاب کودک خوب من منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهایی از این کتاب را نشان میدهد:
- باطن خوب: راهنمای تبدیل شدن به پدر و مادری که میخواهید باشید ترجمهی عاطفه ارزبین، نشر کتاب ارجمند، ۱۴۰۲.
- درون خوب: راهنمای عملی برای تبدیلشدن به والدی که میخواهید باشید ترجمهی مهدی قراچهداغی، نشر لیوسا، ۱۴۰۲.
- درون خوب ترجمهی مهشید حسینزاده، نشر اختر، ۱۴۰۲.
- نیکسرشت: راهنمای تبدیل شدن به والدینی که دلتان میخواهید باشید ترجمهی شقایق الکائی، انتشارات میلکان، ۱۴۰۲.
- درون خوب: راهنمای تبدیل شدن به والدینی که میخواهید باشید ترجمهی ماندانا کیهان، نشر نسل نواندیش، ۱۴۰۳.
- نیکسرشت (درون خوب): راهنمای تبدیلشدن به پدرو مادری که میخواهید باشید ترجمهی اسماعیل سعدیپور و سمانه محمدی شمیرانی، نشر جوانه رشد، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب کودک خوب من
«فصل چهاردهم: کج خلقی شدید (ضربه زدن، گاز گرفتن، پرتاب اشیا)
لیامِ چهارساله، خواهر ششسالهاش، شارلوت را در آشپزخانه میبیند که یک بطری آبیرنگ دستش است. لیام فریاد میزند: «نه! اون مال منه! آبی رنگ موردعلاقهٔ منه.» آلیسون، مادرشان، به حدومرزها وفادار میماند و میگوید: «شارلوت زودتر این رو برداشت. ای بابا، میدونم. خب، امروز میتونی از قرمز یا سبز استفاده کنی.» فریاد لیام بلند میشود. بهسمت کشوی بطریها میرود و قبل از اینکه آلیسون برسد، تمام بطریها را به بیرون پرت میکند. وقتی آلیسون خودش را به او میرساند، لیام او را نیشگون میگیرد و میزندش و فریاد میکشد: «ازت متنفرم! ازت متنفرم!»
حتی این نوع کجخلقی طبیعی است. همین کجخلقیها هم نشان از سلامت دارد. قول میدهم. این نوع کجخلقیها، یعنی آنهایی که شامل نقض مرزبندیها (تماس فیزیکی با دیگران و رفتار پرخاشگرانه) است، سیگنالی است که نشان میدهد لوب پیشانی کودک (بخشی از مغز که مسئول عملکردهای اجرایی، از جمله کنترل تکانههاست) کاملاً خاموش است و از لحاظ فیزیولوژیکی کاملاً تحتتأثیر قرار گرفته و در وضعیت تهدید است. ضربهزدن، لگدزدن، نیشگونگرفتن، تفکردن، گازگرفتن، همهٔ این رفتارها به ما نشان میدهد بدن کودک احساس کرده در خطر است و نمیتواند احساساتش را مهار کند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کودک خوب من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کودک خوب من |
| عنوان دیگر | راهنمای تبدیل شدن به پدر و مادری که آرزو دارید |
| عنوان در زبان مبدأ | Good inside : a guide to becoming the parent you want to be |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان، موفقیت و خودیاری |
| نویسنده | بکی کندی |