کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان
معرفی کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان
کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان نوشته کیمیا بیابانکی، مجموعهای از روایتهای پیوسته و تکهتکه از زندگی زنی جوان است که درگیر خشونت، احساس زشتی، گناه و مرگ شده و با نثری صریح و پرجزئیات وارد ذهن و خاطرات او میشود. در کتاب، گذشتهی راوی با حال او گره میخورد و ماجراهایی مثل قتل، رابطهی استاد و دانشجو، حسادت خواهرانه و رقابت با یک گربهی نارنجی در مرکز روایت قرار میگیرد. نشر ستاک این داستان را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان
کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان داستان زنی به نام هاله است که از دل یک زندگی بهظاهر معمولی در مرکز شهر، وارد تاریکترین لایههای ذهن و گذشتهی خود میشود. کیمیا بیابانکی در این کتاب با زاویهی دید اولشخص، خواننده را مستقیماً به درون ذهن راوی پرتاب کرده؛ ذهنی پر از خشم، حسادت، احساس زشتی، میل به دوستداشتهشدن و خاطرهی یک فاجعه.
در کتاب، زندگی روزمرهی هاله با همسرش فرهاد و گربهشان، بهتدریج به صحنهای برای بروز بحرانهای عاطفی و روانی تبدیل میشود. گربهای به نام نارنگی، که برای فرهاد چیزی فراتر از یک حیوان خانگی است، به رقیب عاطفی راوی بدل میشود و حس تحقیر و طردشدگی او را تشدید میکند. در همین حال، گذشتهی هاله در دانشگاه، رابطهاش با یک استاد و شبی که همهچیز در خانهی او به خشونت و خون ختم شده، لایهبهلایه باز میشود.
کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان میان زمان حال و گذشته رفتوآمد دارد. کیمیا بیابانکی با توصیف خاطرات کودکی هاله، رقابت با خواهر زیباترش و احساس همیشگی زشتبودن و قرار دادن این انگیزهها به عنوان پسزمینهی داستان، نشان میدهد که چگونه یک زندگی عادی میتواند زیر فشار تحقیر و نادیدهگرفتن، به خشونت و جنون نزدیک شود.
خلاصه داستان مرگ به مثابه یک ابرقهرمان
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان روایت هاله است؛ زنی که در خانهای کوچک با همسرش فرهاد و گربهای به نام نارنگی زندگی میکند و کمکم احساس میکند جای او در زندگی فرهاد را یک گربه گرفته است. در دل همین روزمرگی، رفتارهای عجیب فرهاد و وابستگی افراطیاش به نارنگی ذهن راوی را به گذشته پرتاب میکند.
هاله در خاطراتش به سالهای دانشگاه تهران برمیگردد؛ به شیفتگیاش نسبت به استاد فلسفه، ایوب شاهی، کار در مهدکودک برای جلب توجه او و شبی که دعوت میشود به خانهاش برود و همهچیز به خشونت ختم میشود.
کتاب از خلال این اعتراف طولانی، به موضوعاتی مثل زشتی، حسادت، نابرابری توجه، نقش خانواده، دین، سرنوشت و میل به تأییدشدن میپردازد و نشان میدهد چگونه یک قربانی میتواند در لحظهای جایگاهش را تغییر دهد.
چرا باید کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان را بخوانیم؟
این داستان تصویری نزدیک و بیپرده از ذهن زنی ارائه کرده که همزمان قربانی تحقیر، خشونت و ساختارهای نابرابر است و خود دست به خشونت میزند. این کتاب برای کسانی که به روایتهای اعترافگونه و پر از جزئیات روانی علاقهمندند، فرصتی است تا از زاویهای متفاوت به مفاهیمی مثل زیبایی، گناه، حسادت و عدالت نگاه کنند.
خواندن کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن مرگ به مثابه یک ابرقهرمان به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای تیره و درگیر با مسائل جنسیت، خشونت و تجربهی طردشدگی علاقه دارند.
بخشی از کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان
«از دور مانند یک زوج معمولی به نظر میرسیدیم. یک زوج معمولی نسبتاً خوشحال که در یک خانه معمولی در مرکز شهر با گربهشان زندگی میکردند. آدمهای پولداری نبودیم؛ در این حد که پول اجاره و قبض آب و برق و گاز را بدهیم و لباسهایی که چشممان را میگیرد را بخریم پول داشتیم؛ کم اما راضیکننده.
از نظر همسرم هم همینطور بود و همه چیز عالی به نظر میرسید؛ اما چند روزی است که آدم عجیبی شده. سر میز موقع شام به من زل میزند و چیزی نمیگوید. میداند که از این کار متنفرم. از اینکه کسی مدتها به من خیره شود و بروبر نگاهم کند. از کودکی وقتی کسی به من خیره میشد، متنفر بودم؛ اما به محض این که چشم تو چشم میشویم، سریع سرش را برمیگرداند تا به من بفهماند "اصلاً به تو نگاه نمیکردم". احساس میکنم دیگر از قیافه من خوشش نمیآید. شاید چندشش میشود مثل بقیه. کم غذا میخورد و حرفی نمیزند. امروز پیشنهاد کرد که وسایلمان را جمع کنیم و برویم کویر!
گفتم: "چه خوب، تنوع هم میشود."
گفت: "نه، منظورم برای همیشه است. آنجا مسافرخانه میزنیم."»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مرگ به مثابه یک ابرقهرمان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مرگ به مثابه یک ابرقهرمان |
| موضوع | رمان، داستان ایرانی |