معرفی و دانلود کتاب دیوان فروغ فرخزاد pdf + خلاصه رایگان

فروغ فرخزاد
انتشارات:
نشر ستاک

معرفی کتاب دیوان فروغ فرخزاد

کتاب دیوان فروغ فرخزاد نوشته‌ی فروغ فرخزاد مجموعه‌ای از همه‌ی دفترهای شعری او از اسیر تا ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد است که نشر ستاک آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب نسخه‌ای یک‌جا و منسجم، شعرهای پراکنده و دفترهای مختلف را کنار هم آورده تا مسیر دگرگونی زبان و نگاه فروغ را بتوان در یک متن پیوسته دنبال کرد. در این مجموعه، مقدمه‌ای مفصل نیز آمده که به جایگاه فروغ در شعر معاصر و واکنش‌ها به شعر او پرداخته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دیوان فروغ فرخزاد

کتاب دیوان فروغ فرخزاد مجموعه‌ای کامل از شعرهای فروغ فرخزاد است که در چند دفتر پیاپی تنظیم شده و از نخستین تجربه‌های جوانی تا پخته‌ترین شعرهای سال‌های پایانی زندگی او را در بر می‌گیرد. در آغاز کتاب دیوان فروغ فرخزاد مقدمه‌ای طولانی آمده که در آن نویسنده مقدمه با اشاره به نخستین مواجهه‌اش با شعر فروغ از «بی‌پروایی»، «بی‌ریایی» و «تجسم بی‌پرده عواطف» در این شعرها سخن گفته است و بحثی مفصل درباره‌ی نسبت شعر، اخلاق، سانسور و تکفیر در تاریخ ادبیات جهان پیش می‌کشد. در همین مقدمه به نمونه‌هایی از برخوردهای سخت‌گیرانه با شاعران و نویسندگان در ایران و غرب اشاره شده و شعر فروغ در امتداد سنتی از اعتراف، صمیمیت و جسارت عاطفی قرار گرفته است. در ادامه کتاب دیوان فروغ فرخزاد شعرها در چند دفتر جداگانه تنظیم شده‌اند: دفتر اول با اسیر و شعرهایی مثل شعله رمیده، رویا، اسیر، ناآشنا، وداع، افسانه تلخ، گریزو درد و عصیان آغاز می‌شود که در آن‌ها شور عاشقانه، حس گناه، هوس، رنج، خشم، اعتراف و کشمکش با هنجارهای اخلاقی و جنسیتی پررنگ است. دفترهای بعدی با عناوینی مثل دیوار، تولدی دیگر و ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد ادامه پیدا می‌کنند و شعرهایی مانند تولدی دیگر، باد ما را خواهد برد، تنها صداست که می‌ماند، پرنده مردنی است و ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد را در خود جای داده‌اند. در این دفترها زبان و نگاه فروغ به‌تدریج از اعتراف‌های عاشقانه‌ی فردی به تأمل درباره‌ی مرگ، زمان، تنهایی، شهر، تاریخ و معنای زیستن می‌رسد. کتاب دیوان فروغ فرخزاد در مجموع مسیری را نشان می‌دهد که در آن یک شاعر از نوجوانی و جوانی پرهیجان، از شعرهای سرشار از «گناه، هوس، مستی، حسرت، درد و ناله» به زبانی اندیشنده‌تر، چندلایه‌تر و آگاه‌تر نسبت به جهان اطراف حرکت کرده است. در شعرهای آغازین، تصویر زن عاشق، معترض و عصیان‌گر در مرکز است؛ زنی که در شعرهایی مثل عصیان، در برابر خدا و اسیر با زبان خود از زندان‌های عاطفی، اجتماعی و دینی سخن می‌گوید. در دفترهای پایانی، همین صدا در شعرهایی مانند بعد از تو، دلم برای باغچه می‌سوزد، کسی که مثل هیچ‌کس نیست و تنها صداست که می‌ماند به صدایی بدل می‌شود که از مرز تجربه‌ی شخصی عبور کرده و به پرسش از سرنوشت انسان، صدا، حافظه و ویرانی نزدیک می‌شود.

خلاصه کتاب دیوان فروغ فرخزاد

کتاب دیوان فروغ فرخزاد مسیری عاطفی و فکری را روایت کرده است که از عشق‌های پرهیجان، احساس گناه، هوس، حسرت و عصیان آغاز می‌شود و به تأمل درباره‌ی مرگ، تنهایی، زمان و معنای زندگی می‌رسد. در دفترهای نخست، شعرهایی مانند اسیر، ناآشنا، افسانه تلخ، عصیان و در برابر خدا تصویر زنی را می‌سازند که میان خواهش تن، قیدهای اخلاقی، قضاوت اجتماعی و ایمان متزلزل گرفتار است و با زبانی صریح از «زندان»، «گناه»، «ننگ» و «آزادی» حرف می‌زند. در دفترهای میانی و پایانی، با شعرهایی مثل تولدی دیگر، باد ما را خواهد برد، دلم برای باغچه می‌سوزد، تنها صداست که می‌ماند و ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد، این صدا به درکی تلخ‌تر و عمیق‌تر از ویرانی، فرسودگی، امیدهای کوچک و امکان رستاخیز در دل زمستان می‌رسد. دغدغه‌ی اصلی آن کتاب پیوند عشق، بدن، آزادی، شکست و امکان دوباره‌زاده‌شدن در جهانی پر از «فریب، ریا، مرگ و صدا» است.

چرا باید کتاب دیوان فروغ فرخزاد را بخوانیم؟

خواندن دیوان فروغ فرخزاد امکان دنبال‌کردن سیر کامل دگرگونی یک شاعر را از شور عاشقانه و اعتراف‌های تند تا تأمل‌های تلخ و فلسفی فراهم می‌کند. در آن کتاب می‌توان تنش میان عشق و اخلاق، تن و ایمان، فرد و جامعه و امید و ویرانی را در زبان و تصویرهایی دید که هم صریح‌اند و هم پر از لایه‌های احساسی. این مجموعه برای فهم یکی از مهم‌ترین صداهای زنانه در شعر معاصر فارسی ضروری است.

خواندن دیوان فروغ فرخزاد به کسانی پیشنهاد می‌شود که به شعر فارسی، تجربه‌های عاطفی تند، صداهای زنانه، و پرسش از رابطه‌ی عشق، تنهایی، ایمان و جامعه علاقه‌مند هستند. همچنین به دانشجویان ادبیات و کسانی که می‌خواهند مسیر تحول زبانی و فکری یک شاعر را در یک مجموعه‌ی کامل دنبال کنند توصیه می‌شود.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دیوان فروغ فرخزاد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدیوان فروغ فرخزاد
موضوعشعر معاصر
نویسندهفروغ فرخزاد
انتشاراتنشر ستاک
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF
برچسبمجموعه کتاب‌های تاک

نظری برای کتاب ثبت نشده است.