کتاب انسان خالص گرگ بریدن + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:گرگ بریدن
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انسان خالص

کتاب انسان خالص نوشته‌ی گرگ بریدن با ترجمه‌ی شهلا واحد، اثری است که در مرز میان علم، معنویت و آینده‌پژوهی حرکت می‌کند و به پرسش‌های بنیادین درباره‌ی معنای انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی و مهندسی ژنتیک می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر یافته‌های ژنتیک، عصب‌شناسی، کیهان‌شناسی و سنت‌های معنوی، تصویری متفاوت از منشأ، توانایی‌ها و سرنوشت انسان ارائه کرده است. در این کتاب، بحث‌هایی مانند فراانسان‌گرایی، تکینگی، الوهیت درونی، نقش دی‌ان‌ای و کروموزوم ۲ و مفهوم «انسان آناتومیکی مدرن» در کنار هم قرار گرفته‌اند. نشر پردیس آباریس آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انسان خالص

کتاب انسان خالص با طرح این ایده آغاز می‌شود که نسل کنونی ممکن است آخرین نسل «انسان‌های خالص» روی زمین باشد؛ نسلی که هنوز به‌طور کامل با ماشین و هوش مصنوعی ادغام نشده است. گرگ بریدن در این کتاب، دوران کنونی را یک دو راهی تاریخی توصیف می‌کند که در آن، فناوری‌های ویرایش ژن، کاشت تراشه در مغز، نانوذرات و هوش مصنوعی می‌توانند برای همیشه معنای انسان‌بودن را تغییر دهند. در کتاب انسان خالص، نویسنده از یک‌سو به جنبش فراانسان‌گرایی، ایده‌ی تکینگی و پیش‌بینی‌های ری کورزویل درباره‌ی ادغام انسان و ماشین می‌پردازد و از سوی دیگر، بر ظرفیت‌های زیستی و آگاهی طبیعی انسان تأکید کرده است؛ ظرفیت‌هایی مانند شهود، همدلی، خلاقیت، خودتنظیمی مغز و توانایی‌های قلب که به‌زعم او دست‌کم گرفته شده‌اند. او با مثال‌هایی از عصب‌شناسی (حالت‌های گاما و هایپرگاما)، اپی‌ژنتیک، پژوهش‌های مربوط به استرس پیش از تولد و مطالعات قلب، نشان می‌دهد که بدن انسان به میدانی از اطلاعات فراتر از زمان و مکان متصل است. کتاب انسان خالص در فصل‌های متعددی به موضوعاتی مانند نبرد خیر و شر بر سر «الوهیت درونی»، نقش داستان شخصی و جمعی ما در شکل‌دادن به واقعیت، بازخوانی منشأ کیهانی جهان، ایده‌ی «جهان زنده» و همه‌جان‌انگاری، و در نهایت، معمای ژنتیکی کروموزوم ۲ و انسان آناتومیکی مدرن می‌پردازد. بریدن تلاش کرده است با کنار هم گذاشتن داده‌های علمی و روایت‌های معنوی، خواننده را به بازنگری در تصویر رایج از انسان، تکامل و آینده‌ی فناوری دعوت کند.

خلاصه کتاب انسان خالص

کتاب انسان خالص بر این پرسش متمرکز است که «انسان بودن» در عصر ادغام با ماشین چه معنایی دارد و چه چیزی در این روند در معرض خطر قرار گرفته است. نویسنده ابتدا نشان می‌دهد که فناوری‌های نوین، از هوش مصنوعی تا ویرایش ژن، دیگر فقط جهان بیرون را تغییر نمی‌دهند، بلکه مستقیماً بر مغز، سیستم ایمنی، پیوندهای عاطفی و احساسات اثر می‌گذارند و می‌توانند الگوهای عمیق انسانیت را دگرگون کنند. گرگ بریدن در ادامه، مفهوم «الوهیت درونی» و «فراآگاهی» را به‌عنوان نیرویی توصیف کرده است که ما را از ترس و احساس ناتوانی رها می‌کند و سرچشمه‌ی شهود، خلاقیت، شفقت و شفابخشی است. او با مرور پژوهش‌های علمی درباره‌ی امواج مغزی، اپی‌ژنتیک، تأثیر استرس مادر بر جنین، و ساختار دی‌ان‌ای و کروموزوم ۲، استدلال می‌کند که انسان موجودی تصادفی در جهانی مرده نیست، بلکه بخشی از یک «جهان زنده و آگاه» است. پیام محوری کتاب این است که پیش از سپردن بدن و ذهن به فناوری، باید توانایی‌های نهفته‌ی انسان خالص را بشناسیم و بیدار کنیم.

چرا باید کتاب انسان خالص را بخوانیم؟

این کتاب تصویری متفاوت از نسبت انسان، فناوری و معنویت ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد بحث هوش مصنوعی و ویرایش ژن فقط فنی یا اقتصادی نیست، بلکه مستقیماً به هویت، احساسات و الوهیت درونی انسان مربوط است. انسان خالص کمک می‌کند مفهوم «داستانی که درباره‌ی خود باور داریم» دوباره بررسی شود و خواننده با نگاهی تازه به منشأ، توانایی‌ها و آینده‌ی انسان فکر کند.

مطالعه‌ی این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی آینده‌ی انسان در عصر هوش مصنوعی، فراانسان‌گرایی و مهندسی ژنتیک را دارند، به پیوند علم و معنویت علاقه‌مند هستند یا در جست‌وجوی نگاهی عمیق‌تر به هویت انسانی، الگوهای آگاهی و نقش دی‌ان‌ای در تعریف انسانیت‌اند.

بخشی از کتاب انسان خالص

«درحالی‌که این کتاب را می‌خوانید، سیاست‌هایی در حال تدوین و فناوری‌هایی در حال اجرا هستند که به‌طور دائمی دنیای درون ما را تغییر می‌دهند. فناوری‌هایی که امروزه به‌عنوان افراد و خانواده‌ها می‌پذیریم، همراه با چارچوب‌های قانونی حاکم بر استفاده از آن‌ها، در حال حاضر بر نحوهٔ عملکرد مغز ما تأثیر می‌گذارند. آن‌ها همین حالا نیز بر توانایی سیستم ایمنی ما در مقابله با ویروس‌ها، باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری‌زای جدید تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها در حال حاضر پیوندهای عاطفی بین دوستان، والدین و فرزندان را تغییر داده‌اند. آن‌ها توانایی ما را در درک انرژی‌های ظریفی که به‌طور ناخودآگاه برای ارتباط با یکدیگر و سایر اشکال حیات از آن‌ها استفاده می‌کنیم، دگرگون کرده‌اند. اما شاید نگران‌کننده‌ترین موضوع این باشد که این فناوری‌ها در حال حاضر نحوه احساس ما، شیوه به اشتراک‌گذاری هیجانات و چگونگی حفظ ارزش‌هایی را که به‌عنوان افراد، خانواده‌ها و جوامع برایشان ارج می‌نهیم، تغییر داده‌اند؛ ارزش‌هایی که جوهره اصلی یک جامعه را تشکیل می‌دهند. تناقض در استفادهٔ گسترده از این فناوری‌ها برای اصلاح بدن‌های ما این است که قابلیت‌های زیست‌شناسی طبیعی ما، در بسیاری از موارد، برابر یا حتی برتر از فناوری‌های مصنوعی‌ای است که به ما گفته می‌شود برای بهبود وضعیت انسانی خود به آن‌ها نیاز داریم. گام‌های بعدی ما در رابطه با هوش مصنوعی (AI) و ادغام بدن‌های طبیعی‌مان با فناوری - از طریق کاشت تراشه‌های کامپیوتری در مغز و تزریق درمان‌های ژنی در خونمان - مسیر آینده را تعیین خواهد کرد. این تصمیم مشخص خواهد کرد که تا چه حد خودمان را حفظ می‌کنیم و تا چه میزان از ویژگی‌های انسانی خود را برای همیشه به فناوری واگذار می‌کنیم. انتخاب با ما است و ما همین حالا در حال اتخاذ آن هستیم.»