معرفی کتاب چوپی؛ من می روم دکتر!
کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! (T'choupi chez le docteur) نوشته تیری کورتن، داستانی کودکانه دربارهی تجربهی رفتن به مطب دکتر است و با زبانی ساده و تصویری، ماجرای بچهای به نام چوپی را روایت میکند که همراه مادرش برای معاینه و واکسنزدن به مطب میرود. روایت کتاب با تمرکز بر احساسات و سؤالات کودکانه، تلاش کرده تا تجربهی مراجعه به پزشک را برای کودکان ملموس و قابلدرک کند. این داستان را سارا طباطبایی جلفایی برای انتشارات پرتقال ترجمه کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چوپی؛ من می روم دکتر!
کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! اثری از تیری کورتن است که با محوریت تجربهی کودکانهی مراجعه به پزشک نوشته شده است. این کتاب با روایت ساده و صمیمی، ماجرای چوپی و مادرش را در مطب دکتر دنبال میکند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که مراحل مختلف معاینه، واکسنزدن و حتی دریافت هدیه را به تصویر میکشد.
تیری کورتن با استفاده از دیالوگهای کوتاه و توصیفهای ملموس، فضای مطب و احساسات کودک را بهخوبی نشان داده است. این کتاب برای گروه سنی کودک مناسب است و بهویژه برای آشنایی با محیط درمانی و کاهش ترس از دکتر رفتن کاربرد دارد. در کنار روایت داستان، نکاتی دربارهی مراقبتهای بهداشتی و اهمیت معاینهی پزشکی نیز به طور غیرمستقیم بیان شده است.
کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! جلد دیگری از مجموعهی داستانهای چوپی است که در قالب ماجراهای روزمرهی این شخصیت، مهارتهای زندگی را به کودکان میآموزد و تلاش میکند مفاهیم اخلاقی را به آنها یاد بدهد.
خلاصه داستان چوپی؛ من می روم دکتر!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان چوپی؛ من می روم دکتر! با همراهی چوپی و مادرش آغاز میشود که برای معاینه و واکسنزدن به مطب دکتر میروند. چوپی در ابتدا دربارهی درد واکسن از مادرش سؤال میپرسد و کمی نگران است. پس از ورود به مطب، با اسباببازیها و کتابهای مخصوص کودکان روبهرو میشود و کمی از نگرانیاش کاسته میشود.
دکتر پس از معاینهی کامل، وضعیت سلامتی چوپی را بررسی میکند و سپس واکسن را تزریق میکند. در این میان، چوپی از مادرش میخواهد دستش را بگیرد و با تشویق دکتر، این مرحله را پشت سر میگذارد.
کتاب با تأکید بر اهمیت مراقبتهای بهداشتی و نقش حمایت والدین، تلاش کرده تا ترس کودکان از دکتر را کاهش دهد و آن را به تجربهای مثبت تبدیل کند.
چرا باید کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! را بخوانیم؟
این کتاب با روایت ساده و قابلدرک، تجربهی رفتن به دکتر را برای کودکان ملموس کرده است. با نمایش مراحل مختلف معاینه و واکسنزدن، به کودکان کمک میکند تا با محیط درمانی آشنا شوند و نگرانیهایشان کاهش یابد. همچنین، نقش حمایت والدین و تشویق دکتر در این فرایند بهخوبی نشان داده شده است. مطالعهی این کتاب میتواند به والدین و مربیان کمک کند تا دربارهی مراجعه به پزشک با کودکان گفتوگو کنند و آن را به تجربهای مثبت تبدیل کنند.
خواندن کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! به کودکان پیشدبستانی و دبستانی، والدینی که فرزندشان قرار است به پزشک مراجعه کند و مربیانی که به دنبال آموزش مراقبتهای بهداشتی به کودکان هستند، پیشنهاد میشود.
درباره تیری کورتن
تیری کورتن (Thierry Courtin) (۱۹۵۴-۲۰۲۳)، تصویرگر، طراح و نویسندهی فرانسوی ادبیات کودک و نوجوان بود که پس از فارغالتحصیلی از مدرسهی هنرهای گرافیکی پنیلگن در پاریس، فعالیت حرفهای خود را به عنوان مدیر هنری در بخش مجلات کودکان انتشارات بایار آغاز کرد. کورتن در سال ۱۹۹۲ میلادی شخصیت داستانی «چوپی» را خلق کرد؛ مجموعهای که بهسرعت به یکی از موفقترین و شناختهشدهترین آثار ادبیات کودک در فرانسه و بازارهای بینالمللی تبدیل شد و جوایز و مهرهای تایید متعددی را در حوزهی آموزش به دست آورد.
درونمایه و محور اصلی کتابهای کورتن بر آموزش مهارتهای پایهی زندگی، مقابله با چالشهای رفتاری دوران خردسالی و به تصویر کشیدن تجربیات روزمره، ملموس و سادهی کودکان نوپا استوار است. استقبال گسترده از این شخصیت داستانی موجب شد تا کتابهای این مجموعه به چندین زبان ترجمه شوند و بر پایهی داستانهای آن، اقتباسهای رسانهای متعددی از جمله مجموعههای انیمیشنی تلویزیونی، فیلمهای سینمایی و نمایشهای موزیکال برای کودکان تولید شود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چوپی؛ من می روم دکتر! و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | چوپی؛ من می روم دکتر! |
| عنوان انگلیسی | T'choupi chez le docteur (T’choupi) |