معرفی کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم!
کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! (T'choupi s'habille tout seul) نوشته تیری کورتن، داستانی ساده و روزمره از زندگی یک کودک به نام چوپی را روایت میکند که تلاش میکند خودش لباسهایش را بپوشد. روایت کتاب با زبانی کودکانه و فضایی شاد، به موضوع استقلال و تجربههای کوچک اما مهم کودکان در مسیر بزرگشدن میپردازد. سارا طباطبایی جلفایی این داستان مصور را ترجمه و نشر پرتقال آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم!
کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! اثری از تیری کورتن است که در قالب داستانی کوتاه و تصویری، به یکی از دغدغههای روزمرهی کودکان و والدین میپردازد: پوشیدن لباس بهتنهایی. داستان حول شخصیت چوپی میچرخد که میخواهد خودش لباسهایش را انتخاب و بپوشد. مادرش در کنار اوست و گاهی راهنمایی میکند، اما بیشتر اجازه میدهد چوپی خودش تجربه کند و اشتباهات کوچک داشته باشد.
ساختار کتاب به گونهای است که هر صفحه با تصویر و دیالوگهای کوتاه، مراحل مختلف پوشیدن لباس را نشان میدهد. این روند، هم حس استقلال را در کودک تقویت میکند و هم موقعیتهای طنزآمیز و دوستداشتنی خلق میکند. فضای کتاب شاد و پرانرژی است و بهخوبی دنیای کودکانه را بازتاب میدهد.
کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! بخشی از مجموعهی محبوب و پرفروش «چوپی» است؛ مجموعهای که تیری کورتن در آن با کمک این شخصیت، مهارتهای زندگی را به کودکان میآموزد.
خلاصه داستان چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! داستان یک روز از زندگی چوپی است؛ کودکی که قرار است خودش لباسهایش را بپوشد. مادر چوپی او را صدا میزند و یادآوری میکند که لباسهایش روی تخت است و باید آماده شود. اما چوپی در انتخاب لباسها مردد است و نمیداند کدام را بپوشد.
بعد از کمی جستوجو، تیشرت ستارهدار و شلواری که مادربزرگش هدیه داده را انتخاب میکند. مادرش با شوخی و مهربانی به او کمک میکند تا ترتیب پوشیدن لباسها را رعایت کند. گاهی چوپی لباسها را برعکس میپوشد یا کفشهای پدرش را امتحان میکند.
چرا باید کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! را بخوانیم؟
کتاب با روایت ساده و تصاویر جذاب، به موضوع استقلال و اعتمادبهنفس در کودکان میپردازد. این کتاب به والدین و کودکان کمک میکند تا فرایند یادگیری مهارتهای روزمره را به شکل بازی و تجربهای لذتبخش ببینند. موقعیتهای طنزآمیز و اشتباهات کوچک چوپی، فضای امنی برای آزمون و خطا فراهم میکند و به کودکان نشان میدهد که اشتباهکردن بخشی از یادگیری است. همچنین، والدین میتوانند از این کتاب برای گفتوگو دربارهی مسئولیتپذیری و تشویق فرزندان به انجام کارهای شخصی خود استفاده کنند.
خواندن کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! به کودکان پیشدبستانی و والدینی که به دنبال تقویت حس استقلال و مسئولیتپذیری در فرزندان خود هستند پیشنهاد میشود. این داستان همچنین برای مربیان مهدکودک و افرادی که با کودکان خردسال کار میکنند، مناسب است.
درباره تیری کورتن
تیری کورتن (Thierry Courtin) (۱۹۵۴-۲۰۲۳)، تصویرگر، طراح و نویسندهی فرانسوی ادبیات کودک و نوجوان بود که پس از فارغالتحصیلی از مدرسهی هنرهای گرافیکی پنیلگن در پاریس، فعالیت حرفهای خود را به عنوان مدیر هنری در بخش مجلات کودکان انتشارات بایار آغاز کرد. کورتن در سال ۱۹۹۲ میلادی شخصیت داستانی «چوپی» را خلق کرد؛ مجموعهای که بهسرعت به یکی از موفقترین و شناختهشدهترین آثار ادبیات کودک در فرانسه و بازارهای بینالمللی تبدیل شد و جوایز و مهرهای تأیید متعددی را در حوزهی آموزش به دست آورد.
درونمایه و محور اصلی کتابهای کورتن بر آموزش مهارتهای پایهی زندگی، مقابله با چالشهای رفتاری دوران خردسالی و به تصویر کشیدن تجربیات روزمره، ملموس و سادهی کودکان نوپا استوار است. استقبال گسترده از این شخصیت داستانی موجب شد تا کتابهای این مجموعه به چندین زبان ترجمه شوند و بر پایهی داستانهای آن، اقتباسهای رسانهای متعددی از جمله مجموعههای انیمیشنی تلویزیونی، فیلمهای سینمایی و نمایشهای موزیکال برای کودکان تولید شود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | چوپی؛ من خودم لباسم را می پوشم! |
| عنوان در زبان مبدأ | T'choupi s'habille tout seul (T’choupi) |