کتاب غریب غرب
براساس زندگی شهید سیدمحمدسعید جعفری
معرفی کتاب غریب غرب
کتاب غریب غرب، نوشته پروانه نوری، در سال ۱۴۰۴ به همت انتشارات سوره مهر منتشر شده است. این اثر روایتی مستند و داستانی از زندگی شهید سیدمحمدسعید جعفری، یکی از چهرههای برجسته و کمترشناختهشدهی دوران انقلاب و دفاع مقدس، است. نویسنده با بهرهگیری از خاطرات نزدیکان، دوستان و همرزمان شهید، تصویری زنده و ملموس از فرازونشیبهای زندگی این شهید ارائه داده است. روایتها از دوران نوجوانی و مدرسه تا سالهای مبارزه با رژیم پهلوی، فعالیتهای انقلابی، حضور در جبهههای غرب کشور و نقشآفرینی در دفاع از مرزها را در بر میگیرد. این کتاب با نثری صمیمی و جزئینگر، تلاش میکند ابعاد شخصیتی، دغدغهها، باورها و منش اجتماعی شهید جعفری را به تصویر بکشد و همزمان فضای اجتماعی و سیاسی آن دوران را بازتاب دهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب غریب غرب اثر پروانه نوری
کتاب غریب غرب، به قلم پروانه نوری، با محوریت زندگی شهید سیدمحمدسعید جعفری، روایتی چندلایه از سالهای پرآشوب انقلاب و دفاع مقدس در غرب کشور ارائه میدهد. نویسنده باتکیهبر خاطرات و روایتهای نزدیکان، دوستان و همرزمان شهید، تصویری از یک نسل دغدغهمند و آرمانخواه ترسیم میکند. این کتاب بر روایتهای پیوسته و گاه دیالوگمحور استوار است و وقایع مهم زندگی شهید جعفری را از دوران نوجوانی تا شهادت دنبال میکند.
پروانه نوری با انتخاب زاویهی دید اولشخص و سومشخص، خواننده را به دل ماجرا میبرد؛ از فضای مدرسه و خانواده تا جلسات محرمانه، عملیاتهای نظامی و چالشهای اجتماعی و سیاسی آن دوران. کتاب غریب غرب، در کنار روایت زندگی این شهید، به بازتاب فضای اجتماعی، باورهای مذهبی، دغدغههای اخلاقی و چالشهای سیاسی جامعهی آن روزگار نیز پرداخته است. این کتاب هم یک زندگینامه و هم روایتی از مقاومت، ایستادگی و انتخابهای دشوار در بزنگاههای تاریخی است.
خلاصه داستان غریب غرب
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب غریب غرب با روایتهایی زنده و جزئینگر، زندگی شهید سیدمحمدسعید جعفری را در بستر تحولات اجتماعی و سیاسی دهههای پرحادثه دنبال میکند. دغدغهی اصلی کتاب نمایش منش و باورهای شهید جعفری در مواجهه با چالشهای فردی و جمعی است؛ از دوران نوجوانی و مدرسه، دوستیها و دغدغههای مذهبی تا ورود به عرصهی مبارزه با رژیم پهلوی و فعالیتهای انقلابی. روایتها با توصیف جزئیات زندگی روزمره، روابط دوستانه، شوخطبعیها و حساسیتهای اخلاقی آغاز میشود و بهتدریج به فضای مبارزه، خطر، تعقیبوگریز و تصمیمهای سرنوشتساز میرسد. در بخشهایی از کتاب، ماجراهای حضور شهید جعفری در جبهههای غرب کشور و نقش او در سازماندهی نیروهای مردمی و مقابله با ضدانقلاب و ارتش بعث عراق روایت شده است.
پروانه نوری به چالشهای کمبود امکانات، اختلافات سیاسی، فشارهای روانی و مسئولیتهای سنگین فرماندهی اشاره کرده است. در کنار اینها، به ابعاد شخصیتی شهید جعفری مانند صداقت، شجاعت، صراحت لهجه، حساسیت به مسائل دینی و اجتماعی و ارتباط صمیمی با مردم و همرزمان نیز پرداخته شده است. روایتهایی از جلسات خصوصی با مسئولان، بحثهای اعتقادی، ماجراهای طنزآمیز و حتی لحظات تلخ و اندوهناک شهادت دوستان و همرزمانْ این کتاب را به اثری چندبعدی تبدیل کرده است. دغدغهی اصلی کتاب نشاندادن انسانیت، ایمان و مسئولیتپذیری در شرایط بحرانی است.
چرا باید کتاب غریب غرب را بخوانیم؟
کتاب غریب غرب اثری است که با روایت جزئیات زندگی و مبارزات شهید سیدمحمدسعید جعفری، تصویری ملموس از فضای اجتماعی و سیاسی سالهای انقلاب و دفاع مقدس ارائه میدهد. این کتاب با شخصیتپردازی قوی و روایتهای واقعی، امکان همذاتپنداری با نسل جوان آن دوره را فراهم میکند. خواننده با مطالعهی این اثر، هم با فرازونشیبهای زندگی یک فرمانده مردمی آشنا میشود و هم با چالشهای اخلاقی، مسئولیتپذیری، ایستادگی و انتخابهای دشوار در بزنگاههای تاریخی. روایتهای صمیمی، طنز موقعیت و بازتاب دغدغههای اجتماعی و دینیْ این کتاب را از یک زندگینامهی صرف فراتر برده و به اثری تأملبرانگیز تبدیل کرده است. کتاب غریب غرب برای کسانی که بهدنبال شناخت بهتر از تاریخ معاصر ایران و تجربههای زیستهی نسل انقلاب هستند، منبعی ارزشمند است.
خواندن کتاب غریب غرب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب غریب غرب به دوستداران تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهی انقلاب و دفاع مقدس و کسانی که دغدغهی شناخت منش و سبک زندگی نسل انقلاب را دارند، پیشنهاد میشود. این کتاب برای کسانی که بهدنبال روایتهایی الهامبخش از ایستادگی، مسئولیتپذیری و انتخابهای اخلاقی در شرایط بحرانی هستند نیز مناسب است.
بخشی از کتاب غریب غرب
«دو هفتهای از ماه مهر گذشته بود. کلاسها از تقولقی درآمده بود. بچههای هر کلاس و دبیرها هم مشخص شده بود. با آقاسعید و حبیب همکلاسی بودم. کلاس دهم بودیم. آقاسعید سید بود. توی محل، ما سه نفر با هم صمیمی بودیم. با هم میرفتیم، میآمدیم و درس میخواندیم. گاهی هم بعد از مدرسه، میرفتیم ساندویچ و نوشابهای میخوردیم. حبیب از من و آقاسعید یک سال بزرگتر بود. بهخاطر مشکلات مالی خانوادهاش، یک سال ترک تحصیل کرده و وردست پدرش کار کرده بود، اما با قسم و قرآن و عزوجز مادرش دوباره آمد مدرسه و ثبتنام کرد. هر سه نفرمان نماز میخواندیم. آقاسعید بیشتر از من و حبیب اهل مراسمهای مذهبی و انقلابی بود. من و آقاسعید کمی تهریش داشتیم، اما حبیب چون بزرگتر بود، ریشش مرتبتر و یک خُرده بلندتر بود. قدش بلند، رنگ چشمهایش تیلهای و موی سر و ریشش کمی بور بود. اینطوری نورانی و خوشگلتر بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب غریب غرب و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | غریب غرب |
| عنوان دیگر: | براساس زندگی شهید سیدمحمدسعید جعفری |