کتاب فراق بهشت لوسی جونز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب فراق بهشت

کتاب فراق بهشت

معرفی کتاب فراق بهشت

کتاب فراق بهشت (چرا ذهنمان به آغوش طبیعت نیاز دارد؟) با عنوان اصلی Losing Eden: Why Our Minds Need the Wild، نوشته لوسی جونز و ترجمه‌ مریم خدادادی، اثری از مجموعه‌ی دانش زندگی است که نشر بیدگل در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی رابطه‌ی انسان معاصر با طبیعت می‌پردازد و تلاش می‌کند نشان دهد چرا ذهن و روان انسان به ارتباط با طبیعت نیازمند است. نویسنده با تأکید بر تجربه‌های شخصی، پژوهش‌های علمی و روایت‌های تاریخی، به این پرسش می‌پردازد که دوری از طبیعت چه پیامدهایی برای سلامت روان و جسم انسان دارد و چگونه بازگشت به طبیعت می‌تواند بهبودی و آرامش را به ارمغان بیاورد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فراق بهشت اثر لوسی جونز

کتاب فراق بهشت، به قلم لوسی جونز، اثری است که به بررسی پیوند عمیق انسان با طبیعت و تأثیر این ارتباط بر سلامت روان و جسم می‌پردازد. این کتاب با روایتی ترکیبی از خاطرات شخصی، پژوهش‌های علمی و تحلیل‌های فرهنگی، تصویری از دنیای مدرن ارائه می‌دهد که در آن انسان‌ها به‌تدریج از طبیعت فاصله گرفته‌اند.

لوسی جونز با اشاره به مفاهیمی مانند انقراض تجربه، ناهنجاری کمبود طبیعت و روان‌زمینی، نشان می‌دهد که این جدایی نه‌فقط بر محیط‌زیست، بلکه بر ذهن و احساسات انسان‌ها نیز اثرگذار است. کتاب فراق بهشت شامل روایت‌هایی از زندگی روزمره، تجربه‌های زیسته، گفت‌وگو با دانشمندان و بررسی مطالعات جدید است که همگی در راستای پاسخ به این پرسش قرار دارند: چرا و چگونه طبیعت برای سلامت روان انسان ضروری است؟

خلاصه کتاب فراق بهشت

کتاب فراق بهشت با طرح دغدغه‌ی جدایی انسان از طبیعت آغاز می‌شود و نویسنده با روایت‌هایی از زندگی شخصی خود، به‌ویژه دوران نوجوانی و مبارزه با اعتیاد، نشان می‌دهد که چگونه بازگشت به طبیعت نقش مهمی در بهبود روانی او داشته است. کتاب به بررسی مفاهیمی مانند انقراض تجربه و ناهنجاری کمبود طبیعت می‌پردازد و با استناد به پژوهش‌های علمی، توضیح می‌دهد که کاهش ارتباط با طبیعت می‌تواند به افزایش مشکلات روانی، افسردگی، اضطراب و حتی بیماری‌های جسمی منجر شود.

لوسی جونز با مثال‌هایی از زندگی روزمره، تجربه‌ی باغبانی، لمس خاک و مشاهده‌ی گیاهان و جانوران، نشان می‌دهد که حتی مواجهه‌ی کوتاه‌مدت با طبیعت می‌تواند تأثیرات مثبتی بر خلق‌وخو و سلامت روان داشته باشد. کتاب همچنین به نقش میکروارگانیسم‌های خاک، تأثیر محیط‌های طبیعی بر سیستم ایمنی و ارتباط میان ذهن و بدن می‌پردازد و با بررسی مطالعات تطبیقی میان جوامع شهری و روستایی، اهمیت تنوع زیستی و مواجهه با محیط‌های طبیعی را برجسته می‌کند. در نهایت، نویسنده تأکید می‌کند که بازگشت به طبیعت هم برای فرد و هم برای جامعه و نسل‌های آینده ضرورتی حیاتی است.

چرا باید کتاب فراق بهشت را بخوانیم؟

کتاب فراق بهشت با ترکیب روایت‌های شخصی و پژوهش‌های علمی، تصویری ملموس از تأثیر طبیعت بر سلامت روان ارائه می‌دهد. این کتاب با زبانی واضح، روشن و مستند، به دغدغه‌هایی می‌پردازد که بسیاری از افراد در زندگی شهری و مدرن با آن روبه‌رو هستند: احساس بیگانگی، اضطراب، افسردگی و دوری از آرامش. لوسی جونز با بررسی نمونه‌های واقعی و مطالعات علمی، نشان می‌دهد که حتی تماس کوتاه با طبیعت می‌تواند به بهبود خلق‌وخو، کاهش استرس و افزایش احساس تعلق کمک کند. این کتاب فرصتی است برای بازاندیشی درباره‌ی سبک زندگی، اهمیت محیط‌زیست و نقش طبیعت در سلامت روان و جسم و می‌تواند الهام‌بخش تغییراتی کوچک اما مؤثر در زندگی روزمره باشد.

خواندن کتاب فراق بهشت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی سلامت روان دارند، در محیط‌های شهری زندگی می‌کنند یا از طبیعت دورند. این کتاب برای علاقه‌مندان به محیط‌زیست، پژوهشگران حوزه‌ی سلامت، والدین و افرادی که در پی راه‌هایی برای کاهش استرس و افزایش آرامش هستند نیز مناسب است.

درباره لوسی جونز

لوسی جونز روزنامه‌نگار و نویسنده است و در حوزه‌های پژوهشی خود سخنرانی می‌کند و کارگاه‌های نویسندگی برگزار می‌کند. تازه‌ترین کتاب او با عنوان Matrescence: On the Metamorphosis of Pregnancy, Childbirth and Motherhood، در ژوئن ۲۰۲۳ توسط انتشارات Allen Lane و در مه ۲۰۲۴ توسط Knopf/Pantheon در ایالات متحده منتشر شده است.

نخستین کتابش، Foxes Unearthed: A Story of Love & Loathing in Modern Britain، در سال ۲۰۱۶ توسط انتشارات Elliott & Thompson منتشر شد. این کتاب در فهرست بلند جایزه‌ی Wainwright Prize قرار گرفت و موفق به دریافت جایزه‌ی Roger Deakin Award از سوی انجمن نویسندگان (Society of Authors) شد.

دومین کتابش با عنوان فراق بهشت (Losing Eden: Why Our Minds Need The Wild) در مارس ۲۰۲۰ توسط Allen Lane (Penguin) منتشر شد. این اثر نیز در فهرست بلند جایزه‌ی وین‌رایت قرار گرفت و جایزه‌ی K Blundell Trust Award را از انجمن نویسندگان دریافت کرد. روزنامه‌های The Times و The Telegraph در سال ۲۰۲۰ این کتاب را در فهرست کتاب‌های سال خود قرار دادند. این کتاب به زبان‌های مختلف از جمله آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی، استونیایی و... ترجمه و منتشر شده است. سومین کتاب او نیز با همکاری کنت گرین‌وی نوشته شده و با عنوان The Nature Seed توسط انتشارات Profile Books منتشر شده است.

او در حوزه‌های علم، سلامت و بوم‌شناسی، برای رسانه‌های گوناگونی از جمله New Statesman و The Guardian می‌نویسد. همچنین سخنرانی‌هایی در نهادها و سازمان‌های مختلف، دانشگاه‌ها و نهادهای محلی برگزار کرده است.

بخشی از کتاب فراق بهشت

«وقتی در آخرین روزهای آفتابی ماه اوت آنجا، در باغچهٔ کوچکمان، نشسته بودم و دخترم را تماشا می‌کردم که با لطافت دست می‌کشید به گلبرگ‌های سفید و گل‌آذین‌های زرد آخرین گل‌های مینای سال و کاوشگرانه نگاهشان می‌کرد، و عطر به‌جامانده از شبدر شیرین در باغچهٔ کوچک گل‌های وحشی‌مان را بو می‌کشید، دغدغهٔ این را داشتم که فاصله‌گرفتنمان از طبیعت ممکن است در آینده به نوعی بحران روانی بینجامد یا دست‌کم باعث شود چیزی عمیقاً مهم در‌مورد سلامت روان انسان‌ها از بین برود؛ اتفاقی که در‌واقع رخ داده است. اما ظاهراً صرفِ غرق شدن در حسرت و اندوه در این مورد فایدهٔ چندانی ندارد. بنابراین به‌جای آن تصمیم گرفتم چگونگی، چرایی و چیستی مکانیسمی را بررسی کنم که از طریق آن رابطه با جهان طبیعی‌ـ‌ـ‌ـ‌یا فقدان رابطه با آن‌ـ‌ـ‌ـ‌می‌تواند بر سلامت روان انسان در تمام مراحل زندگی تأثیر بگذارد.»