کتاب کوچ تحول آفرین کلر نورمن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کوچ تحول آفرین

کتاب کوچ تحول آفرین

معرفی کتاب کوچ تحول آفرین

کتاب کوچ تحول‌آفرین (تفکر خود را آزاد کنید و به مهارت مربیگری برسید) نوشته‌ی کلر نورمن و با ترجمه‌ی ریحانه اکرامی، توسط نشر اندیشه احسان منتشر شده است. این کتاب به موضوع کوچینگ و مربیگری حرفه‌ای می‌پردازد و با رویکردی نوآورانه، به بررسی موانع ذهنی و پارادایم‌هایی می‌پردازد که مانع از رشد و تحول کوچ‌ها می‌شوند. نویسنده با تکیه‌بر تجربه‌ی بیش از دو دهه فعالیت در حوزه کوچینگ، تلاش کرده است تا راهکارهایی برای عبور از باورهای محدودکننده و دستیابی به سطحی بالاتر از مهارت‌های مربیگری ارائه دهد. کتاب با مثال‌ها و روایت‌هایی از جلسات کوچینگ و مصاحبه با کوچ‌های مختلف، فضایی کاربردی و ملموس برای خواننده فراهم می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کوچ تحول آفرین

کتاب کوچ تحول‌آفرین با تمرکز بر تحول ذهنیت و مهارت‌های کوچینگ، به بررسی عمیق باورها و سناریوهایی می‌پردازد که در طول زندگی، از کودکی تا بزرگسالی، در ذهن افراد شکل گرفته‌اند و بر عملکرد آن‌ها به‌عنوان کوچ تأثیر می‌گذارند. کلر نورمن، نویسنده کتاب، با بهره‌گیری از تجربیات شخصی و بازخوردهای کوچ‌های حرفه‌ای، ساختاری مرحله‌به‌مرحله برای شناسایی و کنارگذاشتن این باورهای محدودکننده ارائه داده است. کتاب از همان ابتدا با پیشگفتارهایی از صاحب‌نظران حوزه کوچینگ آغاز می‌شود و سپس با مقدمه‌ای مفصل، اهمیت «ناآموختن» را در کنار آموختن برجسته می‌کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل به یک طرزفکر یا سناریوی خاص می‌پردازد و راهکارهایی برای جایگزینی آن با نگرش‌های سازنده‌تر ارائه می‌دهد. در پایان هر بخش، تمرین‌هایی برای بازیابی و تثبیت یادگیری آمده تا خواننده بتواند آموخته‌ها را در عمل به‌کار گیرد. این کتاب نه‌تنها برای کوچ‌های حرفه‌ای، بلکه برای هر فردی که به دنبال رشد فردی و توسعه مهارت‌های ارتباطی است، قابل استفاده است.

خلاصه کتاب کوچ تحول آفرین

کتاب کوچ تحول‌آفرین با محوریت آزادسازی تفکر و رسیدن به مهارت مربیگری، بر این ایده استوار است که بسیاری از باورها و عادت‌هایی که در طول زندگی آموخته‌ایم، می‌توانند مانع از تبدیل‌شدن به یک کوچ مؤثر شوند. نویسنده با اشاره به اهمیت «ناآموختن» باورهای قدیمی، تأکید کرده است که کوچ‌ها باید ذهن خود را از سناریوهای محدودکننده پاک کنند تا بتوانند فضای رشد و تغییر را برای مراجعان خود فراهم کنند. در بخش‌های ابتدایی، کتاب به نقش والدین، معلمان و محیط‌های کاری در شکل‌گیری این باورها می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه آموزه‌هایی مانند «همیشه باید جواب درست را بدانی» یا «قطع‌کردن صحبت دیگران بی‌ادبانه است» می‌تواند در جلسات کوچینگ به مانعی جدی تبدیل شود. سپس، با ارائه مثال‌های واقعی و تمرین‌های عملی، راه‌هایی برای شناسایی و تغییر این الگوهای ذهنی پیشنهاد شده است. کتاب همچنین به اهمیت ایجاد امنیت روانی، تعیین مرزهای روشن در جلسات کوچینگ و نقش بازخورد سازنده در رشد مراجعان اشاره دارد. در هر فصل، نویسنده با زبانی شفاف و کاربردی، به کوچ‌ها کمک می‌کند تا مسئولیت یادگیری و تغییر را به مراجعان بسپارند و خود نقش تسهیل‌گر را ایفا کنند. در نهایت، کتاب بر این نکته تأکید دارد که کوچینگ موفق نیازمند ذهنیتی باز، انعطاف‌پذیر و تمرکز بر رشد مراجع است.

چرا باید کتاب کوچ تحول آفرین را بخوانیم؟

کتاب کوچ تحول‌آفرین با رویکردی متفاوت به موضوع کوچینگ، به جای تمرکز صرف بر تکنیک‌ها و ابزارها، بر تحول ذهنیت و بازنگری در باورهای ریشه‌دار تأکید دارد. این کتاب با ارائه مثال‌های ملموس و تمرین‌های عملی، به کوچ‌ها کمک می‌کند تا نقاط کور ذهنی خود را شناسایی کنند و با کنارگذاشتن عادت‌های ناکارآمد، فضای رشد بیشتری برای مراجعان خود ایجاد کنند. یکی از ویژگی‌های شاخص این اثر، توجه به اهمیت «ناآموختن» و بازتعریف نقش کوچ است؛ به‌گونه‌ای که کوچ به‌جای ارائه راه‌حل، تسهیل‌گر فرایند تفکر و تغییر باشد. همچنین، ساختار مرحله‌به‌مرحله و تمرین‌های بازیابی در پایان هر بخش، امکان یادگیری عمیق و کاربردی را فراهم کرده است. این کتاب می‌تواند الهام‌بخش کوچ‌های حرفه‌ای و علاقه‌مندان به توسعه فردی باشد که به دنبال ارتقای کیفیت ارتباطات و تأثیرگذاری بیشتر در تعاملات خود هستند.

خواندن این کتاب به کوچ‌های حرفه‌ای، علاقه‌مندان به مربیگری، مدیران منابع انسانی، رهبران تیم‌ها و افرادی که به دنبال رشد فردی و بهبود مهارت‌های ارتباطی هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین، به کسانی که با موانع ذهنی و باورهای محدودکننده در مسیر کوچینگ یا توسعه فردی مواجه‌اند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب کوچ تحول آفرین

«در کوچینگ، این امنیت روانی ممکن است شامل موارد زیر باشد: - همکاری برای ایجاد یک قرارداد به اندازه کافی محکم – یک ظرف، همان‌طور که ویلیام آیزاکس آن را می‌نامد، که کار می‌تواند در آن انجام شود. - درک محدودیت‌های کار – به‌عنوان مثال، کوچینگ، نه مشاوره، منتورینگ، مشاوره یا آموزش، و محدودیت‌های نحوه کار ما (تعداد جلسات، تعداد دفعات، مدت زمان، وقت‌شناسی، آماده‌سازی و غیره). - یک محیط پرورش‌دهنده، که به نجات‌دادن منحرف نمی‌شود. - دعوت، توجه، پذیرش کل وجود آن‌ها. - بازخورد صادقانه، هم چالش‌برانگیز و هم حمایت‌کننده. در کوچینگ، ما می‌خواهیم متفکر را تشویق کنیم که دقیقاً همین کار را انجام دهد – فکر کند! تا آن عضله تفکر را بسازد تا بتوانند تصمیم‌گیرندگان مستقل و منتقدی باشند، چه زمانی‌که ما آنجا با آن‌ها هستیم و چه زمانی‌که نیستیم. تعریف من از کوچینگ، که با همکاری گروهی از کوچ‌ها در برنامه منتور-کوچینگ من ابداع شده است، این است: «تلاشی مشترک برای فراتر رفتن از تفکر شناخته شده و کشف تفکر جدید که متفکر را برای تغییر انرژی می‌بخشد.»