کتاب من ربانی شیرازی هستم
نوروایتی از زندگی شهید آیتالله عبدالرحیم ربانی شیرازی
معرفی کتاب من ربانی شیرازی هستم
کتاب من ربانی شیرازی هستم نوشتهی فاطمه رحیمی و بهکوشش انتشارات سوره مهر منتشر شده است. این کتاب روایت زندگی و مبارزات شهید آیتالله عبدالرحیم ربانیشیرازی را از کودکی در شیراز تا سالهای اوج مبارزه در قم و زندانهای رژیم پهلوی دنبال میکند. نویسنده با استفاده از تاریخ شفاهی، اسناد مکتوب، مصاحبههای متعدد و منابع کتابخانهای، تصویری پرجزئیات از شکلگیری شخصیت علمی و سیاسی ربانیشیرازی ارائه کرده است. ساختار اثر فصلبندیشده و مبتنی بر سیر زمانی است و هم به زندگی شخصی و خانوادگی او پرداخته و هم به نقش او در جریانهای فکری و سیاسی معاصر. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب من ربانی شیرازی هستم
کتاب من ربانی شیرازی هستم با تمرکز بر زندگی شهید آیتالله عبدالرحیم ربانیشیرازی، روایتی پیوسته از رشد یک نوجوان بازاری شیرازی تا تبدیل شدن او به مجتهدی برجسته و مبارزی سرسخت علیه رژیم پهلوی ارائه کرده است. نویسنده در همان ابتدا توضیح داده که متن بر پایهی تاریخ شفاهی، مصاحبههای متعدد، اسناد مکتوب و چند کتاب پیشین دربارهی ربانیشیرازی شکل گرفته و سپس با مراجعهی دوباره به راویان و منابع کتابخانهای تکمیل شده است. کتاب من ربانی شیرازی هستم در چند فصل اصلی تنظیم شده که هر کدام مرحلهای از زندگی و کنش فکری و سیاسی او را پوشش میدهد؛ از «شروع بالیدن» در فضای ملتهب شیراز دورهی رضاشاه، آشنایی با سید نورالدین حسینیالهاشمی و حزب برادران، تا «غوطه در بحرالعلم» در قم و شاگردی آیتالله بروجردی و ورود جدی به کارهای تحقیقی بزرگ مانند جامعالاحادیث، تصحیح وسائلالشیعه و بحارالانوار. در ادامه، فصلهایی مانند «در جستوجوی نور» و «شروع اعتراضات» به نقش ربانیشیرازی در انتخاب امام خمینی بهعنوان مرجع، سازماندهی اعتراضات علیه لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی، مقابله با انقلاب سفید، ماجرای جشن فیضیه، صدور قطعنامهها و شبکهسازی میان علما و طلاب در شهرهای مختلف پرداخته است. کتاب من ربانی شیرازی هستم علاوهبر روایت مبارزات سیاسی، به ریشههای خانوادگی، شکلگیری روحیهی ضد استبدادی در خانوادهی او، زندگی طلبگی، ازدواج، سبک زیست ساده و درعینحال پرتلاش او در تحقیق و تدریس، و تجربهی چند دوره بازداشت و زندان در قزلقلعه و دیگر بازداشتگاهها نیز پرداخته است. متن کتاب ترکیبی از روایت نویسنده، نقلقولهای مستقیم از ربانیشیرازی و اطرافیان، و بازسازی صحنهها بر اساس اسناد تاریخی است که در قالب فصول پیدرپی، سیر زمانی زندگی او را دنبال میکند.
خلاصه کتاب من ربانی شیرازی هستم
کتاب من ربانی شیرازی هستم مسیر زندگی آیتالله عبدالرحیم ربانیشیرازی را از کودکی در محلهی گودگری شیراز تا سالهای مبارزه در قم و زندانهای رژیم پهلوی دنبال کرده است. متن نشان میدهد چگونه ریشههای خانوادگی ضد استبدادی، رفتوآمد به خانهی سید نورالدین حسینیالهاشمی و حضور در حزب برادران، از یک نوجوان بازاری، طلبهای مبارز میسازد که در ماجرای کشف حجاب، مقابله با بهاییت و صوفیگری و قیام سروستان نقشآفرین است. کتاب من ربانی شیرازی هستم سپس به دورهی قم میرسد؛ جایی که ربانیشیرازی در درس آیتالله بروجردی میدرخشد، در پروژههای بزرگ علمی مانند جامعالاحادیث، تصحیح وسائلالشیعه و بحارالانوار نقش محوری میگیرد و همزمان بهتدریج وارد میدان سیاست میشود. او از پیشگامان طرح مرجعیت امام خمینی، سازماندهی اعتراض به لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی، مخالفت با انقلاب سفید، برگزاری جشن فیضیه و صدور قطعنامهها و نامههای سرگشاده است و بههمین دلیل چند بار بازداشت و زندانی میشود. دغدغهی اصلی کتاب نشان دادن پیوند عمیق میان کار علمی سنگین، زیست سادهی طلبگی و مبارزهی پیگیر سیاسی در زندگی او است.
چرا باید کتاب من ربانی شیرازی هستم را بخوانیم؟
کتاب من ربانی شیرازی هستم تصویری نزدیک از زندگی کسی ارائه کرده که هم در میدان تحقیق دینی و هم در خط مقدم مبارزهی سیاسی فعال بوده است. خواننده با جزئیات میبیند چگونه یک طلبهی محقق، همزمان درگیر تصحیح منابع بزرگ حدیثی و سازماندهی شبکههای مبارزاتی علیه رژیم پهلوی است و از خلال این روایت، با فضای حوزه، شکلگیری مرجعیت امام خمینی و سازوکار مبارزات آن دوره آشنا میشود.
خواندن کتاب من ربانی شیرازی هستم به علاقهمندان تاریخ معاصر ایران، پژوهشگران حوزهی روحانیت و انقلاب، طلاب و دانشجویان رشتههای الهیات و علوم سیاسی، و کسانی که به شناخت ترکیب کار علمی و کنش سیاسی در زندگی یک عالم دینی علاقه دارند پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب من ربانی شیرازی هستم
«در این زمان، رابطهٔ عبدالرحیم با آقا سید نورالدین از مرید و مرادی تبدیل به امام و مأموم شده بود؛ امامی که صلاح و اصلاح جامعه و اوضاع بیسامانش را در چارچوبی محکم و منسجم از اسلام تعریف کرده و مأمومی که بین مردم شهر به شمشیر آقا سید نورالدین مشهور شده بود؛ «شیخ عبدالرحیم، شمشیر دست سید نورالدین». این برندگی و جسارت عبدالرحیم، که با همراهی آقا سید بُراتر شده بود و بیغلاف، رفتهرفته او را به مشاور امینی برای سایر مبارزان و همقدم و همراهی برای آقا سید تبدیل کرد. بازار آن زمان نه به اندازهٔ مسجد، اما، به قدر مکان مقدسی که محل رفتوآمد متدینین و اهل خمس و نماز بود حرمت داشت. کمفروشی و قسم دروغ به اندازهٔ بالا رفتن از دیوار خانهٔ مردم قبیح بود. مشتری عیال خدا محسوب میشد و رضایتش بر سود کاسب اولویت داشت. در این بازار، عبدالرحیم و ای بسا خیلیهای دیگر از کسبه، مانند او، صبحبهصبح، اول یک درس را پای محضر استادی در حوزههای علمیه میگرفتند و بعد قفل مغازه را باز میکردند. این دروس، که عمدتاً اخلاق یا احکام یا مکاسب بود، برای تجار و بازاریان حکم مجلس وعظ داشت و آنها که کف بازار به معامله مشغول بودند میدانستند این مجالس وعظ و اخلاق برای بازاریجماعت به اندازهٔ نماز و روزه وجوب دارد. همین بود که تا اتفاقی در عرصهٔ سیاست میافتاد بازار قویترین اهرم فشارِ مردمی برای حکومت بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب من ربانی شیرازی هستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | من ربانی شیرازی هستم |
| عنوان دیگر | نوروایتی از زندگی شهید آیتالله عبدالرحیم ربانی شیرازی |