معرفی و دانلود کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی + خلاصه رایگان

دو رمان در یک کتاب

۵.۰(از ۱ امتیاز)
اختر نراقی، نیره توکلی

معرفی کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی

کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی، شامل چند داستان کوتاه از اختر نراقی است که از لحاظ موضوعی و مضمونی به‌هم‌پیوسته‌اند و به زندگی و سرنوشت یک دختر ایرانی می‌پردازند. نراقی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی‌کانادایی، در این داستان‌ها، زندگی دختری را از دوران کودکی در ایران تا بلوغ و نواجوانی و سپس مهاجرت به کانادا دنبال می‌کند و در ضمن آن به مضمون‌هایی مثل هویت، خانواده، جنسیت، فرهنگ ایرانی و تجربه‌ی مهاجرت می‌پردازد. این کتاب را نیره توکلی برای انتشارات گل آذین ترجمه کرده است. نسخه‌ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی

کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی، متشکل از دو مجموعه‌داستان از اختر نراقی است که روایت‌هایش به هم پیوسته‌اند و زندگی دختری را از کودکی تا نوجوانی و فراتر از آن دنبال می‌کند. هر داستان، بخشی از پازل زندگی این شخصیت را روشن می‌کند و در مجموع تصویری چندوجهی از رشد، دگرگونی و مواجهه با چالش‌های خانوادگی و اجتماعی ارائه می‌دهد.

مجموعه داستان اول که خانه برگ سبز نام دارد و به دوران کودکی شخصیت اصلی می‌پردازد و مجموعه‌ی دوم، پرده های آبی، دوران بزرگسالی و مهاجرت او را روایت می‌کند. در نهایت همه‌ی این روایت‌ها از دل تجربه‌های روزمره، جدایی‌ها، فقدان‌ها، شادی‌ها و دغدغه‌های کودکانه یا بزرگسالانه شکل گرفته‌اند و به روابط خانوادگی، نقش سنت‌ها و تأثیر محیط بر شکل‌گیری هویت فردی می‌پردازند. اختر نراقی در هر دو مجموعه، با صداقت و گاه با طنزی تلخ، احساسات و واکنش‌های خود را نسبت به اتفاقات زندگی بیان می‌کند.

خانه بزرگ سبز و پرده های آبی نه‌تنها داستانی از رشد و بلوغ است، بلکه بازتابی از فرهنگ، سنت و تغییرات اجتماعی در بستر زندگی یک خانواده‌ی ایرانی را نیز به تصویر می‌کشد.

خلاصه داستان خانه بزرگ سبز و پرده های آبی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان اول از زبان دختربچه‌ای روایت می‌شود که ناگهان با تصمیم پدر، باید خانه و خانواده‌اش را ترک کند و به خانه‌ی عمه در شهری دیگر برود. تجربه‌ی جدایی از والدین و خواهر، ورود به خانه‌ای بزرگ و ناشناخته و تلاش برای سازگاری با محیط جدید، بخش مهمی از داستان را شکل می‌دهد. راوی با نگاه کودکانه‌اش، احساسات متناقضی از دلتنگی، کنجکاوی و شادی را تجربه می‌کند؛ از بازی با حیوانات و کشف باغ گرفته تا مواجهه با فقدان و جدایی دوباره.

در ادامه مرگ ناگهانی خواهر کوچک‌تر، تجربه‌ی غم و سوگواری و تلاش کودک برای درک مفهوم مرگ و بهشت، لایه‌های عمیق‌تری از احساسات انسانی را آشکار می‌کند. در داستان، روایت‌های عروسک‌بازی، عروسی‌های کودکانه و جدایی‌های ناخواسته، به‌تدریج به دغدغه‌های بزرگ‌تر مانند ازدواج، طلاق، نقش‌های جنسیتی و محدودیت‌های اجتماعی پیوند می‌خورند.

چرا باید کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی را بخوانیم؟

این کتاب با پرداختن به موضوعاتی مانند جدایی، فقدان، مهاجرت، نقش‌های جنسیتی و چالش‌های بلوغ، فرصتی برای همدلی با دغدغه‌های نسل‌های مختلف فراهم می‌کند. روایت‌های کوتاه و به‌هم‌پیوسته، امکان دنبال‌کردن سیر رشد شخصیت اصلی را در موقعیت‌های گوناگون فراهم ساخته‌اند و خواننده را با لایه‌های پنهان احساسات و روابط انسانی روبه‌رو می‌کنند.

خواندن کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این داستان به علاقه‌مندان به روایت‌های خانوادگی و کسانی که دغدغه‌ی هویت، مهاجرت و تجربه‌های زیسته‌ی زنان را دارند، پیشنهاد می‌شود.

جوایز و افتخارت کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی

• نامزد جایزه‌ی QSPELL (سال ۱۹۹۵)

بخشی از کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی

«یکی از جمعه‌های زیبا و گرم بهاری تهران بود و بیشتر همسایه‌هامان به گردش خارج از شهر رفته بودند. پدر و مادربزرگم هم، به همراه خواهر و برادرم، رفته بودند به گردش خارج از شهر. آن روز مادرم ناخوش بود و با خواهر کوچکم انور توی خانه مانده بود. من هم ماندم پیش آن‌ها. دوست نداشتم با خواهر و برادرم بروم گردش خارج شهر. من فقط شش سالم بود و آن‌ها از من خیلی بزرگتر بودند و تمام مدت اذیتم می‌کردند. دوست داشتم با انور کوچولو، که خیلی به او علاقه داشتم، بازی کنم. بچه شیرین و خوشگلی بود. چشمانش درشت و قهوه‌ای رنگ و مژه‌هایش بسیار بلند بودند. موهای فرفریش به قهوه‌ای تیره می‌زد و مواج بود. همیشه خوش خلق بود و بازی می‌کرد و آواز می‌خواند یا در حال خندیدن بود و برای همین بود که در دنیا هیچ کس را به اندازه او دوست نداشتم. عشقمان این بود که با هم بازی کنیم آواز بخوانیم. آن روز هم به شوق بازی با انور در خانه ماندم.

عصر که شد، از اینکه تمام روز با انور بازی کرده بودم خسته شدم و هوس کردم بروم بیرون و با دوستان توی کوچه‌ام هم بازی کنم و منتظر بمانم تا مادربزرگ و پدرم از راه برسند. به مادرم گفتم: "مامان، من می‌روم توی کوچه بازی کنم."

گفت: "پس زیاد توی کوچه نمان."

گفتم "چشم" و دویدم بیرون.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب خانه بزرگ سبز و پرده های آبی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاب:خانه بزرگ سبز و پرده های آبی
تعداد صفحه‌ها:۲۱۲ صفحه
قیمت کتاب:۱۰۰۰۰۰ تومان

yuna amane
۱۴۰۴/۱۰/۲۶

روایت داستان از دیدگاه اول شخص هست و مثل یک زندگی نامه ، رویداد های مهمِ از کودکی تا بزرگسالی نوشته شده . زیبایی داستان رو به این میبینم که با تمام فراز و نشیب ها ، چطور شخصیت اصلی...بیشتر